1+1

AEROPRESS. Kohvi valmistamise juhend

#AEROPRESS #Kohv

Kui te loete nimekirja uutest ja huvitavatest kohvi valmistamise tööriistadest, märkate kindlasti, et suured leiutajad tõesti armastavad kohvi! Chemex’i leiutajaks oli doktorikraadiga keemik, mokakannu leiutajaks insener ning idee Aeropressi loomiseks sündis kõrgelt haritud mehaanikainseneri peas. Kui kohvipuu avastati 19. sajandil, siis Aeropress sündis alles „eile“ – 2005. aastal.

See väike tööriist on ideaalne reisijatele: seda on väga lihne transportida, see võtab väga vähe ruumi ning tugev plastik tähendab, et seda on raske ära lõhkuda. On väga tõenäoline, et naudite oma Aeropressi väga kaua aega 🙂

See instrument on hea neile, kes armastavad kanget, kuid samas mitte mõrudat kohvi. Kohvi konsistents meenutab espressot.

Ettevalmistamine võtab aega ainult mõned minutid ning Aeropressiga töötamine täidab teie toa imelise kohvi lõhnaga.

Valmistamine

Maitsva tassitäie kohvi tegemiseks läheb vaja:

  • Aeropressi
  • Paberist Aeropressi filtrit
  • Segamiseks spaatlit või lusikat
  • Jahvatatud kohvi (peen või keskmine jahvatus), ~17g
  • Vett (keedetud, kuid mis on hakanud just jahtuma), ~220g
  • Teie lemmiktassi!

AEROPRESS. Kohvisemu

1. Asetage paberfilter Aeropressi kaane sisse ning tehke see märjaks, valades selle veega üle. Märg filter kaitseb teie kohvi soovimatute paberilaadsete maitsete tekkimise eest.

AEROPRESS. Kohvisemu

2. Asetage kaas koos märja filtriga selle Aeropressi osa peale, kus kohv valmib. Pange see osa koos kaanega, kaas allpool, tassi peale.

AEROPRESS. Kohvisemu

3. Lisage kohvi. Valage kuuma vett kohvile umbes 10 sekundit, püüdes märjaks teha kogu jahvatatud kohvi. Valage vett kuni veetase jõuab numbrini 4 Aeropressi külje peal (v.a. juhul kui teie tass ei mahuta nii palju kohvi).

AEROPRESS. Kohvisemu

4. Kui vett on piisavalt, veenduge, et alumises Aeropressi osas ei oleks kuiva jahvatatud kohvi. Saate seda teha lihtsalt, segades seda lusikaga. Peale hoolikat segamist võtke ülemine Aeropressi osa (kolb), asetage see otsapidi alumise osa sisse (kerge nurga all) ning tõmmake seda natuke ülespoole. Nii tekib kindel surve, mille abil tõusevad esile kõik kohvi maitsed.

AEROPRESS. Kohvisemu

5. Paigaldage kolb ja jätke oma kohv seisma umbes 40-50 sekundiks. Peale seda segage kohvi veel korra. Asetage kolb tagasi ning kergelt, ühe surumisega suruge kohvi Aeropressist välja. Lõpetage see, kui kuulete susinat (õhk väljub surve alt).

6. Visake kohvipuru minema, lihtsalt eemaldades kaane ja surudes kolb lõpuni. Loputage Aeropress jooksva kraanivee all. Ongi kõik!

Te ei lõpeta mitte ainult puhta töölaua, vaid ka kuumalt aurava, värske ja imemaitsva kohviga oma lemmiktassis.

KIIRMENÜÜ
Valmistamine