Moka kohv espressokannule

Filter
Hind
Tootja
Tüüp
Tüüp
Tüüp
Tüüp
Kapsel sobib
Piimavahustusotsiku tüüp
Valmistatavad retseptid
Kasutatava kohvi tüüp
Kohvi omadused
Juhtimise viis
Röstimisaste
Kohviubade mahuti
Kohvi päritolu regioonid
Piimaanum
Araabika sort
Veepaagi maht
Protsess
Seeria
Seeria
Ekraan
Terade tüüp
Smart äpp
Maht
Andmed
SCA hinnang
Tassisuurus
Koguse valik piimakohvile
Omadus
Koguse valik mustale kohvile
Oamahutite arv
Kohvitüüp
Portsjonite kogus
Kohvikapsel sisaldab
Salvestatud kasutajaprofiilid
Tassisoojendi
Sordid
Piimaga joogid
Kohviubade tüüp
Joogi retsept
Sobilik
Kogus
Sobivus
Säilitab sooja
Tsüklid
Šokolaadi tüüp
Kofeiinivaba meetod
Mokakannu mahutavus
Šokolaadi liik
Funktsioonid
Terade ehitus
Personaalsed retseptid
Kaubamärgid
Soovituslik päevane tasside arv
Veeühendus
Kapselmasina tehnoloogia
Maitsete giid
Gruppide arv
Kasutavad
Tera diameeter
Kohviveski tüüp
Programmeeritav jahvatuse aeg
Sisseehitatud veski
PID temperatuuri juhtimine
Manomeeter
Kuuma vee otsik
Komplekti kuuluvate toodete kogus
Professionaalsed
Tüüp
Kampaaniad
129 toodet

Moka kohvi kohta

Itaalia kohv. Mõne jaoks tähendab see suurepärast päeva algust, mõne jaoks unikaalset kostitust, mõne jaoks tähendab see mõlemat. Ükskõik, millisesse kategooriasse sa kuulud, vastus on alati sama, kui küsid, kuidas itaalia kohvi fännid valmistavad ideaalse tassikese: ilma igasuguse kahtluseta ütlevad nad, et asja konks on mokakann. Moka kohv on itaalia kohvikultuuri lahutamatu osa, mida väärtustatakse nüüd üle kogu maailma. Intensiivsed maitsed ja rikkalik nüanss, mis meenutab kvaliteetset espressot—moka coffee kohv on just selle poolest tuntud. Selle kohviliigi saladus on aga õige moka kohv, mis saadaks sind su seiklustel. 

Moka kohv: kuidas valida õige?

Itaalia stiilis kohvi austajad teavad, et imeliselt aromaatse tassikese nautimiseks pole vaja reisida Itaaliasse. Saad maitsva kohvi valmistada ka kodus: vajad lihtsalt mokakannu! Funktsionaalsed, kompaktsed ja stiilsed: moka espressokannud vajavad lihtsalt õiget tüüpi kohvi. Parima maitse ja aroomi jaoks pead avastama kohvi, mis sobib just selle pruulimisstiili jaoks. Seega, kust leida õige moka coffee kohv? Saad valida paljude valikute seast, olenevalt sellest, millist maitset sa eelistad.

Traditsiooniliselt kasutatakse mokakannudes itaalia stiilis kohvisegusid. Need on enamasti tumeda röstiga, üsna peene jahvatusega ning 100% Arabica või araabika ja robusta segu. Just sedasi saad tulemuse, mis meenutab kuulsat itaalia kohvi: pikantne, intensiivne kohv, kus on killuke mõru maitset. Viimasel ajal on aga paljud kohvifännid hakkanud eksperimenteerima ka keskmise ja heledama rösti ning keskmise kuni jämeda jahvatusega. Selline moka coffee kohv on õrnem ning mitte nii kange ja mõru kui tavaliselt.

Kui asi puudutab seda, millise maitsega on õige moka kohv, siis see on sinu kätes! Võid valida värsked kohvioad, intensiivse espressostiilis kohvi, eeljahvatatud kohvi, specialty-kohvi, kofeiinivaba kohvi või kohalikult röstitud variandi. Lisaks traditsiooniliste itaalia maitsete nautimisele saab mokakannu kasutada ka selleks, et eksperimenteerida rohkem kogu pruulimismeetodiga.

