Piiratud ajaga pakkumine:
  • 00

    P.

  • 00

    T.

  • 00

    Min.

  • 00

    Sek.

1+1 CAPRISETTE & PARALLEL kohvile
Teine sama pakk kingituseks.

Miks võib automaatne kohvimasin olla sama palju väärt kui auto?

#automaatne kohvimasin #kohv sinu kodus #kohv tööl #kohvimasin

Lähiaastatel on kohvimasinast saanud lahutamatu kodu osa. Et kohvimasinat osta, tekib segadus hinnaklassis, mis on 300 kuni 3500€. Kallimatest kohvimasinatest on levinud arvamused: “Mis see ikka kalli masina juures nii eriline on. Pealegi, kõik masinad teevad ju kohvi.” Mõned ütlevad, et selle raha eest on võimalik lausa auto osta. Leedu Kohvisemu kohvimasinate ekspert Arijana ütleb, et talle meeldib väga võrdlus autoga – tehniliselt töökorras, hooldatud ja puhas auto teenib sind kaua – täpselt nii on ka kohvimasinaga. Kõige olulisem küsimus on: KUIDAS? Võrreldes kõige soodsamaid ja kõige kallimaid kohvimasinad, näeme erinevusi jookide valikus, kohvi kanguse reguleerimises, programmeerimise valikutes, jookide personaliseerimises, masina juhtimises, hooldusmugavuses ja disainis.

2 või 32 kohviretsepti?

Kohvisemu Arijana räägib veel, et soodsamad täisautomaatsed kohvimasinad valmistavad üldiselt ainult kahte jooki: espressot ja musta kohvi. Mõnel neist on integreeritud auruotsikud, mida saab kasutada piima vahustamiseks. Superautomaatsed kohvimasinad on aga kõige kallimad kohvimasinate mudelid, mis pakuvad ligi 30 erinevat jooki, ning seda vaid ühe nupuvajutusega. Näiteks, luksuslik Šveitsi kohvimasin JURA Giga 6 pakub lausa 28 erinevat jooki: lisaks traditsioonilisele espressole või cappuccinole pakub see väga populaarset americanot, flat white’i, cortado’t ja espresso macchiato jooke. Peale joogivaliku on tal ka muid erilisi eeliseid – tänu kahele eraldi integreeritud oamahutile ja veskile saad kasutada erinevaid kohviube ja luua ka oma enda segu! Itaalia tootja De’Longhi tippklassi kohvimasin ECAM 650.85.MS pakub aga naudingut ja rõõmu nii erinevate kuumade kohvijookide, kui ka kuuma šokolaadi(iga lapse unistus!). JURA Z10 kohvimasin pakub kuni 32 kohviretsepti, sealhulgas populaarsed külmpruulitud kohvijoogid.

jura menu

Kui palju saan ma kohvijookide maitset muuta?

Kõigil automaatsetel kohvimasinatel – nii soodsamatel kui kallimatel, on võimalus reguleerida kohvi jahvatamise jämedust, kohvi kangust, kogust ja temperatuuri. Kui rääkida esimestest, leiame ainult mõne jahvatusastme ja piiratud vahemiku(näiteks: ainult kolm kohvi kangust: 5g, 10g ja 15 g). Superautomaatsed kohvimasinad pakuvad kohvi maitse reguleerimiseks laia valikut: rohkem kui 10 kohvikanguse astet ja kuni 28 g kohvi portsjoni kohta (Siemens TI9573X9RW), rohkem kui 10 temperatuuri taset piimavahule (Jura Z10), erineva konsistentsiga piim, võimalus valida piimajookide valmistamisel kohvi ja piima järjekorda (Nivona CafeRomantica NICR 970), palju laiem jahvatusastmete ja temperatuuri reguleerimine. Esmapilgul ei pruugi see üldse oluline tunduda. KohviSemu Arijana sõnul aga näeb ta tihti kliente, kes on vale kohvimasina valimise tõttu rahulolematud: “Seadistasin kohvimasina maksimaalsele kangusele, aga kohv on minu jaoks ikka liiga lahja” või “masin valmistab kõik joogid ainult piimavahuga, aga mulle meeldib hoopis kuum vahustamata piim”. Superautomaatsete kohvimasinatega selliseid probleeme ei ole, ning nad täiavad ka kõige kapriissema kohvisõbra unelma.

