1+1

Kuidas hoolitseda automaatse kohvimasina eest?

Kohvimasinate hooldustooted

Kohvimasin, mis pakub sulle iga päev tassi head kohvi, väärib ka head kohtlemist. Puhtuse säilitamiseks ja hea kohvi nimel tuletame sulle meelde põhisammud.

Veesüsteemi hooldus

Üks kõige levinumaid kohvimasina rikete probleeme on muutused katlakivi tõttu. Soovitame sul regulaarselt teostada katlakivieemaldusprogramme ja veefiltrivahetust. Veefilter ei ole ainult selleks, et hoida ära katlakivi, vaid ka vee maitse paremaks muutmiseks. Kokkuvõttes parandab veefilter kohvi maitset.

Katlakivieemaldusest

Kohvimasinate katlakivieemaldi

- Automaatsel kohvimasinal on integreeritud katlakivieemaldusprogramm, mis annab märku programmi vajadusest. Kuidas masin selle vajaduse ära tunneb? Ta ei "tunneta" millist vett sa kasutad, vaid sagedus lähtub eelseadistatud veekaredusest. Algselt on see seatud kõrgeima astme peale. Kohvimasinat ostes on oluline meeles pidada, et veekaredus saaks mõõdetud ja programmeeritud.

- Enne katlakivieemaldust ära unusta eemaldada veefiltrit (kui seda kasutad)

- Soovitame tugevalt kasutada vaid ettenähtud tooteid (katlakivieemaldusvedelik või tabletid). Väldi äädika, sidrunhappe või sooda kasutamist: kui kontsentraat on lahja, ei eemalda see katlakivi, kui liiga tugev, kahjustab see kohvimasinat.

- Teosta katlakivieemaldust alati kohvimasina juhiste järgi, muul juhul riskid masina valesti töötamisega. Lisaks, valesti teostatult ei tuvasta masin katlakivieemaldusprogrammi, ning palub sul seda veelkord teha.

Veefiltritest

- Veefiltri kasutamise (eriti kareda vee puhul) kõrval on oluline ka selle õigeaegne vahetamine. Enamik tootjaid pakuvad veefiltreid, mis sobivad 1.5 kuni 3 kuuks, olenevalt masina kasutusest (täpsemalt, kasutatud veekogusest). Ära üllatu, kui masin küsib sinult vahel veefiltri vahetust kuu möödudes, ning teisel korral kahe kuu möödudes.

- Kui su masinal on integreeritud filtri sisestuse ja vahetamise programm, kasuta neid kindlasti filtrit installeerides või vahetades. Teisisõnu, masin ei tuvasta, et sa veefiltrit kasutad või selle vahetasid (kui just masin ei ole nii seadistatud, et ta automaatselt iga uue filtri tuvastab). Kui su masinal selliseid programme pole, pea meeles vahetada veefiltrit iga 2 kuu tagant. Me soovitame sul alati ühe filtri varuks hoida, et saaksid selle alati õigeaegselt vahetada ja vältida katlakivi tekkimist masinasse.

- Veefiltrit kasutades küsivad enamik kohvimasinaid katlakivieemaldust harvem või siis üldse mitte. Meeldetuletuseks: isegi kui masin katlakivieemaldust ei küsi ja sa veefiltrit kasutad, soovitame katlakivieemaldust teostada vähemalt kord aastas.

Kohvimasina mooduli hooldus

Kohvimasinate puhastustabletid

Kohvimoodulit on oluline alati korrektselt puhastada, et tagada alati nauditav aromaatne, värske ja tugevamaitseline kohv, ning et masin ei oleks kohvijäägist või rasvast ummistunud.

Automaatsetest puhastusprogrammidest:

- Enamikul täisautomaatsetel kohvimasinatel on integreeritud puhastusprogrammid, mis puhastavad süsteemi rasvast. Kohvimasin küsib õigel ajal puhastust, sina pead selle lihtsalt käivitama.

- Puhastusprogramm vajab spetsiaalseid tablette (tavaliselt "puhastustabletid", mida ei tohi segamini ajada katlakivieemaldustablettidega!). Olenevalt mudelist, saab tableti panna jahvatatud kohvi konteinerisse või otse kohvimasinasse.

- Pea meeles järgida juhiseid ning asetada tablett masinasse alles peale küsimist (mitte enne puhastust, vaid puhastusprogrammi ajal).

Kohvimooduli puhastusest:

- Oluline on meeles pidada, et kohvimoodul vajab puhastust. Seda osa tuleb puhastada kõigil, peale JURA masinatel.

- Meie soovitus on puhastada kohvimoodulit kord kuus: esiteks, ära unusta masinat välja lülitada, seejärel eemalda sisud, loputa sooja veega ja kuivata.

- Meie soovitame määrida liikuvaid osi spetsiaalse õliga enne, kui mooduli masinasse tagasi asetate.

Piimasüsteemi hooldus

Kohvimasinate piimasüsteemi

Ideaalse konsistentsi ja maitsega piimavahu jaoks vajab piimasüsteem iga päev mõne minuti hoolt.

- Enamikul automaatsel kohvimasinatel on integreeritud loputus ja puhastusprogrammid. Puhastusprgrammi ajal kasutab masin antibakteriaalset vedelikku, et eemaldada bakterid ja piimarasv.

- Olenemata integreeritud automaatsetest programmidest, soovitame tungivalt piimasüsteem igapäevaselt lahti võtta ja loputada. Keeruliste osade jaoks (näiteks piimavooliku sisemus), soovitame kasutada sobivaid harjakesi.

- Kui piimasüsteemil on ainult auruotsik, pea meeles, et ka seda peab eemaldama ja pesema!

- Nõuanne: kui märkad, et piim ei jookse nii sujuvalt kui enne, tuleks esimese asjana loputada lahtiseid osi käsitsi (leota kõiki lahtiseid osi mõne minuti). Teine samm on kontrollida, kas masinal hakkab lähenema katlakivieemalduse aeg (kui veesüsteem ummistub, väheneb auru hulk ja piim ei vahustu korralikult.

Kohvisemud jagavad konsultatsioone igal ajal

Kui sa kahtled, kuidas korrektselt kohvimasinat hooldada, ning ei tea milliseid tooteid selleks kasutada, siis meie konsultandid on igati valmis sulle nõuandeid jagama.

Me soovime sinu kohvimasinale pikka iga täidetud suure hulga maitsva kohviga.