Kui sa oled kirglik espressojooja, tead sa hästi, kui oluline on saavutada täpselt õige tulemus – maitsetest pakatav ja sametise kihiga kaetud mõnus tassitäis. Selle jaoks on vaja kasutada ekspertkäega jahvatatud ube ning siinkohal tulevad mängu espresso kohviveskid. Neid spetsiaalseid seadmeid on lihtne kasutada ja hooldada ning need lasevad sul hõlpsalt saavutada täiusliku jahvatuse, mille jämedus vastab täpselt sinu soovidele.
Kas oled mõelnud, mis muudab espresso nii imeliseks? Asi pole ainult ubades – asi on ka õiges kohviveskis! Espresso kohviveskid on ülitäpsed ja valmistavad just õige jahvatuse, mis on vajalik intensiivse maitse ja mõnusa kreemikihi jaoks. Erinevalt tavalisest veskist garanteerib espressoveski õige tulemuse iga kord, ehkki sa saad seadistada jahvatusastet vastavalt oma maitsele või kohvimasinale. Saadaval on nii manuaalsed, elektrilised kui ka üksiku doosi veskid – igaühel neist on oma erilised omadused, mis loovad uue viisi kohvi nautmiseks!
Ubade jahvatamiseks on kaks peamist viisi: terad või frees. Espressomasinate puhul võidavad freesid. Nende abil saab jahvatada kohvi eriti ühtlaselt ning just see on hea espresso võtmepunkt – sul on vaja väga peenet ja ühtlast tekstuuri. Freesidega saad ka jahvatusastet kenasti seadistada. Lisaboonus on see, et freesiga veskid ei muutu nii kuumaks nagu teradega veski, seega säilitavad oad oma loodusliku maitse ja aroomi.
Veski valimisel uuri selle freeside tüüpi. Metallist freesid on head selleks, et saavutada parim maitse. Samuti jääb sedasi maitse puhtam ja märkad kergemini õrnu maitsenüansse. Metallist freesid on ka ülitugevad ja kestavad kaua. Keraamiline frees valmistab aga täidlasema ja rikkalikuma kohvi. Nimelt, keraamiline frees jahvatab oad eriti peeneks, tuues esile kogu maitseprofiili. Ehkki keraamilised freesid on õrnemad, peavad need tegelikult vastu kaks korda kauem kui metallist versioon.
Ka elektrilised freesid on erinevate disainidega: olemas on näiteks “lapikud” või “koonilise” kujuga freesid. Lapikud on head ühtlase jahvatuse jaoks, mis loob omakorda “puhtama” maitsega kohvi. Kui sulle meeldib moodne espresso ja selged maitsed, sobib lapik versioon sulle hästi. Kuna nende disain on aga keerulisem, kipuvad sellised veskid olema kallimad. Koonilised freesid annavad tulemuseks aga nö “bimodaalse jahvatuse”, mis tähendab, et saad kahte liiki kohvigraanuleid. Sedasi on kohvis rohkem tekstuuri, täidlust ja intensiivsust – seda naudivad traditsioonilise espresso fännid. Koonilised freesid ei võta veski sees nii palju ruumi ja on ka pisut vaiksemad võrreldes lapikutega.
Kohvi valmistamine on omaette teekond. Manuaalse espresso kohviveskiga saad võtta aega maha ja nautida iga osa sellest teekonnast. Täiusliku espresso jaoks on vaja väga peenelt ja ühtlaselt jahvatatud ube. Manuaalne espresso kohviveski annab sulle kogu protsessi üle täieliku kontrolli. Ja see on ülioluline – isegi väike muudatus jahvatusastmes mõjutab kohvi maitset ja tekstuuri.
Erinevalt manuaalsest veskist, mis vajab aega ja füüsilist pingutust, on elektrilised kohviveskid täisautomaatsed – vajuta nuppu ja veski hakkab jahvatama. Kõik elektrilised seadmed ei suuda ube jahvatada väga peeneks ja ühtlaselt, seega on oluline valida mudel, millel on täpsed jahvatusseaded espresso jaoks. Elektrilise veski puhul on oluline veenduda, et see jahvataks oad otse pruulimisüksusesse – sedasi saad valmistada aromaatse ja maitsva kohvi.
Single Dose kohviveskid on loodud täpsuse ja värskuse jaoks. Sellise veskiga saad jahvatada korraga ühe doosi jagu ube – ühe tassikese jaoks. Sedasi jäävad oad kauem värskemaks, sest nad ei pea õhuga kokku puutuma (mis võiks muidu vähendada aroomi ja maitset). Taolised veskid on loodud spetsiaalselt espresso jaoks, valmistades ülipeene ja ühtlase jahvatuse. Single Dose espresso kohviveskid on eriti märkimisväärsed aga oma täpsuse poolest. See tähendab, et iga espressoshot on täis intensiivset aroomi ja maitset, mida sa ei saaks suurema koguse jahvatamisel või siis, kui oad on juba natuke aega niisama seisnud.
