TOP kohvipakkumine

Kodused täisautomaatsed kohvimasinad: müüdid & eksiarvamused

Mis on üks päev ilma tassi kohvita? Enamus inimesi ei kujuta ette, et nad peaksid tööle minnes jätma külastamata oma lemmikkohviku või tankla – ja need, kes kujutavad seda ette, jooksevad kontoris kohe kohvimasina juurde. Miks on juhtunud nii, et ehkki paljud meist saavad oma igapäevase kofeiinirõõmu täisautomaatse kohvimasina vahendusel, ei olda ikka valmis investeerima omaenda koduse täisautomaatse kohvimasina ostmisesse?

Ehkki nõudlus kodukasutusse sobivate täisautomaatsete kohvimasinate järgi on viimastel aastatel tõusnud, liigub endiselt ringi mitmeid müüte ja eksiarvamusi, mis panevad inimesi kahtlema, kas selline praktiline käepärane lahendus on ikkagi midagi väärt. Purustame alljärgnevalt need müüdid!

Müüt nr 1: täisautomaatsed kohvimasinad on kallid.

Paljud inimesed arvavad endiselt, et täisautomaatne kohvimasin – selline, mis suudab valmistada imemaitsva kohvi värskelt jahvatatud ubadest vaid ühe nupuvajutusega – maksab tuhandeid eurosid. Mõistagi on tõesti ka selliseid kohvimasinaid! Aga kas sa teadsid, et kõige populaarsemad mudelid maksavad vaid 300-500 eurot? Lisaks täidlasele espressole ja aroomikale mustale kohvile suudavad mõned seadmed valmistada isegi imelisi cappuccinosid ja lattesid. Muideks, täisautomaatne kohvimasin tasub end kindlasti ära pikas perspektiivis. Mida rohkem aeg läheb mööda, seda rohkem muutub kodus kohvivalmistamine harjumuseks. Sa ei saa kuskilt mujalt paremat kohvi niikuinii, seega parim variant on hankida termokruus, täita see oma lemmikkohviga ja võtta see tööle kaasa. Varsti märkad, kuidas oled täiesti ära unustanud kohvikus või tanklas käia kohvi ostmas!

Müüt nr 2: täisautomaatsed kohvimasinad sobivad ainult tõsistele kohvijoojatele.

„Me oleme ainult kahekesi ja me ei ole suured kohvijoojad, seega pole mõtet osta täisautomaatne kohvimasin...“ Kõlab tuttavalt? Kodused täisautomaatsed kohvimasinad on tegelikult disainitud võrdlemisi väikese igapäevase kasutuse jaoks. Mõne mudeli veepaaki mahub vaid 1 liiter vett, jahvataja mahutab ainult 6 doosi – seega sobivad need hästi just paarile inimesele, kes joovad paar tassikest päevas! Pane aga tähele, et võid hakata rohkem kohvi jooma, kui avastad, kui maitsev kohv on sinu uue seadmega... Ja võid märgata, kuidas sul käib rohkem külas suuri kohvisõpru!

Müüt nr 3: täisautomaatsed kohvimasinad vajavad palju ruumi.

Veel ühe eksiarvamusena usutakse, et kõik täisautomaatsed kohvimasinad vajavad palju ruumi, seega on need mõeldud kontorisse või suurde majja. Tegelikult on aga moodsad kohvimasinad üllatavalt kompaktsed ja võivad olla isegi ainult 20 sentimeetri laiused! Lisaks erinevatele suurustele on saadaval mitmeid erinevaid stiile ja värve. Kui kavatsed köögiremondi ette võtta, võid kaaluda ka sisseehitatud kohvimasinaid (saad ka niimoodi köögiruumi kokku hoida!).

Müüt nr 4: täisautomaatset kohvimasinat on keeruline kasutada.

See müüt on ilmselt seotud esimeste täisautomaatsete kohvimasinatega, mis turule tulid: nende kasutamine oli tõesti keeruline mitmete nuppude ja keerukate toimingutega. Moodsad täisautomaatsed kohvimasinad on aga kasutajasõbralikud: kui oskad kasutada nutitelefoni, on kohvimasina käsitlemine sama lihtne. Pead vaid valima soovitud joogi ja kohvimasin hoolitseb ülejäänu eest. Kui pead veel midagi tegema, annab nutiseade sellest teada. Selle jaoks on masinal indikaatortulukesed, erilised ikoonid või selged ekraaniteated.

Müüt nr 5: täisautomaatseid kohvimasinaid on keeruline hooldada.

Täisautomaatseid kohvimasinaid seostatakse tihtipeale keerukate pikkade puhastustoimingutega. Varasemad mudelid vajasid tõesti palju hoolt, aga asjad ei ole niimoodi tänapäeval: moodsad täisautomaatsed kohvimasinad on disainitud nii, et saaksid ubadest kohvi valmistada võimalikult hõlpsalt. Selle jaoks on kasutusel automaatsed hooldusprogrammid. Ainus, mida pead iga päev tegema, on kohvipurunõu ja tilkumisaluse tühjendamine. Olgu, pead veepaaki ja ubade nõu samuti aeg-ajalt täitma, aga see ongi kõik. Kui su täisautomaatsel kohvimasinal on piimasüsteem, on sellel tõenäoliselt ka automaatne piimasüsteemi loputusprogramm, seega ei pea sa selle pärast muretsema. Iga mõne kuu järel tuleb käivitada katlakivieemalduse ja puhastuse programm, aga see ei võta kaua aega. Vajuta lihtsalt nuppu ja naudi kohvi!

Müüt nr 6: täisautomaatsed kohvimasinad ei suuda valmistada kvaliteetset kohvi.

Täisautomaatne kohvimasin suudab igati valmistada kohvi, mis on täpselt sama maitsev nagu kohviku oma – kusjuures, kodus valmistatud joogid võivad olla isegi paremad! Esiteks, sa saad ise valida oma kohvioad. Saad samuti tagada, et need on värsked (miski pole nii hea nagu värskelt jahvatatud kohviubade imeline aroom!). Saad valida ka piima oma maitse järgi, olgu selleks lehmapiim või mõni taimejook. Lisaks saad seadistada valikuid täpselt oma eelistuse järgi. Hästi hooldatud kohvimasin suudab valmistada suurepäraseid jooke igapäevaselt ja alati (erinevalt kohalikust baristast, kellel võib aeg-ajalt ette tulla halb päev nagu meil kõigil!).

Kui mõni nendest müütidest takistas sind ostmast täisautomaatse kohvimasin, siis loodetavasti muutsime su meelt! Saadaval on hulgaliselt erinevaid kodukasutusse mõeldud täisautomaatseid kohvimasinaid, seega leiad kindlasti endale sobiva valiku. Kui vajad abi, oleme sinu jaoks olemas!