2+2
2+2

Kohvioad

Filtrid

Näita:

Filtrid
Hind
Tootja
Tüüp
Kohvitüüp
Kohvi päritolu regioonid
Röstimisaste
Kohvi omadused
Kohviubade tüüp
Valmistatavad retseptid
Kasutatava kohvi tüüp
Kapsel sobib
Piimavahustusotsiku tüüp
Sordid
Gruppide arv
Kohviubade mahuti
Juhtimise viis
Smart äpp
Salvestatud kasutajaprofiilid
Soovituslik päevane tasside arv
Veeühendus
Kasutavad
Tera diameeter
Kohviveski tüüp
Terade tüüp
Terade ehitus
Sobilik
Programmeeritav jahvatuse aeg
Sobivus
Seeria
Kogus
Kaubamärgid
Sisseehitatud veski
Portsjonite kogus
Mokakannu mahutavus
Säilitab sooja
Koguse valik piimakohvile
Koguse valik mustale kohvile
Kofeiinivaba meetod
Maht
Personaalsed retseptid
Šokolaadi liik
Tüüp
Tüüp
Araabika sort
Joogi retsept
PID temperatuuri juhtimine
Šokolaadi tüüp
Tsüklid
Manomeeter
Piimaga joogid
Tassisuurus
Ekraan
Funktsioonid
Oamahutite arv
Veepaagi maht
Kohvikapsel sisaldab
Kuuma vee otsik
Tassisoojendi
Andmed
Piimaanum
Omadus
Protsess
Komplekti kuuluvate toodete kogus
Tüüp
Tüüp
SCA hinnang
Kampaaniad

Mitu tassi kohvi saab valmistada 1kg kohviubadest?

Üks tassitäis kohvi valmib keskmiselt 8 kuni 12 g kohvist, seega saab 1 kg ubadest keskmiselt 100 tassi kohvi. See arvutus võib erineda valitud kohvi kanguse puhul.

Kas see kommentaar oli kasulik?
Loe veel Peida lisainfo

Kas röstimine mõjutab kohvi maitset?

Kohvi valides soovitame röstimisastmele erilist tähelepanu pöörata. See etapp ubade töötlemises on eriti oluline, sest selle käigus maitsed kas avalduvad ja balansseeruvad, või saab maitse hoopis täielikult rikutud. Vali kergelt röstitud kohv, kui soovid proovida tõeliselt looduslikku maitset. Tavapäraselt on heledam röst märk kõrge kvaliteediga kohviubadest, et tuua välja nende erilisus ja parim kvaliteet.

Segudes on väga populaarne keskmine röst, kuna eesmärk on tasakaalu viia erinevate piirkondade erinevat tüüpi kohvioad. Tumeda rösti tulemuseks on tumedam värv ja šokolaadine mõrkjas mekk, mille tõttu sobib see hästi Itaalia, Belgia ja Prantsuse tüüpi segudele. Sellegipoolest ei tohi tumedat rösti segamini ajada kõrvetatud kohviubadega. Väga õlised ja rõsked kohvioad ei ole võrreldavad kõrg-kvaliteetse tumeda röstiga. Seda tüüpi ube leiab väga soodsa hinnaga, küll aga ei ole nende maitse eriti meeldiv.

Kas see kommentaar oli kasulik?
Loe veel Peida lisainfo

Kuidas kohviubade päritolu kohvi mõjutab?

