TOP kohvipakkumine

Kuidas valida ideaalset espressomasinat?

#Kohvimasinad

Valmistatuna otse tassi “pätikohvina,” kaotab kohv olulise osa oma aromaatsetest omadustest, maitseb alati samamoodi, kohvipuru jääb hammaste vahele kinni ja kokkuvõttes… ei ole ka nii maitsev kui see võiks olla. Seega, kui olete üks nendest, kes ei elaks päevagi üle ilma kohvita, olete ilmselt ka mõelnud selle peale, et viia igapäevased kofeiinirituaalid järgmisele tasemele.

Ja siis jõuate ühe keerulisema küsimuse juurde elus: millist kohvimasinat peaksin ma kasutama?

Ilmselt leiate tänapäeval miljon erinevat kohvimasinat: alustades väikestest, lihtsatest ja soodsatest ning lõpetades kuldsete, luksuslike ja keerukate masinatega. Et selles kohvidžunglis paremini orienteeruda, aitan valida masina mis vastab TEIE vajadustele. Selleks, et seda teha, oleks alguses vaja vastata nendele küsimustele, mis aitavad valikuga konkreetsemaks minna:

Lemmik kohvitüüp

Kui teile ei meeldi ainult must kohv, vaid joote ka piimaga kohvijooke, peaksite tähelepanu suunama masinatele, millel on piimavahustaja. See teeb ideaalse piimavahu teie latte macchiatole või cappuccinole. Integreeritud vahustajad teevad neid jooke ühe nupuvajutusega, eraldiseisvate vahustajatega tuleb seda teha käsitsi. Olenevalt mudelist võivad kohvimasinad valmistada ka kakaod, kuuma šokolaadi või isegi teed.

Tasside arv

Samuti on oluline see, kui mitu tassi oleks vaja korraga valmistada. Loogika siin on lihtne – kui teil on vaja teha rohkem tasse lühikese aja jooksul, oleks lihtsaim ja kiireim seda teha täisautomaatse kohvimasinaga. Alternatiiviks, kui teid on üks-kaks, siis on see piisavalt lihtne ülesanne kapselkohvimasina või poolautomaatse espressomasina jaoks. Kui päevane valmistatav tasside arv on eriti suur, peaksite mõtlema professionaalse kohvimasina peale.

Eelarve

Kulutatava raha summa on alati üks olulisemaid faktoreid. Kõige soodsamate masinate hulgas on kapsli- ja padjamasinad, veidi kõrgemal poolautomaatsed espressomasinad ja kõige kallimad on täisautomaatsed “oast tassini” kohvimasinad. Teine reegel on see, et mida rohkem funktsioone masinal on, seda kõrgem on ka hind. Kuigi on olemas uusima tehnoloogiaga täidetud kohvimasinaid, milles elektroonikat võib-olla rohkemgi kui näiteks mõnes telekas, peaksite kõigepealt hindama, kui paljusid neist funktsioonidest reaalselt vaja on.

Hooldus

Ükskõik kui automaatseks teie kohvimasinat kutsutakse, on igaühele vajalik teha teatud hulgal hooldusi ja puhastamist. Piimasüsteemidega masinad nõuavad veidi rohkem tähelepanu, kuna on bakterite eluks soodsamad. Täisautomaatsete masinate mehhanismid on veidi keerukamad võrreldes teiste masinatüüpidega ning vajavad regulaarset hooldamist ja puhastamist.

Esimene samm – kapselkohvimasinad

Esimene samm kohvimasinate maailmas oleks kompaktsed kapselkohvimasinad. Nendesse “söödetakse” valmis kohvikogusega kohvikapsleid. Kapsleid on erinevate maitsetega ning need visatakse peale kohvi valmistamist ära. Need väikesed masinad on ideaalne valik, kui soovite kiirelt tassi hea kvaliteediga kohvi, aga ei taha investeerida selle alla palju aega ega vaeva. Selles kategoorias võib leida ka masinaid, mis maksavad alla 100 €. Enamus neist võtavad väga vähe ruumi, nii et sobivad ideaalselt ka väiksemasse ruumi.

