1+1

Kuidas Hooldada Nespresso Kohvimasinat?

Oleme rõõmsad, et moodne Nespresso kohvimasin  kaunistab nüüd ka sinu kodu! Loodetavasti naudid sa nüüd imelist kohvi, ning teed seda nii kaua kui võimalik. Just seetõttu oleme otsustanud sulle Nespresso kohvimasinate unikaalsetest omadustest ja hooldusest rohkem rääkida.

Hästi hooldatud kohvimasinatel on pikem kasutusiga, ning nad valmistavad ka maitsvamaid jooke. See võimaldab sul kogeda kõige mahedamaid maitsenoote: puuviljastest Etioopia kohvidest šokolaadiselt magusate Brasiilia sortideni välja. Kui soovid teada, kuidas Nespresso kohvimasinat korrektselt hooldada, jätka aga lugemist! 

Nespresso Kohvimasina Puhastus

Nespresso Kohvimasina Puhastus

Nespresso kohvimasin võimaldab sul valmistada maitsvat kohvi vaid ühe nupuvajutusega. Et säilitada erakordset maitset ja veenduda, et kohvivalmistus oleks alati nauding, soovitame oma masinat regulaarselt puhastada. Kohvigurmaanid ütlevad lausa, et kui soovid teada, milline saab olema su kohvi kvaliteet, peab hindama selleks kohvi valmistatava kohvimasina puhtust. Niisiis, kuidas tagada Nespresso kohvimasina korrektne puhtus?

  1. Veekvaliteedil on kohvi maitsele suur mõju, mistõttu paksin veepaaki regulaarselt loputama, ning seda igapäevaselt värske veega täitma. 
  2. Tühjenda tilgaalust ja kasutatud kapslite anumat igapäevaselt. Loputa neid sooja veega ja kuivata. 
  3. Puhastage kohvitila regulaarselt niiske lapiga. 
  4. Veendu, et puhastad kohvimasina pealispinda alati niiske lapiga, ning kuivatad.
  5. Iga kord, kui masina sisse lülitad, loputa selle sisesüsteem: aseta tass või kauss tilade alla, ning vajuta Lungo nuppu (sel hetkel kapslit masinas olla ei tohiks. Voolav vesi eemaldab masinast ebavajalikud jäägid. 

Nespresso Kohvimasina Piimasüsteemi Puhastus

Nespresso Kohvimasina Piimasüsteemi Puhastus

Kui oled tulihingeline piimajookide fänn, peab su Nespresso kohvimasin olema piimavahustussüsteemiga. Olenemata sellest, kas masinal on laitmatu Aeroccino piimavahustaja, eriline Lattissima seeria kann või elegantne Atelier vahustaja, pead nende seadmete puhtuse eest sellegipoolest hoolitsema. Sa ju soovid, et su jooki kataks siidine, ideaalselt värske piimavaht, eks? Sel juhul on piimasüsteemi puhastamine oluline ja vältimatu. Regulaarne hooldus hoiab ära ka bakterite kogunemise - see on tähtis, et bakterid su jooki ei rikuks ja sinu seedimisse ei pääseks. Vaatame, kuidas Nespresso piimasüsteemi puhastada. 

Aeroccino Piimavahustaja Puhastamine

Piimajääkide eemaldamiseks peaks vahustajat pärast iga kasutamist puhastama. Õnneks on see väga lihtne:

  1. Enne kui alusta, eemalda seade vooluvõrgust ja lase jahtuda. 
  2. Eemalda kaas ja võta vahustaja osadeks. Seejärel eemalda kaane küljest tihend. Loputa vispel, tihend ja kaas sooja vee all. 
  3. Puhasta vahustaja sisemus niiske ja pehme nuustiku või lapiga. Pea meeles, et nõudepesumasinas vahustajat pesta ei tohiks, ning vees leotada samuti mitte. 
  4. Kuivata kõik Aeroccino osad puhta köögirätiku, lapi või paberiga, ning pane kokku tagasi.

Need neli lihtsat sammu hoiavad ära piimajääkide kinnitumise vahustaja seintele, ning võimaldavad sul nautida ideaalset piimavahtu just siis, kui ise tahad.

Nespresso Rapid Cappuccino Süsteemiga Piimaanuma Puhastamine

Selle piimaanuma korrektseks hoolduseks peaks automaatset loputusprogrammi pärast iga kasutamist teostama, ning anumat manuaalselt pesema. 

  1. Niipea, kui oled joogi valmistamise lõpetanud, süttib oranž puhastuse ikoon, mis teavitab vajadusest Rapid Cappuccino süsteem loputada. 
  2. Aseta tühi anum kohvitilade alla, keera piimavahustaja regulaatori hooba Clean positsiooni või vajuta puhastuse nuppu (olenevalt mudelist). 
  3. Seade alustab piimasüsteemi loputust: auruga segatud kuum vesi väljub piimatiladest. 
  4. Kui see on tehtud, peatub loputus automaatselt. 