Parimad kohvioad sinu mokakannule

Kõige värskem kohv on alati värskelt jahvatatud ubade tulemus. Iga mokakannu omaniku parim variant on valida kvaliteetsed kohvioad ning jahvatada need värskelt enne kohvi tegemist. Kuidas aga valida õiged oad? Saadaval on mitmeid valikuid, olenevalt sellest, millist maitset sa eelistad:

  • Tumeda röstiga kohvioad. Tumedama röstiga kohvioad lisavad joogile pisut mõru, pikantse ja intensiivse maigu. Kui kavatsed proovida tumeda röstiga ube, jahvata need jämedamalt ning kasuta vähem vett. Niimoodi avaldavad oad oma parima maitse ja aroomi kiiremini.
  • Keskmise või heleda röstiga kohvioad. Kui kasutad heleda kuni keskmise röstiga ube, on tulemus pisut õrnema maitsega. Pea aga meeles, et heleda röstiga oad ei avalda oma maitset nii kiiresti, seega soovitame neid jahvatada pisut peenemaks ja täita mokakannu veekamber kuni turvaventiilini välja.

Need, kes otsivad rikkalikumat ja õrnade magusate nootidega kohvi, võivad proovida KohviSemu enda tootesarja Caprisette. Need sordid on naturaalselt magusad ning just seda otsivad paljud mokakohvist. Kes eelistab aga unikaalset ja ergast maitset, võivad nautida meie Black Crow White Pigeon specialty-kohvi (vali sort, mis sobib espressomeetodile). Sellel kohvil on eriti intensiivne maitse, seega sobib see neile, kes eelistavad traditsioonilist itaalia stiilis jooki.

Traditsioonide maitse: espressokohv mokakannule

Võid vahel kuulda, kuidas inimesed kutsuvad oma mokakannu ‘espressomasinaks’. Miks see nii on? Vastus peitub nii joogis endas kui ka selles, kuidas pruulimisprotsess käib. Mokakannu kohvi-vee suhe on sarnane sellele, mida tuleb kasutada espresso valmistamiseks ning tulemuseks ongi rikkalik, intensiivne ja espressolaadne jook. Tuleb aga mainida, et moka coffee kohv on siiski teistsugune kui espresso: mokakannu rõhk on madalam kui espressomasina oma. Kui aga mõtiskled, milline moka kohv on õige, siis ei pane sa mööda, kui valid sellise kohvi, mis on mõeldud espresso valmistamiseks.

Espresso kohv on enamasti tumeda röstiga, mistõttu avaldab see oma maitsed kiirelt. Mokakannus valmistades saad nautida itaalia stiilis kohvi traditsioonilist maitset: jook on pikantne, mõnusalt mõru ja täpselt sama meeldejääv nagu Itaalia!

Specialty moka kohv: tõusev trend 

Oleme juba selgitanud, et parim itaalia stiilis moka kohv on tumeda röstiga espressosegu. Viimasel ajal on aga mokakannude fännid hakanud katsetama specialty coffee ja heledama röstiga sorte. Need ei valmista kindlasti pettumust. 

Specialty moka kohv on pisut õrnem, delikaatsem, väga aromaatne, rohkete maitsenüanssidega ning mitte nii mõru. Olenevalt kohviubade maitsetest võib kohv olla puuviljasem või hoopis natuke happeline. Pea aga silmas, et kui kasutad heleda röstiga ube, ei avalda need oma maitsenoote nii kiiresti nagu seda teevad tumeda röstiga kohvid. Kui sul on kavas valmistada moka kohv heledama röstiga ubadest, jahvata need peenemaks ning täida kannu veekamber suurema veekogusega, et kohv avaldaks sellesse peidetud maitsed.

Meie Black Crow White Pigeon erikohvide tootesari sobib täiuslikult tõelistele kohvientusiastidele, kes otsivad erakordseid eksootilisi maitseid. Vali sordid, mis sobivad espresso valmistamiseks ning pane end valmis – oled sukeldumas unikaalsete maitsete ja unustamatute aroomide maailma!

Jahvatatud moka kohv: kuidas valida õige? 

