TOP kohvipakkumine

Barista soovitus koju: De’Longhi “La Specialista”

Tervitused Goda’lt: professionaalne barista, regulaarne barista võistluste kohtunik, kohvikuteketi juhataja, baristade treener ja kohvile keskendunud Instagrami konto looja. Minu suhe KOHVISEMU’ga kestab juba kolmandat aastat, ning mul on suurim rõõm, mulle antud võimaluse eest proovida aja jooksul mõningaid uusimaid kohvimasinaid. Täna olen ma siin, et rääkida kahest pool-automaatsest De’Longhi espressomasinast. Kui oled valiku osas kahevahel, on sulle minu tähelepanekutest kindlasti abi. Tutvustame teile: De‘Longhi La Specialista Prestigio ja De‘Longhi La Specialista Arte!

Disain

Alustame välisest. Nagu enamikel De’Longhi kohvimasinatel, on mõlemad need klassikalise disainiga, ning sobivad ideaalselt igasse kööki. Espressomasinate puhul olen mina isiklikult täiesti klassikalise välimuse fänn, seega minu arvates sobib see masin neile, kes hindavad neutraalset puhtust ja selgust. Prestigio mudel on suurem, mistõttu sobib suurematesse köökidesse. Arte on samas üsna väike ning kompatne - kui soovid ruumi säästa, on see täpselt sulle!

Ideaalne ambitsioonikatele kodustele baristadele 

Üks asi, mis mulle nende masinate kasutamisel enim muljet avaldas, oli eriline tunne, et saan valmistada barista-stiilis kohvi ilma kodust välja astumata. Seda tänu nende seadmete muljetavaldavatele omadustele, ning loomulikult kõigi vajalike barista tarvikute komplektis sisaldumisele. Täpne komplekt sõltub sinu valitud mudelist, kuid põhiasjad püsivad samad: seal sisaldub imelise tilaga piimakann (ideaalne latte art jaoks), ning erineva suurusega filtrisõelad ühe ja kahe espresso jaoks. Lisaks sellele sisaldub La Specialista Arte komplektis ka tamper ja eriline tampimisjaam.

Omadused

Liigume edasi selle mudeli omaduste juurde. Mõlemas on kolm sisseehitatud retsepti: espresso, americano ja kuum vesi tassi tee jaoks. Selle veelgi lihtsamaks kasutamiseks on valikus kolm erinevat veetemperatuuri (92, 94 ja 96 °C). Need tulevad kasuks, kui valmistad eri tüüpi teesid või erinevate röstiastmetega kohvisid.

Lisaks tasub mainida, et mõlemad seadmed sisaldavad endas võimsaid piimavahustajaid. Neid kasutades ei ole maitsva ja sobiva konsistentsiga piimavahu valmistamine mingi peavalu - isegi kaunist latte art e. lattekunsti on võimalik teha! Baristana tean, et kodusest lattekunstist ei saa iial küllalt, mistõttu tahad võibolla ka ise seda proovida.

Jahvatusest rääkides: La Specialista mudelid sisaldavad endas erilisi sisseehitatud kohviubade veskeid, millel eriti reguleeritavad terad. Nende veskitega on ideaalne espresso vaid mõne hoolika reguleerimise kaugusel! Ei ole kahtlustki - seda seadet armastavad nii tõelised professionaalid, kui ka ambitsioonikad algajad.

Kuidas need mudelid teineteisest erinevad? 

Nende mudelite puhul on võimalik leida kolm peamist erinevust. Esiteks, võrreldes oma väiksema kolleegiga, annab La Specialista Prestigio sulle veidi rohkem reguleerimise vabadust. Sellel masinal on spetsiaalne MY nupp, mis võimaldab teil reguleerida kolme sisseehitatud retsepti jaoks kasutatava vee kogust. Need, kellele meeldib oma jooke isikupärastada, hindavad kindlasti seda väikest, kuid olulist lisandit.

Arte mudelit kasutades saan oma kohvi ise käsitsi tampida, mida armastan teha nii tööl kui kodus. Prestigio seevastu uhkeldab sisseehitatud tamperiga, millel on loomulikult ka omad eelised: taolise tamperi kasutamisel ei jää ruumi inimlikele eksimustele ega sassis köögilettidele.

Erinevad suurused ja funktsioonid toovad kaasa ka erinevad hinnad. Arte mudelit on kergem endale lubada, kuid kallim Prestigio on võimsam ja sellel on mõned kasulikud lisafunktsioonid.

Kokkuvõttes võin kirgliku baristana, kes on nüüdseks erinevate kohvilettide taga veetnud üle kümne aasta, kindlalt väita, et De'Longhi La Specialista loob teie koduköögis tõelise professionaali väärilise õhkkonna – ja mis kõige tähtsam – serveerib päevast päeva suurepärast kohvi.