1+1

Kuidas hooldada NESCAFÉ® Dolce Gusto® kohvimasinat?

Kuidas Hooldada Nescafé Dolce Gusto Kohvimasinat?

Meil on suur rõõm näha, et Nescafé Dolce Gusto kohvimasin leidis oma koha sinu kodus! Võibolla alles planeerid Nescafé Dolce Gusto kohvimasinat soetada, ning otsid infot vajalike hoolduste kohta?

Et masin sind aastaid veatult teeniks, ning sulle muretult maitsvaid jooke valmistaks, oleme otsustanud sinuga jagada ka peamisi nüansse Nescafé Dolce Gusto seadmete hooldamise juures. Puhas ja hooldatud masin valmistab head kohvi, ning jääb sinu hommikuste kohvinaudingute osaks pikkadeks aastateks. 

Nescafé Dolce Gusto Kohvimasina Puhastamine

Nescafé Dolce Gusto Kohvimasina Puhastamine

Me kõik soovime nautida maitsvat kohvi, kuid ilma puhta ja hooldatud masinata see võimalik ei ole. Pealegi, meie jooki ei mõjuta ainult kasutatavad kapslid, vaid ka seadme üldine hügieen. Kohvigurmaanide hulgas liigub ütlus: “Kui soovid ilma maitsmata teada saada, kuidas su kohv maitsema hakkab, vaata kui puhta kohvimasinaga on tegemist.” Puhtast seadmest kohvi joomine on palju meeldivam! Lisaks sellel on hästi hooldatud masin võimeline tõelist kohvi maitset välja tooma, sest seda ei mõjuta vana kohvi jäägid - seetõttu on su kohv iga kord ühtmoodi maitsev ja aromaatne

Puhastusprotseduurid saab jagada kahte eraldi rühma: sisepuhastus ja välimine puhastus. Esimased etapid sisaldavad endas seadme tilgaaluse, kapslihoidja, veepaagi ja korpuse puhastust. Neid protseduure peaks regulaarselt iga paari päeva tagant teostama.

Väline Puhastus

Väline Puhastus

Tilgaalus. See on tõenäoliselt kohvimasina kõige räpasem osa - ning see on normaalne, sest kõik jäägid lõpetavad oma teekonna just tilgaaluse. Kuigi see alus otseselt joogivalmistusega seotud ei ole, on sellelt kohvijääkide eemaldamine siiski üldise hügieeni seisukohalt väga oluline. Pea meeles, et tilgaaluseid ja nende retse tavaliselt nõudepesumasina pesta ei tohiks, mistõttu võid seda teha ainult siis, kui sinu masina juhend seda lubab. 

Kapslihoidja. Teine oluline Nescafé Dolce Gusto kohvimasina oluline komponent on kapslite hoidja. Seda peab regulaarselt mõlemalt poolt loputama, et vältida masina sisse tekkivaid kohvijääke, tolmu või muud mustust. Kui sul on alati kiire, siis sul veab: need kapslihoidjad on nõudepesumasinas pestavad!  

Veepaak. Ära unusta ka oma masina veepaaki! 98% sinu hommikukohvist on valmistatud veest, mistõttu on hästi hooldatud veepaak maitsvate jookide sünonüüm. Kohvi valmistamiseks peaks kasutama puhast, värvitut ja lõhnatut vett, mistõttu on regulaarne hooldus äärmiselt oluline. Veendu, et tühjendad ja loputad veepaaki iga paari päeva tagant: paagis olev vesi peaks olema nii värske kui võimalik. Eriti oluline on kaitsta veepaaki katlakivi ja välise mustuse eest. Kahjuks ei ole võimalik seda nõudepesumasinas pesta.    

Korpus. Viimane samm välimise hoolduse juures sisaldab endas masina korpust. Tänapäeval on kohvimasin midagi enamat, kui lihtsalt tavaline koduseade: aina enam on see ka stiilne sisekujunduslik lisand, mis pakub konkreetsele kohale su kodus kaunist aktsenti. Puhas ja särav masin täidab garanteeritult ka seda eesmärki. Puhasta lihtsalt selle pinda pehme ja niiske lapiga, ning kuivata köögirätikuga.

Sisemine Puhastus

Sisemine Puhastus

Et päevast päeva maitsvat kohvi nautida, pead tagama ka oma seadme hügieeeni. Õnneks on see äärmiselt lihtne: teosta loputusprogramm, et eemaldada kohvisüsteemist peened osakesed ja mustuse. Katlakivi jääke see ei mõjuta, kuid kui loed edasi, õpid peagi ka seda tegema. Läbi loputamiseks on aga vaja ainult portsjon kuuma vett valmistada.