Mokakannus tuleb kasutada jahvatatud kohvi. Rõhutame uuesti, et parima tulemuse jaoks tuleks kasutada kohviube, mida on jahvatatud värskelt. Kui sul on aga kiire või pole kodus kohviveskit, võid kasutada ka eeljahvatatud kohvi. Kui valid õige sordi, saad nautida maitsvat jooki ka eeljahvatatud kohviga. Milline jahvatatud kohv on aga mokakannu jaoks õige? Siinkohal on võtmepunktiks jahvatuse suurus. Õige moka kohv on keskmise või jämedama jahvatusega. Kui kohv on liiga peene jahvatusega, aeglustab see veevoolu, mis võib tähendada liialt mõru maitset. Keskmine-jäme jahvatus loob aga rikkaliku, kreemise ja mõnusalt intensiivse tassikese.

Kui otsid eeljahvatatud kohvi, uuri Caprisette tootevalikut ja Black Crow White Pigeon erikohvide sarja. Bialetti eeljahvatatud kohvid on samuti väärt mainimist: need segud on loodud spetsiaalselt mokakannudele, seega on nende kohvide jahvatuse suurus täpselt õige.

Kofeiinivaba moka kohv

Kui sa jood kofeiinivaba kohvi, saad nautida kodus ka maitsvat itaalia stiilis mokakannu kohvi! Meie tootevalikus on olemas premium-kvaliteediga kofeiinivaba kohv, seda nii ubade kui jahvatatud kohvi kujul. Olenevalt sinu soovidest ja vajadustest võid kofeiinivabu ube jahvatada värskelt või valida juba jahvatatud variandi. Ära unusta ka röstiastet: tumedama röstiga kofeiinivaba moka kohv annab intensiivsema itaalia stiilis kohvi, samas heledam röst valmistab aromaatsema ja õrnema kohvi.

Kofeiinivaba kohvi eelistajad võivad uudistada meie klientide lemmikuid: nendeks on Caprisette Lullaby Decaf ja erikohv Black Crow White Pigeon Colombia Decaf. Ükskõik, millise sordi valid, oleme veendunud, et sa ei pea pettuma!

Kohvikomplektid mokakannudele: proovi erinevusi

Kas sa oled üks neist, kellele meeldib eksperimenteerida ja proovida uusi asju? Kui nii, siis meie kohvikomplektid on sulle: nende hulgast leiad mitmeid valikuid. Sa tead juba, kuivõrd universaalne on mokakann, mis tähendab, et 3 või 4 seguga kohvikomplekt laseb sul uurida lähemalt, milleks sinu pruulimiskann võimeline on. Need komplektid sobivad ka neile, kes eelistavad ühte segu: võid osta endale näiteks segu, mille moka kohv on sama, olgu selleks kasvõi kaheksa kotikesega komplekt. Ära lihtsalt unusta, et sama röstiastme ja jahvatuse suuruse põhimõte kehtib alati!

Arabica kohvioad mokakannudele

100% Arabica, 100% robusta või hoopis nende segu: mida peaksid eelistama mokakannu omanikud? Kui eelistad traditsioonilist itaalia stiilis maitset, on parim valida 100% Arabica või araabika ja robusta segu, mis on tumeda rösti ja peenema jahvatusega. Pea aga meeles, et 100% Arabica on pisut puuviljane, seega mõtle sellele, millist maitset sa otsid. Kui eelistad happelisemat kohvi, vali Arabica, millel on puuviljade või marjade noodid. Kui happeline maitse ei sobi sulle, vali kohv, kus on rohkem magusaid nüansse.

Robusta kohvioad mokakannudele

100% robustat ei leidu enamasti müügil. Selle ebatavalise maitse ja kõrge kofeiinisisalduse tõttu segatakse robustat tavaliselt araabikaga. Selle tulemuseks on tasakaalukas segu, mis sobib hästi itaalia stiilis kohvi jaoks. Araabika ja robusta seguga saad täidlase, rikkaliku ja võrratult intensiivse joogi. Itaalia pole kaugel: see on siinsamas sinu kohvitassis!

Sul on küsimusi? 

Pole endiselt kindel, milline kohv on sinu mokakannu jaoks parim? Tahad teada, millised erinevad kohvid, maitsed ja valikud on saadaval? Võta julgelt ühendust KohviSemu nõustajatega: nad vastavad meeleldi sinu küsimustele. Võid külastada ka meie kaupluseid ja proovida kohvisid, mis sinu pilku püüavad. Jagame sinuga kasulikke nippe ja aitame sul leida just sulle sobiva kohvi!

Selles blogipostituses “Mokakann: Kuidas Maitsvat Kohvi Valmistada?” on samuti kirjeldatud moka kohvi.