Kui oled hoidnud piimaanumat toatemperatuuril enam kui 30 minutit, või hoiustanud seda külmikus kasutamata rohkem kui 2 päeva, peaksid anumat nõudepesumasinas pesema. Kui sul kodus nõudepesumasinat ei ole, saad anumat ka manuaalselt pesta. Järgi lihtsalt neid samme:

  1. Võta Rapid Cappuccino süsteem osadeks. 
  2. Pese kuuma joogivee abil maha kõik piimajäägid (40 °C).
  3. Eemalda svammiga kõik nähtav mustus. 
  4. Leota komponente vähese nõudepesuvahendiga segatud kuumas joogivees (40 °C) vähemalt 30 minutit, ning loputa kuuma joogiveega (40 °C). Väldi lõhnastatud puhastusvahendeid. 
  5. Puhasta piimaanuma sisemus, piimatila ühendus ja piimavahustaja regulaator-nupp õrna vahendiga ja loputa kuuma joogiveega (40 °C).
    *Kontrollli, et õhu sissevõtt on puhas - see muudab vahustamise ühtlasemaks. 
  6. Kuivata kõik komponendid puhta rätiku, lapi või paberiga.

Selleks et piimasüsteem veatult puhtana hoida, soovitame soetada universaalne kohvimasina piimasüsteemi puhastusvahend “For Better Coffee”. Sega see vahend veega vahekorras 1:10, ning kasuta õrna vahendina. Lisaks sellele võid osi piimasüsteemi lahuses leotada, et lihtsa vaevaga piimajääkidest vabaneda.

Nespresso Kohvimasina Katlakivieemaldus

Nespresso Kohvimasina Katlakivieemaldus

Räägitakse tihti, kui seade kasutab kuuma vett, on katlakivi selle põhiline vaenlane. Pole siis ime, et katlakivi on ka enamike kohvimasinaid puudutavate rikete põhjuseks - need rikked võivad mõnikord muuta masina ka täiesti parandamatuks. Katlakivi on tegelikult kareda vee kuumutamise tulemus: selline vesi sisaldab suurel hulgal kaltsiumi ja magneesiumi osakesi, mis muutuvad temperatuuri tõustes veeks, süsinikdioksiidiks ja lahustamatuteks osakesteks. See viimane koguneb aga küttekeha seintele, ning ummistab veesüsteemi. Selle tulemusel hakkab tassike kohvi valmima aeglasemalt. Lõpetuseks tarbitakse rohkem enenrgiat, ning masina töös hoidmisega kaasnevad kulud suurenevad.  

Katlakivi jäägid mõjutavad ka sinu kohvi maitset: langenud rõhk süsteemis ei lase enam kõikidel kohvi maitseomadustel avalduda, ning karedas vees leiduvate ioonide üleküllus tekitab ka lahustamatuse tõttu halba maitset.

Kui Tihti Peaks Nespresso Kohvimasinale Katlakivieemaldust Teostama?

Kõik eeltoodud põhjused muudavad regulaarse katlakivieemalduse äärmiselt oluliseks. Ilmselt mõtled, kui tihti seda peaks tegema. Mõned Nespresso kohvimasinad on varustatud eriliste indikaator tuledega, mis teavitavad sinu seadme eesootavast katlakivieemalduse vajadusest. Kui sinu seade sellist tüüpi tulukest ei oma, peaksid katlakivi eemaldama vähemalt iga 3 kuni 6 kuu tagant. Soovituslik sagedus oleneb sinu vee karedusest.

Kada reikia nukalkinti Nespresso kavos aparatą

Oma veekareduse määramine ei ole alati just kerge ülesanne. Peamine indikaator on sel puhul katlakivi kogunemise kiirus sinu veekeetjas või dušikabiini seintel. Kui otsid täpsust, peaksid kasutama spetsiaaliset veekareduse testriba (need mõõdavad karedust tavaliselt “Saksa standardi” või °dH järgi, mille puhul 1 °dH vastab 10 mg CaO ühe liitri vee kohta). Mida karedam on vesi ja suurem su igapäevane tasside arv, seda tihedamalt pead teostama oma kapselkohvimasinale katlakivieemaldust.

Kõikide kohvimasinate katlakivieemaldus toimib sarnaselt: esmalt lisatakse veepaaki katlakivieemalduseks vajalik vedelik või tablett, ning lahustatakse see vajaliku koguse vee abil. Protseduuri jooksul täitub veesüsteem selle spetsiaalise katlakivieemalduse lahusega, kuni kogu lahus on intervallidena kohvitilade kaudu väljunud. Kui kogu lahus on otsa saanud, peab veepaagi korralikult loputama, puhta veega täitma, ning kogu veesüsteemi uuesti loputama.

Milline Katlakivieemaldi Valida?