Puhastusprotseduur Algusest Lõpuni

Kogu puhastusprogrammi saab kokkuvõtvalt osadeks jagada. Seda iga paari päeva tagant teostades teenib su Nescafé Dolce Gusto masin sind aastaid.

  1. Puhasta tilgaalus pehme harjaga, ning kuivata puhta lapiga. Osade mudelite tilgaalused on nõudepesumasinas pestavad, kuid veendu enne, et see on sobilik. 
  2. Loputa kapslihoidjat mõlemat poolt ja kuivata. See komponent on nõudepesumasinas pestav.
  3. Puhasta veepaak pehme, puhta ja toidusõbraliku harjaga, loputa, ning kuivata puhta lapiga. Täida veepaak värske joogiveega ja aseta masinasse tagasi. Veepaaki ei tohi nõudepesumasinas pesta. 
  4. Kasuta pehmet ja niisket lappi masina augustus-nõelte puhastamiseks. 
  5. Ava lukustus-sang ja sisesta tühi kapsel masinasse. Sulge lukustus-sang ja aseta tühi anum kohvitila alla. 
  6. Lülita seade sisse, ning oota selle soojenemist. Pärast üles soojenemist liiguta valiku kang kuuma vee positsiooni, et loputust alustada. 
  7. Pärast 30-60 sekundit lükka valiku kang neutraalsesse asendisse tagasi. Kui sinu mudelil on automaatne joogisuuruse valik (soovitud kogust saab valida masina nivoo peal), seadista paneel maksimaalse taseme peale ja vajuta kohvi valmistuse nuppu. Kui süsteem on loputatud, tühjenda anum, ning kuivata puhta lapiga. 
  8. Lülita masin välja, ning eemalda vooluvõrgust. Puhasta selle välimus pehme ja niiske lapiga, ning kuivata.

Need lihtsad sammud peaks olema piisavad, et abistada sind oma kapslimasina puhtana hoidmisel. Sel viisil saad iga päev nautida erakordselt maitsvaid kohvijooke.

Kuidas Puhastada Sinu Nescafé Dolce Gusto Kohvikanalit?

Kuidas Puhastada Sinu Nescafé Dolce Gusto Kohvikanalit?

Me kõik unustame vahetevahel oma kohvimasinat puhastada - isegi kui seda on ideaalsuseni puhtana hoitud, võib su kohv ikkagi voolamise asemel tilkadena tulla. Justkui veel oleks probleeme läbi kohvi liikumisega. Kui see sinuga juhtub, kontrolli, et sinu kapselkohvimasina kanalid ei oleks blokeeritud. Niipea, kui nõelad kapsli läbistavad, hakkab vesi läbi selle voolama. Dolce Gusto kohvimasinad on varustatud imelise kohvitilaga, mis juhib sinu kohvi otse tassi.

Iga kord kui sa tassikese valmistad, voolab kohv läbi kanali, mistõttu on loomulik, et mingi osa mustust tilade seintele ladestub. Kui tilad on blokeeritud, on kohvi rõhk madalam, mille tulemuseks on väiksem kogus kohvi. Õnneks on Dolce Gusto tootjad selle probleemi osas ettenägelikud olnud, ning lisanud komplekti väikse puhastusnõela, mille teises otsas on spiraal. See nõel on spetsiaalselt kohvikanali jaoks disainitud, ning selle leiab veepaagi tagant, aluse seest - kasutusjuhend näitab selle asukoha täpselt ära. 

Sammud Puhastuseks

  1. Ava lukustuse käepide, ning eemalda kapslihoidja.  
  2. Viska kasutatud kapsel ära (kui seal see ees on).
  3. Leia puhastusnõel ja lukusta käepide.  
  4. Võta masin seinast välja, ning kalluta veidi, et näha kohvikanalit. 
  5. Puhasta kohvikanal puhastusnõelaga. 

Nescafé Dolce Gusto Kohvimasina Katlakivieemaldus

Nescafé Dolce Gusto Kohvimasina Katlakivieemaldus

Kui tegemist on seadmega, mis kasutab kuuma vett, on katlakivi selle peamine vaenlane. Pole ime, et katlakivi on ka üks peamisi kohvimasinate rikete põhjuseid - need võivad mõne masina muuta ka täiesti kasutuskõlbmatuks. Katlakivi tekib tegelikult kareda vee kuumutamisel: selline vesi sisaldab palju kaltsiumit ja magneesiumi bikarbonaate, mis muutuvad temperatuuri tõusmisel süsinikdioksiidiks ja lahustamatuteks karbonaatideks. Viimane neist tekitab küttekeha seintele jäägid, ning ummistab süsteemi. Niipea kui see juhtub, võtab kohvi valmistamine kauem aega. Selle tulemusel tarbib masin aga rohkem elektrit, ning masina kasutamine muutub kiirelt äärmiselt kulukaks.

