TOP kohvipakkumine

Kuidas kohviautomaati valida? Üldised kriteeriumid

#kohviautomaati

Ilmselt on suurem osa kohvisõpradest mõnikord mõelnud, et aitab kohvi kõrvetamisest kohvitassis ja et on aeg soetada kohvimasin, mis valmistaks aromaatset ja maitsvat kohvi. Hakates aga uurima, milline kohviautomaatidest on neile sobivaim, võtavad nad taas lusika, kallavad kohvitassi 3 lusikat kohvi ja täidavad selle jälle veega.

Kindlasti nii ongi. Ei olegi nii lihtne endale sobivat automaati valida, kui pole teada, mille poolest need erinevad ja millele enne valimist mõelda tuleks. Seekord toon üldiselt ära need aspektid, millele tuleks koju või büroosse uut kohvisemu valides tähelepanu pöörata.

Niisiis tuleb kõigepealt mõelda sellele, millist kohvi tahate juua – vaid musta (espresso, ristretto või tavalist musta) või piimaga kohvi (cappucino, latte, latte machiatto…). Kuna musta kohvi valmistavad kõik automaadid ning erineb vaid valmistamisviis või kohvi tugevuse aste, on kõige olulisem mõelda, kas soovite nautida ka piimaga kohvi.

Kuidas kohviautomaati valida. Kohvisemu

Kui olete otsustanud, millist kohvi valmistada, tasub mõelda valmistamisviisi enda peale, st kas soovite nautida kohvi valmistamise protsessi ja olla iseenda barista, või tahate vaid ühte nuppu vajutada ja oodata, kuni kohvi tassi voolab. Nagu teate, kasutavad baristad poolautomaatseid kohvimasinaid, mis valmistavad kohvijahvatatud kohvist (või kohvitablettidest), kuid  automaatsed kohvimasinad omakorda jahvatavad kohviube ise, jahvatades kohvitassile vajaliku koguse kohvi ja teevad kõik teie eest. Muidugi leidub veelgi lihtsamaid  kohviautomaate, mis kasutavad “Senseo” tüüpi kohvipatjasid, millega on kohvi valmistamine sama lihtne – asetage masinasse padi või paar, vajutage nuppu ja kõik!

Kolmas kriteerium, millele tuleb mõelda – millist mugavustaset soovite. Milline peaks olema automaadi juhtseade, kui palju oma retsepte tahate selle mälus salvestada, kuidas valmistate piima cappuccino või latte kohvi jaoks? Ja siin on see huvitav osa – võite valida kohviautomaadi, mille juhtimine toimub kolme nupu abil, valmistades oma tassi auruga piima. Võite valida ka kohviautomaadi, mis soojendab te tasse, et kohvi aromaatsemana hoida, ning mis piima jahutab masina külge ühendatud 1l-mahutavusega külmkapis ja kohvi omakorda valmistatakse puutetundlikule ekraanile vajutades ja valides ühe lõpmatult paljudest salvestatud kohvi valmistamise viisidest.

Kuidas kohviautomaati valida. Kohvisemu

Seekord puudutasin üldises plaanis seda, millele tuleks tähelepanu pöörata ja millele tuleks mõelda enne valiku tegemist. Järgmistes postitustes kirjeldan konkreetsemalt, millal milliseid automaatseid valida, kuidas neid juhitakse, kuidas neist katlakivi eemaldada ja neid hooldada, et kohvi tuleks veelgi maitsvam

KIIRMENÜÜ