Milline Katlakivieemaldi Valida

Peamine nipp edukaks katlakivieemalduseks on kahtlemata õige toode, mida lahuse valmistamiseks kasutatakse. Minevikus oled kindlasti proovinud kodumasinatel katlakivi eemaldada ka sidrunhappe või äädikaga - või oled vähemalt kuulnud teisi seda tegemas. Loomulikult on need tooted, nagu enamik happeid, abiks katlakivi eemaldamisel. Sellegipoolest tuleb meeles pidada, et õige konsentratsioon on katlakivieemalduses elulise tähtsusega - selliseid happeid on väga raske korrektselt välja mõõta. Kui sinu katlakivieemaldi lahus on liiga lahja, ei eemalda see kõiki katlakivi jääke, kuid kui see on liiga kange, võid oma kohvimasina täielikult rikkuda. Sidrunhape või äädikas võivad su seadme sisemisi osi tõsiselt kahjustada. Eriti kehtib see just kummist voolikutele, mis võivad hakata lekkima

Selle tõttu peaksid kindla peale valima ainult spetsiaalselt kohvimasinatele disainitud katlakivieemaldi. Nende keemiline koostis on õige, eemaldades katlakivi jäägid spetsiaalselt selleks puhuks loodud katlakivi eemaldamise protseduuri jooksul. Lisaks sellele on need katlakivieemaldid ohutud toiduga kokkupuutel: kui ka väike kogus vedelikku veesüsteemi jääb, ei oma see sinu organismile kahjulikku mõju. Üks nendest toodetest on universaalne katlakivieemaldi “For Better Coffee”, mis on loodud kõikidele kohvimasinatele. Looduslikest kõrgeima kvaliteediga koostisosadest katlakivieemaldi on õrn, kuid efektiivne.

Kuidas Nespresso Kohvimasina Katlakivieemaldust Teostada?

Kuidas Nespresso Kohvimasina Katlakivieemaldust Teostada

Enamik Nespresso mudeleid on varustatud integreeritud katlakivieemaldusprogrammiga: et seda teostada, järgi kaasasolevat kasutusjuhendit. Allpool toome siiski välja mõned olulised sammud, et aidata sul mõista Nespresso katlakivieemalduse põhimõtteid. 

  1. Eemalda kasutatud kapsel, ning sulge kang. 
  2. Tühjenda tilgaalus ja kasutatud kapslite anum. 
  3. Kalla ettenähtud kogus vett ja katlakivieemaldit veepaaki (järgi katlakivieemaldi juhiseid). 
  4. Aseta tühi anum (mitte vähem kui 1 l mahutavusega) kohvitilade alla. 
  5. Katlakivieemalduse teostamiseks järgi kasutusjuhendit. Tavaliselt saab seda teostada Espresso ja Lungo nuppe korraga vajutades ja 3-5 sekundit all hoides(olenevalt mudelist) (Atelier mudelil Ristretto ja Lungo nupud).
  6. Kui oled harjunud Espresso ja Lungo nuppudega programmi alustama, vajuta pärast Lungo nuppu, ning lase veepaagil täiesti tühjaks joosta. 
  7. Täida veepaak uuesti kasutatud katlakivieemaldiga, mis läbi tilade anumasse jooksis, ning teosta sama protsess uuesti. 
  8. Tühjenda veepaak ja loputa täielikult. Seejärel täida värske ja puhta joogiveega ja korda eelnevaid samme. 
  9. Kui oled harjunud Espresso ja Lungo nuppude abil programmi teostama, vajuta neid korraga veel üks kord ja hoia 5 sekundit, et katlakivi eemalduse režiimist väljuda.

Kui sinu masin on varustatud piima vahustamise anumaga, on katlakivieemaldus veidi teistsugune. Selleks tuleks kasutada seadme tagaosas asuvat katlakivi eemaldamise toru, ning selle masina piimaanuma asemele ühendama. Katlakivieemaldus algab automaatselt, mille järel pead vajutama seda jooginuppu, mis süttib (olenevalt mudelist on see kas Flat White või Espresso nupp).

Vaata Videotest, Kuidas Populaarseimatel Mudelitel Katlakivieemaldus Käib

Oleme teadlikud, et erinevatel mudelitel on katlakivieemaldus erinev, mistõttu võivad need kokkuvõttes segadusse ajada. Just seetõttu oleme otsustanud luua juhendavad videod populaarseimate Nespresso mudelite katlakivieemalduse kohta. Kui sul on mõni muu mudel, mis samamoodi töötab, kehtib see informatsioon ka sinu masina kohta.

Nespresso Essenza Mini

Nespresso Citiz & Milk

Kokkuvõte

Need ongi kõik hooldusprogrammid, mida vajad Nespresso masina veatuks töötamiseks teostama, ning su masin teenib sind aastaid. Puhtus, hügieen ja regulaarne katlakivieemaldus võimaldavad sul vältida rikkeid ja avaldada kohvimaitseid maksimaalselt. Loodame, et need hooldusnipid aitavad sul igapäevaselt veelgi enam imelisi jooke nautida!

Kui sul on rohkem küsimusi, ära pelga meie konsultantidega ühendust võtta: nad on enam kui rõõmsad sulle rohkem kohvimasina kasutamise ja hooldusega seotud infot jagama.