Katlakivi jäägid mõjutavad ka su kohvi maitset: rõhu langedes ei avaldu enam mõningad kohvi maitsed, ning ioonide üleküllus karedas vees muudab kohvi maitse kehvaks, sest su joogis on lahustunud mitmed soovimatud ained.

Millal Peaks Nescafé Dolce Gusto Kohvimasinale Katlakivieemaldust Tegema?

Millal Peaks Nescafé Dolce Gusto Kohvimasinale Katlakivieemaldust Tegema?

Ülalpool arutatud põhjustel on regulaarne katlakivieemaldus äärmiselt olulise tähtsusega. Ilmselt mõtled, kui tihti seda siis tegema peaks. erinevalt teistest brändidest ei ole vanemad Nescafé Dolce Gusto mudelid võimelised katlakivieemalduse vajadusest teavitama. Sellegipoolest on see olemas paar aastat tagasi toodetud mudelitel: kui tekib vajadus katlakivi eemaldada, teavitab masin sind selles ON/OFF nupu kollaselt/oranžilt vilkumisega. Katlakivieemalduse vajadusest annavad aga teada ka teised faktorid, näiteks:  

  • kohvi temperatuur on madalam kui tavaliselt;
  • kohvi maitse on muutunud, kuigi kasutatakse samu kapsleid;
  • valmib vaid väike kogus kohvi, või kohvi ei tule üldse.

Kui avastad sarnased märgid, peaksid koheselt oma masinale katlakivieemaldust tegema. Kui sa ei ole selliseid märke tähele pannud, ning su masin oska sind katlakivi eemalduse vajadusest teavitada, võiksid seda siiski vähemalt iga 3 kuu järel teostada.

Kõikide kohvimasinate katlakivieemaldus on sarnane: esmalt kallatakse katlakivieemaldi või tableti näol vahend veepaaki, ning lisatakse vajaminev kogus vett. Protseduuri käigus täitub süsteem lahusega kuni kogu vedelik intervallidega tilade kaudu väljutatakse. Kui kogu lahus on väljutatud, peab veepaagi korralikult loputama, puhta veega täitma ja veesüsteemi veel korra loputama.

Milline Katlakivieemaldi on Parim Nescafé Dolce Gusto Kohvimasinate Jaoks?

Milline Katlakivieemaldi on Parim Nescafé Dolce Gusto Kohvimasinate Jaoks

If asked about products that may help you descale your coffee machine, the first thing to pop into your head might be citric or acetic acid. It’s often used to remove limescale deposits from kettles or other household appliances, and it’s good at its job too. When it comes to descaling coffee machines though, using citric or acetic acid is not recommended. Why that is, you wonder?

Well, to remove limescale over the duration of a standard descaling procedure, the right concentration is needed. If your descaling solution isn’t strong enough, it may not be able to remove all of the limescale built up inside the appliance. If, on the contrary, the solution’s too strong, it can end up damaging your coffee machine. Acid is particularly harmful to rubber gaskets — and if they don’t do their job, your machine is bound to start leaking.

That’s why we suggest using descalers designed specifically for coffee machines and adapted to their unique requirements. Products like that remove limescale with extreme efficiency, and they do that over the course of a standard coffee machine descaling procedure. The universal coffee machine descaler "For Better Coffee" is a great choice, suited perfectly for all Nescafé Dolce Gusto coffee machines. 

Kuidas Nescafé Dolce Gusto Kohvimasinast Katlakivi Eemaldada?

Sinu kohvimasinale peaks katlakivieemaldust teostama vähemalt iga 3-4 kuu tagant. Enamik Nescafé Dolce Gusto mudeleid on varustatud integreeritud katlakivieemalduse programmidega - kui ka sinu masinal on see olemas, haara kasutusjuhend, ning uuri kuidas seda teostada. Enamik mudeleid on aga sarnase ülesehitusega: vajuta ja hoia lihtsalt ON/OFF nuppu, kuni masin väljalülitatud olekus (uusimatel mudelitel on ka eraldi katlakivieemalduse nupp). Altpoolt leiad mõned peamised sammud, mis aitavad sul oma kohvimasinale katlakivieemaldust teostada.