Individuaalsed programmeerimisvõimalused

Superautomaatsetel kohvimasinatel saad reguleerida jookide maitset, aga seadistada neid ka isiklike vajaduste järgi (Soodsamatel masinatel saab muudatuse/valiku teha ainult enne iga joogi valmistamist). Lisaks, individuaalsed retseptid ja seaded saab salvestada rohkem kui ühe inimese soovide järgi. Peaaegu kõigi tootjate kalleimate kohvimasinate puhul saate luua 6 kuni 10 erinevat profiili, et iga pereliige või külaline saaksid oma isikliku joogimenüü (nt. Melitta F86 / 0-100 Barista TS Smart SST). See võimaldab sul nautida oma lemmikut kogust, kangust, temperatuuri ja piima/kohvi vahekorda – lihtsalt loo omanimeline profiil, vali oma kohviretsept, salvesta ja naudi!

nivona app

Lihtne kasutamine

Soodsamatel automaatsetel kohvimasinatel on tihtipeale väikesed ekraanid ja sümbolid, mis tähistavad ühte või teist funktsiooni. KohviSemu Arijana ütleb et kliendid vajavad tihtipeale juhendeid või eksperdi abi, et sümbolite tähendust mõista, kui tegemist on seadete muutmise või hooldusprogrammi käivitamisega. Superautomaatsetel kohvimasinatel on aga eriti lai, värviline, ning intuitiivselt juhitav puuteekraan – kõik on lihtsalt mõistetav ja arusaadav, seega ei pea ühtegi funktsiooni ise meeles pidama. Mõnel kohvimasinal, näiteks Šveitsi tootja JURA mudelitel (JURA E8), on isegi sisseehitatud tehisintellekt – masin tunneb ära kõige tihedamini valmistatavad joogid ja kuvab neid peamenüüs. Kas pole mitte mugav?
Loomulikult saab superautomaatseid kohvimasinaid juhtida mobiiliäpi kaudu sinu nutitelefonist või tahvelarvutist! Kuigi ei ole haldjat, kes kohvi sulle ise kohale tooks, on äpp väga mugav, et luua ja programmeerida retsepte, või jälgida hooldusprogrammide lähenemise aega.

Lihtne hooldus

Varasemalt tõi Arijana välja, et mida selgem ja lihtsam on ekraan, seda mugavam on teostada hooldusprogramme. Põhjus on selles, et kohvimasina ekraan näitab kõiki hoolduseks vajalikke samme, sina pead ainult neid järjekorras järgima. Soodsamatel kohvimasinatel läheb lihtsalt sümbol põlema, andes märku ühe või teise programmi teostamise vajadusest, kasutades kindlaid nupukombinatsioone (ilma instruktsiooni ja teatava kannatlikkuseta on seda võimatu teha!).
Superautomaatsetel kohvimasinatel on automatiseeritud hooldusprogrammid, mida saad mugavalt käivitada, ise puhastust läbi viimata. Näiteks, JURA kohvimasin ei vaja manuaalset puhastamist – automaatne puhastusprogramm on piisavalt tõhus, puhastamaks kogu sisemist süsteemi. JURA on ka selle eest hoolt kandnud, et uut veefiltrit ei peaks programmeerima – masin tuvastab selle ise. Saksa tootja Miele on installeerinud oma masinatesse lausa katlakivieemaldusprogrammi (AutoDescale): Kohvimasinas on eriline kassett, ning selle abil teostab masin iga päev väikse katlakivieemalduse. Kassetti tuleks vahetada iga 7-12 kuu tagant (olenevalt kohvimasina kasutusest). Kõik need lisandid muudavad igapäevase kohvijoojate elu lihtsamaks ja säästavad palju aega.

nivona night

Materjal ja disain

Kohvimasinate tootjad on hoolt kandnud selle eest, et automaatsed kohvimasinad oleksid vastupidavad ja stiilsed. KohviSemu Arijana ütleb, et täiesti arusaadavatel põhjustel kasutatakse soodsamatel masinatel soodsamaid materjale – seetõttu näevad masinad lihtsamad välja ja nende kere kulub kiiremini (kriimustused ja koorumised). Superautomaatsetel kohvimasinatel on aga kauakestvam, tihtipeale metallist ümbris: näiteks, eelnevalt mainitud JURA Giga 6 esipaneel on kaetud luksusliku 3 mm alumiiniumiga. De’Longhi ECAM 650.85.MS kohvimasina kogu kere on metallist. Sellistel masinatel on kõik detailid viimseni hoolikalt läbi mõeldud: näiteks, alumine rest, kuhu väga palju tassi asetatakse, on kaetud erilise kriimustuskindla materjaliga. Palju keskendutakse ja disainilahendustele – uusima NIVONA 9 seeria veepaak on täiustatud erilise valgustusega (saadaval 8 värvis). Arijana arvates täidab see kahte funktsiooni – ta on eriti stiilne, samas aga on veemahuti veetase alati nähtav.

Lõpetuseks, kõik sõltub siiski individuaalsetest vajadustest ja võimalustest. Autodega võrdlemisel: mõnede jaoks on oluline, et auto viiks lihtsalt punktist A punkti B, ning muu ei loe. Sama kehtib ka kohvimasinate puhul: mõnedele on tähtsaim, et masin lihtsalt musta kohvi teeks, kui teisele on olulised hoopis rohkemad lisad. Hea uudis on see, et KohviSemul jagub soovitusi kõigile. Arijana lisab: ei ole olemas halba kohvimasinat – on olemas sulle sobivaim, ja KohviSemu eksperdid on alati abiks sinu jaoks selle sobivaima valiku tegemisel.