Piiratud ajaga pakkumine:
  • 00

    P.

  • 00

    T.

  • 00

    Min.

  • 00

    Sek.

1+1 CAPRISETTE & PARALLEL kohvile
Teine sama pakk kingituseks.

6 trendi mida iga kohvisõber peaks teadma

Suurenenud huvi tervislikemate valikute, kõrgekvaliteedilise kohvi ja erinevate röstimisastmete vastu – maailmas domineerivad iga aasta erinevad trendid. Millised tuuled puhuvad kohvijookide turul täna ja kuidas kohvisõbrad üksteisest erinevad? KohviSemu Siim on pidevalt tundmas huvi kohviga seotud uudiste kohta ja täna esitleb ta põhilisi tendentse mis viimase 6 aasta jooksul kohvisõprade seal populaarsust on kogunud.

Kohvisõbrad – nooremad, kuid ka palju vastutustundlikumad

Pole saladus et noortele on kohvijoogid meeldima hakanud, väga noores eas pigem magusamad ja piimaga rikastatud variandid. Lisaks on pidev kasv ka innovatiivsetel piimasüsteemiga kohvimasinatel. Seepärast on välja joonistunud ka viimaste aastate kohvientusiastide kaks eri äärmust: “kasvavad kohvisõbrad” ja “klassikalised”.

Tänapäevased 13-18 aastased ei ole tuttavad klassikalise espresso maitsega. Sellepärast on magusad joogid nagu frappuccino, latte ja teised kohvikokteilid erinevate siirupitega selle grupi hulgas populaarsemad. Hästi tuntud kombinatsioon piimast, suhkrust ja väiksest kohvimekist – mida muud sul ongi vaja?

Palju saab rääkida “klassikaliste” kultuurist, kes ei ole huvitatud ainult maitsest vaid ka kohvi päritolust. Americanot rüübates tulevad pähe kohviga seotud mõtted: kust need kohvioad tulevad ja kas neid ube korjavad inimesed said väärilist palka? Selle generatsiooni esindajad peavad tähtsaks sotsiaalset vastutust ja nende mõju keskkonnale, mille tõttu valivad nad tihti Fair Trade märgiga toote ja eelistavad ka rohkem päritolumaa kohvisid.

Aeglaselt tilkuva Chemex’i kohvitilgad

Chemex – Ajatu klassika ei lähe kunagi moest ja ka see aasta pole erand. Eriti aromaatne ja filtri abiga valmistatud kohv avab meile oma dominantsed maitsed tsitruse ja röstitud maapähkli näol. See valmistusviis on üsna aeglane, küll aga näevad tõelised kohvisõbrad seda kui iselaadi meditatsiooni oodates parima kvaliteediga kohvi valmimist.

Külmpruulitud kohv – värskendav kofeiinipauk

Kui sul on kuumal suvehommikul kiire ja tassiks kohviks või värskendavaks kohvijoogiks puudub aeg – on aeg meenutada külmpruulitud kohvi. Seda on lihtne valmistada: sa vajad ainult jämedama jahvatusega kohviube, puhast külma vett ja natuke kannatust.

Pane kohv vahekorras 1:5 (või 1:2, kui sa tahad valmistada konsentraati mida pärast külma veega lahjendada) spetsiaalsesse kohvipotti ja vala peale külm vesi. Jäta see külmkappi umbes 16ks tunniks, et veesse imenduksid kõik eeterlikud õlid, kofeiin ja jahvavatud kohvi aroom.

Miks on selline kohv nii populaarne? See on eelnevalt valmistatud ning tagab kiire äratuse iga hommik! Hästi valmistatud ja jahedas kohas hoituna säilib see kohv 10 päeva. Ainult ole ettevaatlik: mida kauem see seisab, seda tugevamaks ja mõrudamaks muutub maitse. Sellepärast pole soovitatav hoiustada seda kauem kui 20 tundi.

Kui vaevled ajapuuduses et seda meistriteost ise kodus valmistada, vali mõni meie sortimendist – vala see klaasi koos mõne jääkuubikuga ja naudi.

Mullitav Nitro kohviklaasis

Kuidas kalja meenutav jook kohvisõprade tähelepanu köidab? Kõik on uudishimulikud proovima uut kõrgklassi kuuluvat kofeiini ja lämmastikku sisaldavat jooki. Valmistusviis on täpselt nii eksklusiivne nagu jook ise – Lämmastik kallatakse külma kohvi sisse. Niimoodi saavutatakse kreemine maitse, sametine vaht, õhumullid ja kreemine kohvitekstuur. Kui sa otsid midagi uut on see jook just sulle. Kahjuks ei ole seda jooki lihtne valmistada, sest selleks on vaja spetsiaalset kohvimasinat.

Gaseeritud kohv

Kui must kohv ei ole just su lemmikute nimekirjas, proovi gaseeritud kohvi. Jah, sa lugesid õigesti. Toonik või vabalt valitud limonaad vürtsitatud väikse espressoga. Värskendavad mullid ja erinevad variatsioonid kohvi üllatavad sind juba peale esimest lonksu.

Ökoloogia ilmingud sinu tassis

Tervislike eluviiside pooldajad otsivad iga päev tervislikumaid tooteid – ka kohv pole erand. Kohvi mitmekesisuses pakub ka orgaaniline kohv laia valikut. Miks on selle populaarsus kasvamas? Seemne istutamisest kuni meie tassi – need kohvioad on kasvatatud ja säilitatud ilma sünteetiliste materjalideta. Kõik protsessid on kontrollitud ja peavad vastama kindlatele tingimustele. Nii et seda kohvi juues võid sa olla rahulik, sest kahjulikud omadused selles puuduvad. Lisaks, sellist tüüpi kohv on keskkonnasõbralik – selles olukorras on kõik võitjad.