Kui sinu mudel on varustatud integreeritud katlakivieemaldusprogrammiga, jälgi neid samme:

  1. Kui sinu masinal ei ole eraldi katlakivieemalduse nuppu (Jovia, Infinissima, Mini Me, Genio 2, Eclipse ja mõned Piccolo mudelid), lülita seade ON/OFF nupu abil välja, kuid ära seda vooluvõrgust eemalda. Kui sinu masinal on katlakivieemaldi indikaator (Genio S mudelid), ei ole vajadust masinat välja lülitada.  
  2. Kui veepaaki on jäänud vett, tühjenda see. Sega oma katlakivieemaldi veega vahekorras 1:10 (e. kui kasutad 500 ml vett, sega see 50 ml katlakivieemaldiga), seejärel kalla lahus tühja veepaaki ja aseta masina külge tagasi. 
  3. Ava lukustuse käepide, ning sisesta kapslihoidjasse loputus-tööriist (see oli sinu masinaga alguses kaasas) masinasse. Sulge lukustuse käepide. Aseta vähemalt 1 l mahutavusega anum kohvitilade alla. 
  4. Kui su masin on varustatud koguse paneeliga, vali maksimaalne kogus.
  5. Kui sinu masinal eraldi katlakivieemalduse nuppu ei ole, vajuta ON/OFF nuppu ja hoia seda vähemalt 5 sekundit all (kohvimasin peab sellel ajal välja lülitatud olema). Kui sellel on katlakivieemalduse ikoon, jätka selle sammuga: Genio S versioonil vali “XL” valik, ning keera pöördnuppu päripäeva neli korda; Genio S Touch versioonil vajuta ja hoia katlakivieemalduse indikaatorit vähemalt 5 sekundit. ON/OFF nupp või katlakivieemalduse indikaator peaksid oranžilt vilkuma ja masin alustab katlakivieemalduse protseduuri. 
  6. Kui sinu masinal on valiku kang, liiguta see kuuma vee peale. Kui ei, vajuta kohvi nuppu. 
  7. Kui sinu masin ei ole varustatud koguse menüüga, oota kuni umbes pool katlakivieemaldist on veepaagist väljutatud, ning liiguta kang neutraalsesse asendisse tagasi. Koguse valikuga varustatud mudelitel lõpeb protseduur ise. 
  8. Oota umbes 2 minutit, et katlakivi lahus toimiks. 
  9. Loputa veepaak, täida värske ja puhta veega, ning aseta masina külge tagasi. 
  10. Kui sinu masin on varustatud kangiga, liiguta see kuuma vee postitsiooni. Kui su mudel ise protseduuri ei peata, liiguta kang neutraalsesse positsiooni siis, kui pool veest on veepaagist välja juhitud (kui just kasutusjuhend teisiti ei väida). Kui sinu masin iseseisvalt katlakivieemalduse peatab, oota et kang neutraalsesse positsiooni naaseks. Seejärel liiguta kangi vasakule (külma vee valiku peale), ning tagasi neutraalsesse positsiooni siis, kui veepaak on täiesti tühi (või oota kuni see iseseisvalt neutraal-asendisse naaseb). 
  11. Kui sinu masin ei ole kangiga varustatud, vajuta kohvi nuppu. 
  12. Kui katlakivieemalduse protseduur on lõppenud, lülita oma kohvimasin välja. Ava lukustuse käepide, eemalda kapslihoidja ja loputuse tööriist (mis oli komplektis kaasas), loputa need, ning kuivata. Hoia loputuse tööriist kindlas kohas, et järgmine kord jälle kasutada.
  13. Täida veepaak värske ja puhta veega.

On mõningad Dolce Gusto mudelid, millel ei ole automaatset katlakivieemaldusprogrammi. Kui ka sinu masin on selline, saad jälgida samu põhiprintsiipe, mida ülal kirjeldasime: väljuta katlakivieemaldit mitme portsjoni kauba, muutes kangi kuumast külma peale, ning loputa süsteem värske veega. 

Vaata Videost, Kuidas Populaarseimatele Mudelitele Katlakivieemaldust Teha

Oleme teadlikud, et eri mudelitel on ka katlakivieemaldused erinevad, ning nende eri omaduste vahel on lihtne kaduma minna. Just seetõttu otsustasime mõned populaarseimate Nescafé Dolce Gusto mudelite katlakivieemalduse detailid üles filmida. Kui sul on teistsugune mudel, mis toimib samamoodi, laieneb see informatsioon ka sinu masinale. 

Nescafe Dolce Gusto Genio S 

Nescafe Dolce Gusto Genio S Plus 

Nescafe Dolce Gusto Genio S Touch 

Kokkuvõtteks

Need ongi protseduurid, mida pead teostama, kui soovid oma kohvimasinat võimalikult kaua kasutada. Puhtus, hügieen ja regulaarne katlakivieemaldus aitavad sul rikkeid vältida, ning tõelist kohvimaitset maksimaalset nautida. Loodame, et need hooldust puudutavad nõuanded aitavad sul igapäevaselt erakordseid kohvijooke nautida!

Kui sul on muid küsimusi, võta meiega ühendust: oleme rõõmuga valmis sulle kohvimasinate hoolduse ja kasutamisega seotud nõu andma.