1+1

Tüdinenud kohvipurust tassis? Kasutage neid 6 paremat meetodit

Vastupidiselt populaarsele uskumusele ei ole vaja hoiukassa kallale minna, kui tahate kodus head kohvi juua. On ka kuldne kesktee - te võite saavutada “pätikohvist” oluliselt paremaid tulemusi, kui kasutate neid manuaalseid meetodeid ja erilisi kohvivalmistajaid.

Erksam aroom, rohkem kontrolli kohvi maitse üle ja muidugi - ei mingit puru kohvitassis ja hammaste vahel. Ning kõike seda soodsa hinnaga. Kõlab päris hästi? Siis soovitaksin neid kuute kohvi tegemise meetodit:

Presskann

Presskann

Presskann – tõenäoliselt kõige populaarsem ja laialdasemalt kasutusel olev kohvivalmistaja selles nimekirjas. Selle kannu edu saladus on üsna lihtne - lihtsalt kasutatav ja mugav kohvivalmistaja väikese hinna eest. Selle puhul pole tarvis kasutada mingeid lisafiltreid. Lihtsalt tuleb valada kuum vesi kohvipuru peale, lasta tõmmata ja peale mõnda minutit surutakse kohvipuru kannu alumisse ossa. Siis valatakse kohv tassi. Presskannuga valmistatud kohv on intensiivse maitsega ja selge aroomiga. See meetod on ideaalne suuremale kohvijoojate kambale, kuna sellega saab valmistada kuni 8 tassi korraga. Parim jahvatusaste selle kohvi jaoks - jäme.

Aeropress

Aeropress

See ei ole nii atraktiivne kui uhked klaasist anumad. Ning jah, see võib välja näha nagu miski, mis on keemiaklassist varastatud, kuid kõik see ei takista kohvisõpradel seda seadet austamast. Aeropressi iseloomujooneks on eriti lihtne ja vastupidav 3-osaline mehhanism, kus kasutatakse rõhku, et valmistada kohv vaid mõne minutiga põhimõtteliselt kus iganes. See meetod sobib ideaalselt neile, kes soovivad head kohvi kiirelt või valmistada seda ka teel olles, samas kvaliteedis järeleandmisi tegemata. Tänu oma lihtsalt disainile on Aeropressi ka väga lihtne puhastada. Parim jahvatusaste selle meetodi puhul tuleneb Teie enda fantaasiast ja maitse-eelistustest. Sama saab öelda ka kasutatava kohvi koguse, vee temperatuuri ja kohvi/vee vahekorra kohta. See kõik kokku pannes annab tulemuseks pea lõpmatu arvu erinevaid maitseid, seega Aeropress on võimeline üllatama iga tassiga.

Chemex

Chemex

Chemex’i kannuga tehtud kohvil on iseloomulik aroom ja puhas maitse, tänu eriti paksule filtrile. Algul võib vee ühtlane valamine kohvile olla keerukas, kuid kui olete natukene harjutanud, siis on võimalik selle kannuga saavutada suurepäraseid tulemusi. Korraga saab valmistada 3 või 4 tassi kohvi, seega on see hea valik kohvisõprade perekonnale või sõprade kambale. Chemex on ka piisavalt hea väljanägemisega, nii et see on võetud ka New Yorki modernse kunsti muuseumi - olen kindel, et keegi kusagil on kogemata kasutanud Chemex’it vaasina ning saanud ka hea maitse eest kiita. Võite eksperimenteerida ka jämedama jahvatusega, kuid parimaid tulemusi saavutatakse üldiselt keskmise või peene jahvatusega.

Hario V60

Hario V60

See kohvivalmistaja, mida on auhinnatud oma disainilahenduste pärast, sai oma nime tänu erilisele, täpselt 60 kraadisele filtrihoidja nurgale. Paberfilter sisestatakse, lisatakse jahvatatud kohvi ja valatakse kuuma veega üle. Filtreeritud kohv valmib otse tassi. Seda kohvi iseloomustab stabiilne ja puhas maitse, mis saavutatakse tänu eriti õhukesele filtrile. Kuna kohvi saab valmistada otse tassi, on Hario V60 ideaalne kaaslane neile, kes soovivad oma kohvi üksi nautida. Lisa sinna ka eriti lihtne hooldus ja tulemuseks on tõeline poissmehe kohvivalmistaja. Lisaks sellele on tegu ka ühega paindlikemaist meetodeist, võimaldades teha erinevaid kohandusi - saate eksperimenteerida vee temperatuuri, jahvatamisastme ja kohvi/vee vahekorraga. Soovituslik jahvatusaste - keskmine või peen.

Mokakann

Mokakann

Mokakann on parim valik neile, kes tahavad ärgata intensiivse espresso-sarnase maitse peale. Vaieldamatult on üks põhilisi mokakannu omadusi ritualism. Klassikaline mokakann asetatakse pliidile ning kasutades auru rõhku, surutakse vesi läbi jahvatatud kohvi. Kohvi valmistamist ei peata ka elektri kadumine 🙂 See on üks parimaid viise valmistada väiksem kogus intensiivset kohvi, mis on väga lähedane tõelisele espressole, ainult kasutatav rõhk on siin väiksem. Kõikidest kohvivalmistamise viisidest selles nimekirjas teeb mokakann kõige kangemat ja täidlasemat kohvi.

Külmpruul

Külmpruul

Kes ütles, et kohv peab olema kuum? Hästi, võib-olla ma olen maininud seda korra või kaks… aga see ei loe enam! Külmpruulimise meetod tähendab jahvatatud kohvi segamist külma veega ja see segu jäetakse pikemaks ajaks seisma - 12 tunnist kuni 36 tunnini. Hiljem juuakse seda külmana või soojana. Külmpruulimise meetod on ideaalne neile, kellel on probleeme tavalise kohvi seedimisega või kes tahavad end kuumal päeval värskendada. Kuna kohv ei sattu kontakti kuuma veega, siis on happesus madalam ja kohv on naturaalselt magusam. Parim osa? Selle kohvi valmistamiseks ei ole vaja lisaseadmeid, lihtsalt anumat.

Jah, need meetodid nõuavad veidi rohkem vaeva kui lihtsalt “espresso” nupu vajutamist kohvimasinal. Kuid paar investeeritud lisaminutit teevad suure vahe võrreldes tavalise pätikohviga, ma luban!

Muidugi võite kõiki neid kohvivalmistajaid leida meie tootevalikust. Maitsvat avastamist!