1+1

Kohvikompass: linnad, kus tasub proovida tassikest kohvi

#kohvikompass

Istud autosse/rongi/lennikusse ja lahkud. Pea on “puhastatud” üleliigsetest mõtetest ning nüüd oled valmis saama värskeid kogemusi.

Kohvikompass. Kohvisemu

Tänapäeval, vaatamata kiirele elule, leiavad paljud võimalusi reisimiseks. Kohvisõbrad pole erand! Nemadki sammuvad mööda kõrgetest ehitistest ääristatud kitsaid tänavaid ning otsivad linna kõige maitsvamat kohvi- sellist, milel maitsest saaks isegi sõpradele rääkida või lausa ise kodus järgi valmistada.

Neile,kes plaanivad ümbermaailma- või lihtsalt puhkusereisi- lühike KohviSemu giid maailmakuulsatest kohvilinnadest.

Rooma, Itaalia

 

Espresso, cappuccino– need sõnad on Itaalia päritolu. Seetõttu pole Rooma mitte lihtsalt kohvikultuuriga täidetud, vaid ka loob uusi jooke. Võib öelda, et Rooma tänavad elavad tänu lõpmatutele kohvikutele. Itaallased hindavad kohvi juures eelkõige traditsioone, mistõttu teele-kaasa-kohv(mis mujal maailmas on väga levinud) pole linnapildis teps mitte populaarne. Niisiis, kui soovite tunda Rooma linna tõelist hinge, leidke mööda rahvarohkeid kohvikuid seirates aega ja kannatust, et saada osa linna parimatest kohvilonksudest. Kohalikud joovad tavaliselt iga päev 5 või rohkem tassi kohvi. Roomas on palju kohvisorte ja barista kuulab tähelepanelikult iga jooja soovi. Kirjutamata reegel: cappuccinot sobib juua hommikuti, aga pärast kosutavat lõunat- ainult espressot. Õhtupoolikul eelistatake caffe correto’t- see on espresso vähese brändi või sambucaga.

Seattle, Washington

Seattle’i elanikud jõõvad palju rohkem kohvi, kui teiste Ameerika linnade elanikud. Kohvikud on seal isegi populaarsemad kui baarid. Seattle’t külastades leiate kohvi nautimiseks nii peeneid salonge kui ka boheemlaslikke kohvimaju. Seattle’t kutsutakse vahel kohviubade röstimise keskuseks. Vastupidi Roomale, hoiavad paljud möödujad enda käes olevat, omanimelist papist kohvitopsi. Seattle on ju sünnikohaks ka maailma suurimale kohvipoodide ketile- Starbucksile. Kõige populaarsemad kohvijoogid on sageli kaetud vahukoore, siirupi ja kommipuruga.

Kohvikompass. Kohvisemu

Hanoi, Vietnam

Vietnam on suuruselt teine kohvi eksportija pärast Brasiiliat. Seetõttu on päris keeruline loendada kohti pealinnas Hanois, kust võite saada maitsvat kohvi. Tänavad on kaetud väikeste kohvikutega, millest mõned sarnanevad baaridega ja kus saate kohvitassi kõrvale isegi karaoket laulda. Mida peaksite proovima Hanois? Esiteks, must Vietnami kohv koos kondenspiimaga. Kohvi serveeritakse kõrges klaasis koos erilise metallfiltriga, mida kutsutakse phin’iks. Filter hoiab kondenspiima klaasi põhjas. Teine, mitte vähem populaarne kohvijook Hanois- magus ja kreemjas munakohv. Sageli serveeritakse seda kohvi kuuma vee kausis, et säilitada püsiv temperatuur.

Pariis, Prantsusmaa

Tass kohvi Pariisis.. Kas kohv on seal tõesti nii hea või lisab “maitset” hoopis linna elegantsus? Pariislased naudivad head kohvi koos sigareti ja jutukaaslasega. Öeldakse, et Pariis on pigem kohvikukultuuri kui kohvimaitse etalon(mõnede kohvijoojate jaoks on erakordne, et lisaks araabikale on populaarsed ka robusta oad). Kuid nagu ütlesin- te ei saa teada kui pole ise proovinud. Traditsioonilist prantsuse hommikusööki-cappuccino ja croissant- peaks kindlasti ära proovima!

Kohvikompass. Kohvisemu

Melbourne, Austraalia

Pole põhjust kaheldagi, kui väga armastatakse kohvi selles linnas. Iga aasta korraldatakse Melbourne International Coffee Expo (MICE) kohviteemaline näitus ja linnal on isegi eraldi kohviülevaadete kolumn nimega Melbourne Coffee Review. Kohvi joomine kohalike jaoks on lausa sümbol ja elustiil. Öeldakse, et kõige huvitavam on otsida Melbourne kõrvaltänavatel peituvaid kohvikuid. Stiilsetest Itaalia-tüüpi kohvikutest kohvibaaride ja kohvipoekettideni välja. Kõige rohkem soovitatakse sealset traditsioonilist latte’t või mistahes muud piimaga kohvi.

Viin, Austria

Vajate põhjust Viini kohvikute külastamiseks? Viini kohvikukultuur kuulub alates 2011. aastast UNESCO maailmapärandite hulka ning see juba ütleb midagi! Mis on siis Viini kohvikutes nii erilist? Nende atmosfäär, spetsiifiline mööbel(marmorlauad, puitgarniirid) ja serveerimine(kohv tuuakse kandikul koos veeklaasiga). Pärast kohvi ostmist saate aja tõeliselt maha võtta- võite hoida lauda kinni nii kaua kui vaja ja ettekandjad ei kiirusta teid oma kohvitassi lõpetama. Mõnedes klassikalistes Viini kohvikutes mängitakse klaverimuusikat ja korraldatakse intellektuaalseid üritusi(avalik lugemine, luuleõhtud jms.). Kõige populaarsemad kohvid on espresso ja cappuccino, lisaks Viini erikohv-espresso, mis on vahukoorega rikkalikult kaetud ja serveeritud kõrges klaasis.

Kohvikompass. Kohvisemu

Reisime?

Loodame, et märgid mõne sihtkoha siit üles ja sukeldud tõelisesse kohvi- ja kohvikumellu. Teisisõnu, kohvi nautimine välisriigis on tõeliselt maitsev ja vahva kogemus, mida te kindlasti ei kahetse.

P.S. Kahtlemata on teil endal salajane nimekiri maailma parimate kohvidega linnadest. Loeksime neid rõõmuga- jaga oma soovitusi kommentaariumis!