Tähtis on mainida, et parimad tingimused kohvi kasvuks on ekvaatori lähedal, seetõttu on ka kohviistandused väga piiratud arvus riikides. Seda piirkonda kutsutakse "Kohvivööks". Pinnase ja kliima iseärasuste tõttu valivad kohalikud farmerid kõige saagirikkamad taimesordid (maailmas on umbes 150 tüüpi Araabikat - Robustat umbes 50). Sellel põhjusel ongi kohv piirkonniti äärmiselt erinev. Näiteks võib tuua Ameerika piirkondadest pärit kohvi, millel on üsnagi universaalne maitse. Suurem oma neist on madala hapukusega(puuviljasusega), olles domineerivalt pähklised, kerge mõrkja meki ja lilleliste aroomidega. Oluline on mainida, et kõige suurem osa maailma kohvist kasvab Brasiilias, mille tõttu on sealt pärit kohv justkui klassikalise maitse standard.
Aafrika piirkondades kasvanud kohv on puuviljasem, ning selle maitse võib olla pehmema või tugevama happesusega. See kohv on keskmise kangusega ja eriti hinnatud kohviekspertide poolt. Rikkalikuima maitsega kohv sellest piirkonnast tuleb Etioopiast, seega selle piirkonnaga tutvumiseks tasub valida maitseid just sellest riigist.
Samal ajal kasvab Aasias kohv, mis on üks "raskemaid". Valmis kohv on tume, intensiivse värviga, eriti pika järelmaitsega. Dominantsed noodid on šokolaadised, vürtsised ja tihti lausa mulla või puidu aroomiga. Näiteks Sumatra piirkonnas kasvanud kohv on eriline nii piirkonna kui töötlusviisi tõttu - seal puudub peaagu igasuguse happesus. Selle kohvi iseloomujoonteks on pruun suhkur, kaneel ja karamell. Kui eelistad klassikalisema maitsega kohvi, võib Sumatra sinu kohvimaailma avastamise teekonnal heaks alguseks olla.

Kas see kommentaar oli kasulik?
Loe veel Peida lisainfo

Kuidas kõrge kvaliteediga kohvi ära tunda?

Kõrgeima kvaliteediga kohv on tavaliselt heledalt röstitud. Sellest lähtuvalt peaks tema värv alati helepruun olema. Kõrge kvaliteediga kohvioad on klassikalise kujuga, tervisliku välimuse ja eriliste kahjustusteta. Aroom on alati meeldiv ja naturaalne, imiteerides looduses leiduvaid lõhnu - lilled, puuviljad, puit, muld.
Madala kvaliteediga kohvioad on õlised, niisked, hallituse aroomiga. Kõrvetatud oad on samuti madala kvaliteediga kohvi näitajaks. Neil on terav ja kibe aroom paki avamisel, ning samasugune maitse ka valmistatud kohvi puhul. Kibedus ja ebameeldiv happesus on korraga tunda ainult madala kvaliteediga kohvi puhul. Selle kohvi puhul ei meenuta happesus meeldivat puuviljast laimi, vaarikaid, jõhvikaid ega muude puuviljade/marjade hapukust.

Kas see kommentaar oli kasulik?
Loe veel Peida lisainfo

Mis muudab specialty kohvioad eriliseks?

Kohvioad, mis on Ameerika kohviliidu poolt sertifitseeritud, saavad oma nimeks specialty. See dokument tagab, et kohvitootjad tagavad kõrge kvaliteedi nii kohvi kasvatamisel, korjamisel kui ka töötlemisel - selle tulemuseks on imeliselt tasakaalustatud maitsed ja aroomid. Seda tüüpi kohviubadel on alati korrektne kuju, nad on kuivad (mitte õlised), ning aromaatsed. Sellesse kategooriasse sobitub ainult kohv, mis saab hindeks enam kui 80 punkti. Näiteks, "Ethiopia Burtukaana" on hindega 88 punkti, "Kenya Kariru" aga 87,5.
Specialty kohvi võib olla ka erilistes tingimustes kasvanud, korjatud ja töödeldud, mille nimetus on "limited edition" e. piiratud väljaandega. Üks seda tüüpi kohvidest on unikaalse Kivu järve ääres, Kongos kasvanud "Kivu" kohviuba. Teine kohv mis oma erilise kasvukoha poolest eristub, on "Blue Mountain". Selle kohvioa põõsad kasvavad väga kõrgel mägedes, seega on nende kohviubade korjamine äärmiselt keerukas. Lisaks tekib "blue mountain" staatus ainult 910 m ja kõrgemal merepinnast kasvavatele kohviubadele. Nendes tingimustes kasvades eristub see kohv erakordse maitse poolest, olles hinnatud paljude kohvifanaatikute poolt.
Unikaalse kohviubade töötlemise koha pealt on üks maailma kallemaid kohvisid "Kopi Luwak". Selle kohvi puhul on teistest kvaliteedimärgistest kõige tähtsamad ausa kauplemise ja loomapiinamist vältivad sertifikaadid. Seega, isegi ilma kõrgeima hinnanguta nimetatakse "Kopi Luwak" kohviube specialty, piiratud väljaandega(limited edition) kohviks.