Plussid + Eriti lihtne kasutus ja hooldus
+ Madal hind
Lai valik maitseid
Miinused   Töötavad vaid spetsiaalsete kapslitega
  Funktsionaalsus on piiratud

Barista sõbrad – poolautomaatsed espressomasinad

Kas tunnete, et kohvi valmistamine ei ole ainult lihtne protsess, vaid rohkem aeglase, mõnusa rituaali moodi, millele ei ole kahju aega kulutada? Selliste kohviarmastajate jaoks võivad traditsioonilised, poolautomaatsed ehk “käpaga” espressomasinad olla parimaks valikuks. Valmistades sellise masinaga kohvi, saate kogu protsessi ise juhtida – alustades ubade jahvatamisest lõpetades piima vahustamisega – ning end seejuures tunda tõelise baristana. Lisaks on enamusel nendest masinatest peen ja minimalistlik disain, mis täiendavad igat kööki.

Plussid Iga kohvi valmistamine on omaette seiklus
+ Kõik on sinu enda teha
Miinused   On vaja veidi kogemust
  On aeganõudvam

“Oast tassini” ehk täisautomaatsed kohvimasinad

Nimi annab nende masinate eripära päris kiiresti ära, eksole? Automaatne kohvimasin valmistab enamuse kohvijooke ühe nupuvajutusega – kohvioast tassini. Ei mingeid lisamuresid. Enamusel neist on programmeeritavad joogid, ehk saate kohvi reguleerida täpselt enda maitse järgi. Muidugi, mida rohkem seadistamis- ja programmeerimisvõimalusi, seda kõrgem on ka masina hind. Kui tahate, et masin töötaks kaua ja valmistaks parima kvaliteediga kohvi, on vajalik läbi viia ka regulaarseid puhastus- ja katlakivieemaldusprogramme.

Plussid + Täisautomaatne kohvivalmistamine
+ Suur tasside arv lühikese ajaga
Miinused   Kõrge hind
  Vajavad regulaarselt hooldust

Kohvivalmistajad

Noh, kui kohvimasinad tunduvad liiga keerulised, suured, kallid või lihtsalt liiga lärmakad, on teine alternatiiv parema kohvi tegemiseks kodus – manuaalsed kohvivalmistajad. Chemex, presskann, V60, Aeropress, mokakann ja nende suured valikuvõimalused. Nende väikeste sellide hinnad ei ole kõrged, need näevad kenad välja ning nende pakutavad võimalused on sisuliselt piiritud. Siiski, samamoodi nagu poolautomaatsete masinate puhul, peate ise rohkem vaeva nägema kui lihtsalt nupu vajutamine. Plussiks on muidugi see, et kui valmistate oma sõpradele mõne sellise meetodiga kohvi, on kohvieksperdi autoriteetsus garanteeritud.

Plussid + Madal hind
+ Lihtne hooldus ja puhastus
+ Palju erinevaid võimalusi
Miinused   On vaja veidi kannatlikkust ja kogemust
  On vaja lisavarustust (näiteks kohviveski, filtrid)

Rohkem kohvivalmistajate kohta: 6 paremat kohvivalmistamise meetodit

On oluline mitte unustada, et kohvide maailm on liiga lai ja mitmekesine, et nimetada ühte PARIMAT kohvimasinat või isegi kohvimasina tüüpi. Sarnaselt ei ole ka halbu valikuid, on vaid valikud mis sobituvad teie vajadustega või mitte.

Ma loodan, et see artikkel aitas need vajadused kindlaks teha. Ning kui tahate nende masinate kohta rohkem teada või neid proovida – pidage meeles, et olete alati oodatud meie poodidesse.