1+1

Hario V60. Kohvi valmistamise juhend

#Hario V60 #Kohv

Hario V60 – väike, elegantne ja universaalne kohvi valmistamise vahend.

Jaapani ettevõte Hario on tuntud selle poolest, et nad ei lähe kaasa uusimate trendidega, vaid nad loovad neid. Hario tooted on võitnud mitmeid auhindu oma unikaalse disaini eest ja V60 filter on üks kõige huvitavamaid Hario seadeldisi, mis pidevalt tähelepanu pälvib. Algul tuli V60 välja ainult keraamilisel- ja klaaskujul, kuid nüüd on see saadaval ka plastikust või metallist (vask) valmistatuna. Lihtne, kuid nutikas disain lubab valmistada imepärast kohvi ilma, et te sellest kuigi palju teadma peaks või mingeid erioskusi omaks.

Hario V60. Kohvisemu

Mõned asjad, mis teevad Hario V60-st suurepärase kohvi valmistamise vahendi:

  • Kooniline kuju (60 kraadine nurk) ja spiraalne reljeef garanteerivad, et vesi läheb otse filtri keskele
  • Kohv läheb läbi filtri põhjas oleva kitsa augu, mis aitab kohviubadest kätte saada väärtuslikke õlisid ja anda joogile veidi paksem konsistents
  • V60 filtrid on palju õhemad kui tavalised kohvifiltrid, aidates luua sobiva tasakaalu kiireks valmistamiseks. Mikro-filtreerimine kindlustab eheda ja puhta kohvi maitse

See valmistamismeetod on kiire, lõbus ja lihtne. Kasutades Hario V60-t võtab kogu kohvi valmistamise protsess aega vähem kui 3 minutit. Üks parimaid asju selle juures – kohv valmib otse tassi (või mõnda muuse anumasse, mida soovite kohvi joomiseks või serveerimiseks kasutada). See tähendab, et teie kohv saab alati olema värske, kuum ja palju parema maitsega kui kohv, mis mõnda anumasse mingiks ajaks seisma jäänud on.

Kuna Harioga kohvi valmistamine on imelihtne, siis natukese harutamisega võite juba valmistada peaaegu perfektset kohvi. Piisab vaid silmapilgust, et mõned olulised detailid meelde jätta.

Ettevalmistus

Hario V60. Kohvisemu

Lihtsaks kohvi valmistamiseks vajate:

  • Keraamilist Hario V60 filtrit (või plastikust/vasest/klaasist – milline iganes teil on 🙂 )
  • Paberfiltreid (me kasutasime Hario Misarashi V60-01 paberfiltreid)
  • Kohviube või jahvatatud kohvi
  • Kohviveskit
  • Veekannu
  • Klaasi, tassi või mõnda muud anumat, mille seest soovite kohvi juua

Samm 1

Pange vesi keema.

Hario V60. Kohvisemu

Samm 2

Jahvatage kohvioad endale sobival viisil. Soovitame kasutada keskmise jämedusega kohvi – liiga peen või jäme kohv ei pruugi vett piisavalt hästi läbi filtri lasta. Jätke see samm vahele kui kasutate eeljahvatatud kohvi 🙂

Hario V60. Kohvisemu

Samm 3

Asetage Hario V60 oma tassile, klaasile või muule anumale, mida kasutate. Siis avage paberfilter ja asetage see Hario sisse.

Hario V60. Kohvisemu

Samm 4

Valage veidi kuuma vett paberfiltrile. Niiviisi takistate paberilaadsetel kõrvalmaitsetel tekkimast oma kohvile, soojendate oma tassi ja aitate paberfiltril stabiilselt ja tihedalt vastu Hario seinu püsida.

Hario V60. Kohvisemu

Seda vett pole hiljem enam vaja, seega valage see ära.

Samm 5

Lisage jahvatatud kohv filtrisse (me kasutasime kolme kuhjaga teelusikatäit klaasitäie joogi valmistamiseks)

Hario V60. Kohvisemu

Samm 6

Valage natuke vett kohvile. Kõigepealt peaks kohvipulbri vaid kergelt niiskeks tegema ja siis ootama umbes 15 sekundit enne ülejäänud vee valamist. See aitab kohviubade maitsel kõige enam avalduda. Kohv hakkab “õitsema” – paisub veidi ja hakkab kergelt mullitama. Kohvi parimad omadused avalduvad teie joogis.

Hario V60. Kohvisemu

Samm 7

Valage ülejäänud vesi filtrisse. Kuldreegel – valage vett rahulikult, lastes sel aeglaselt puudutada igat kohviosakest. Kiirustada pole vaja. Kasutage ringikujulisi liigutusi, et kogu kohvipulber märjaks saada.

Hario V60. Kohvisemu

Samm 8

Oodake kuni viimane tilk vett on läbinud filtri ja jõudnud teie tassi või klaasi. Ongi kõik, teie kohv on valmis 🙂

Hario V60. Kohvisemu

Hario V60-st saab kindlasti väga käepärane ja kergesti kasutatav tööriist hommikuse kohvi valmistamiseks. Hariot hinnatakse seetõttu, et tegemist on võrdlemisi soodsa võimalusega kiirelt ja mugavalt maitsvat kohvi valmistada. See on tööriist neile, kes tahavad ise kontrollida oma kohvi valmimise protsessi ja tulemust: alustades konsistentsist ja tekstuurist lõpetades kohvi kangusega.

Filter ei nõue mingit lisa-ettevalmistust ega erioskusi, seega kui olete alles oma kodu-barista karjääriredeli alguses ja tahate proovida uut kohvi valmistamise viisi, on Hario V60 väga hea valik, millest alustada.