Kas see kommentaar oli kasulik?
Loe veel Peida lisainfo

Mis on Araabika ja Robusta?

Nii Araabika kui Robusta on kohviubade tüübid.
Araabika kohviubadel on intensiivsem maitse, puuviljasus, ning naturaalselt magusam maitse. Robusta kohvioad on aga mõrkjamad ja kuni kahekordse kofeiinisisaldusega. Tänu kõrgele kofeiinisisaldusele ei ole pestitsiidid Robusta ubadele kasvades ohuks, seega on neid lihtsam kasvatada.
Araabika kohv on üpriski populaarne. Robustat lisatakse aga praegusel ajal kohvisegudele rohkem kui varem. Õiges tasakaalus loovad need kaks sorti imelise kohvi, milles on tunda röstitud karamelli või tumeda šokolaadi mõrkjat mekki. Imeline sügava tooniga kohv sobib eriti hästi piimaga joomiseks.

Kas see kommentaar oli kasulik?
Loe veel Peida lisainfo

Kuidas kohviube valida?

Oma lemmikkohvi leidmiseks peaksid endalt küsima - milline kohv on sinu jaoks kõige maitsvam? Kas eelistad kerget ja puuviljaselt happelist, või tugevat ja veidi mõrkjat maitset? On sinu eelistus hea ja lihtne tassitäis musta kohvi? Kas jood kohvi piimaga?
Oluline on mainida, et kohvi maitse sõltub paljudest faktoritest:
§KOHVIUBADE TÜÜP: Araabika on pehmem, veidi magusam ja aromaatsem. Robusta on aga mõrkjas, järsk ja rohkema kofeiiniga.
§PÄRITOLUMAA: Olenevalt päritolumaast on dominantsed maitsed ja aroomid erinevad. Austusväärne koht kohvimaailmas kuulub kohvisegudele. Segudes proovitakse välja tuua parimate kohviubade kombinatsioone, luues õiged röstimistingimused. Selle tulemuseks on imeline tasakaalustatud maitse.
§RÖSTIMINE: Hele röst säilitab naturaalse kohvi maitset - pehme puuviljasus, aroom ja helepruun kohviubade toon. Mida kõrgemaks kohviubade röstimisaste läheb, seda tumedamaks, tugevamaks ja mõrkjamaks kohvi maitse muutub.
Vaid teksti põhjal kohvi valimine võib olla küllaltki keeruline, seetõttu saad alati külastada meie füüsilisi kauplusi. Me muudame pidevalt klientidele pakutavat kohvi, seega saad iga kuu erinevate maitsetega kohviube proovida.

Kas see kommentaar oli kasulik?
Loe veel Peida lisainfo

Värskelt jahvatatud kohvioad tagavad teie kohvi värskuse, mis on mõeldud neile, kes hindavad tõelist luksust. Meie kohvioad ei ole aromatiseeritud ja kõik järelmaitsed on loomulikud. Kuigi kohviube saab identifitseerida nende aroomi järgi: traditsiooniline itaalia, eksootiline Brasiilia, ajalooline Etioopia ja teised tuntud piirkonnad kogu maailmast. Kolm kõige populaarseimat kohviubade sorti: arabica, liberica ja robusta. Ideaalse kohvimaitse otsimisel on oluline teada, et nad erinevad mitte ainult nende kuju, vaid ka maitse poolest. Arabica kohviubadel on kergem maitse ja see sisaldab magusat kooslust suhkrust, marjadest ja puuviljadest, kuid säilitab veini happesuse, erinevalt robustast. Robustal on pähklite ja nisu tugev maitse, lisaks kibedat maitset. Liberical on üsna lihtne aroom, seega kasutatakse seda lahustuva kohvi valmistamiseks. Neutraalset maitset otsivatele pakume erinevatest ubadest kohvisegu, mis sobivad nii, et igaüks neist rikastaks üksteist rikkaliku ja harmoonilise aroomiga. Nii valmistatakse šokolaadi või mee aroomiga uusi tihke konsistentsi, särava aroomiga ja magusat kohvi. Meie kauplustes leiate ainult kõrgeima kvaliteediga kohviube, seda garanteerivad kõige kuulsamad kohvirösterid maailmas. Siit leiate uued lemmikmaitsed. Terviseks!

Loe veel