Kohviveskid on tihtipeale kategoriseeritud kas filtermeetodi või espresso vahel. Tegelikult suudavad enamus espressoveskeid valmistada sobiva jahvatuse erinevatele meetoditele, sest jahvatusastet saab seadistada: alates ülipeenest kuni keskmise või jämedani. See tähendab, et ka filterkohvi kohviveskid on sisuliselt espresso kohviveskid, sobides erinevatele jookidele: alates espressost kuni filterkohvini. Kui sa naudid nii espresso- kui ka filterkohvi, ei ole vaja eraldi veskit hankida – üks mitmekülgne teeb töö ära!
Veski funktsionaalsuse kõrval on oluline ka selle tootjabränd ja disain. Viimane tähendab rohkemat kui vaid välimust – see kätkeb endas materjali, kuju ja suurust. Arvestada tasub seadme värvi, tagamaks, et see sobib köögi interjööriga. Kohviveskid on enamasti valmistatud moodsa välimusega roostevabast terasest või puidust, mis jätab neile kena hubase mulje. Kompaktsus ja ergonoomilised kujud – nagu silindri- või kerge kurvikujuga – tagavad kasutuslihtsuse ja mugava hoiustamise.
Tootjate puhul tuleb arvestada oma vajadusi ja eelarvet. Tuntud brändid nagu Baratza, Rocket Espresso, La Marzocco, Sage, Eureka, Eureka Oro, Fellow, Comandante, Timemore ja Hario tagavad kvaliteedi ja usaldusväärsuse, samas aga vähemtuntud ettevõtted nagu Elektra, DF64, Lelit, ECM võivad samuti üllatada kvaliteetsete toodete ja parema hinnatasemega. KohviSemu poolt disainitud SORSO kohviveskil on aga suisa 120 jahvatusseadet. Tutvu seega kindlasti tootja omadustega ja vali kohviveski, mis vastab sinu ootustele.
Kui sa valmistad kohvi mitte lihtsalt endale, vaid ka klientidele, tuleb investeerida professionaalsesse kohviveskisse. Need suudavad tagada ühtlase ja kiire jahvatuse ka suurele ubade kogusele. Erinevalt kodusest veskist on professionaalsel espressoveskil suurem mahutavus, tugevam mootor ja täpsem jahvatuse kontroll. See tähendab, et saad täiusliku kvaliteediga kohvi, isegi, kui sul on väga kiire. KohviSemu valikus olevad professionaalsed espresso kohviveskid on täiuslikud kohtadele, kus on hädavajalik kiire, kvaliteetne ja ühtlane jahvatus.
Kasutatud ja renoveeritud kohviveskid on fantastilised selleks, et saada võrratu seadeldis ilma priske hinnasildita. Need võivad näha välja pisut kulunud, aga nende eest on hästi hoolitsetud ja need suudavad veel töötada pikki aastaid. Taastatud espresso kohviveskid on saanud uued varuosad ja töötavad igati sujuvalt. Lisaks on neil ka garantii, seega on tegemist usaldusväärse valikuga, eriti, kui tahad leida kvaliteetse espresso kohviveski, mis ei tekita eelarvesse auku.
Meie valikus on üle 200 erineva kohviveski, seega leiame kindlasti sulle midagi sobivat, olenemata sinu vajadustest või eelarvest. Kui sul on valiku langetamisel vaja abi, helista või kirjuta meile või külasta hoopis meie kaupluseid, et proovida korraga ka maitsvat kohvi.
Saad valida, milliseid küpsiseid lubad meil kasutada. Mõned neist on hädavajalikud ja neid ei saa välja lülitada.
Neid küpsiseid on vaja selleks, et meie veebileht töötaks korrektselt ning neid ei saa välja lülitada. Need küpsised ei kogu isiku tuvastamist võimaldavat infot.
Need küpsised lasevad meil optimeerida veebilehte ja näha külastajate allikaid. Selle eesmärgi jaoks kasutame Google Analytics platvormi. Kogutud andmed ei võimalda sinu tuvastamist ning me ei jaga infot ühegi kolmanda poolega. Nende küpsiste võimaldamisel saad kasutada meie reaalajas vestlust ning saad seega abi meie nõustajatelt.
Kellelegi ei meeldi reklaamid - eriti sellised, mis pole üldse asjakohased sinu jaoks. Nende küpsiste abil saame tuvastada sinu soovid ning näidata sulle vaid asjakohaseid pakkumisi. Sa näed reklaame ka siis, kui sa neid küpsiseid sisse ei lülita, kuid sel juhul ei vasta reklaamid sinu huvidele ja soovidele.