1+1

Kohvioad

Filtrid

N├Ąita:

Filtrid
Hind
Tootja
T├╝├╝p
T├╝├╝p
T├╝├╝p
T├╝├╝p
Kapsel sobib
Piimavahustusotsiku t├╝├╝p
Valmistatavad retseptid
Kasutatava kohvi t├╝├╝p
Kohvi omadused
Juhtimise viis
R├Âstimisaste
Kohviubade mahuti
Kohvi p├Ąritolu regioonid
Piimaanum
Araabika sort
Veepaagi maht
Protsess
Seeria
Seeria
Ekraan
Terade t├╝├╝p
Smart ├Ąpp
Maht
Andmed
SCA hinnang
Tassisuurus
Koguse valik piimakohvile
Omadus
Koguse valik mustale kohvile
Oamahutite arv
Kohvit├╝├╝p
Portsjonite kogus
Kohvikapsel sisaldab
Salvestatud kasutajaprofiilid
Tassisoojendi
Sordid
Piimaga joogid
Kohviubade t├╝├╝p
Joogi retsept
Sobilik
Kogus
Sobivus
S├Ąilitab sooja
Ts├╝klid
Šokolaadi tüüp
Kofeiinivaba meetod
Mokakannu mahutavus
Šokolaadi liik
Funktsioonid
Terade ehitus
Personaalsed retseptid
Kaubam├Ąrgid
Soovituslik p├Ąevane tasside arv
Vee├╝hendus
Kapselmasina tehnoloogia
Gruppide arv
Kasutavad
Tera diameeter
Kohviveski t├╝├╝p
Programmeeritav jahvatuse aeg
Sisseehitatud veski
PID temperatuuri juhtimine
Manomeeter
Kuuma vee otsik
Komplekti kuuluvate toodete kogus
T├╝├╝p
Kampaaniad

Mitu tassi kohvi saab valmistada 1kg kohviubadest?

├ťks tassit├Ąis kohvi valmib keskmiselt 8 kuni 12 g kohvist, seega saab 1 kg ubadest keskmiselt 100 tassi kohvi. See arvutus v├Áib erineda valitud kohvi kanguse puhul.

Kas see kommentaar oli kasulik?
Loe veel Peida lisainfo

Kas r├Âstimine m├Ájutab kohvi maitset?

Kohvi valides soovitame r├Âstimisastmele erilist t├Ąhelepanu p├Â├Ârata. See etapp ubade t├Â├Âtlemises on eriti oluline, sest selle k├Ąigus maitsed kas avalduvad ja balansseeruvad, v├Ái saab maitse hoopis t├Ąielikult rikutud. Vali kergelt r├Âstitud kohv, kui soovid proovida t├Áeliselt looduslikku maitset. Tavap├Ąraselt on heledam r├Âst m├Ąrk k├Árge kvaliteediga kohviubadest, et tuua v├Ąlja nende erilisus ja parim kvaliteet.

Segudes on v├Ąga populaarne keskmine r├Âst, kuna eesm├Ąrk on tasakaalu viia erinevate piirkondade erinevat t├╝├╝pi kohvioad. Tumeda r├Âsti tulemuseks on tumedam v├Ąrv ja ┼íokolaadine m├Árkjas mekk, mille t├Áttu sobib see h├Ąsti Itaalia, Belgia ja Prantsuse t├╝├╝pi segudele. Sellegipoolest ei tohi tumedat r├Âsti segamini ajada k├Árvetatud kohviubadega. V├Ąga ├Álised ja r├Ásked kohvioad ei ole v├Árreldavad k├Árg-kvaliteetse tumeda r├Âstiga. Seda t├╝├╝pi ube leiab v├Ąga soodsa hinnaga, k├╝ll aga ei ole nende maitse eriti meeldiv.

Kas see kommentaar oli kasulik?
Loe veel Peida lisainfo

Kuidas kohviubade p├Ąritolu kohvi m├Ájutab?

T├Ąhtis on mainida, et parimad tingimused kohvi kasvuks on ekvaatori l├Ąhedal, seet├Áttu on ka kohviistandused v├Ąga piiratud arvus riikides. Seda piirkonda kutsutakse "Kohviv├Â├Âks". Pinnase ja kliima ise├Ąrasuste t├Áttu valivad kohalikud farmerid k├Áige saagirikkamad taimesordid (maailmas on umbes 150 t├╝├╝pi Araabikat - Robustat umbes 50). Sellel p├Áhjusel ongi kohv piirkonniti ├Ą├Ąrmiselt erinev. N├Ąiteks v├Áib tuua Ameerika piirkondadest p├Ąrit kohvi, millel on ├╝snagi universaalne maitse. Suurem oma neist on madala hapukusega(puuviljasusega), olles domineerivalt p├Ąhklised, kerge m├Árkja meki ja lilleliste aroomidega. Oluline on mainida, et k├Áige suurem osa maailma kohvist kasvab Brasiilias, mille t├Áttu on sealt p├Ąrit kohv justkui klassikalise maitse standard.
Aafrika piirkondades kasvanud kohv on puuviljasem, ning selle maitse v├Áib olla pehmema v├Ái tugevama happesusega. See kohv on keskmise kangusega ja eriti hinnatud kohviekspertide poolt. Rikkalikuima maitsega kohv sellest piirkonnast tuleb Etioopiast, seega selle piirkonnaga tutvumiseks tasub valida maitseid just sellest riigist.
Samal ajal kasvab Aasias kohv, mis on ├╝ks "raskemaid". Valmis kohv on tume, intensiivse v├Ąrviga, eriti pika j├Ąrelmaitsega. Dominantsed noodid on ┼íokolaadised, v├╝rtsised ja tihti lausa mulla v├Ái puidu aroomiga. N├Ąiteks Sumatra piirkonnas kasvanud kohv on eriline nii piirkonna kui t├Â├Âtlusviisi t├Áttu - seal puudub peaagu igasuguse happesus. Selle kohvi iseloomujoonteks on pruun suhkur, kaneel ja karamell. Kui eelistad klassikalisema maitsega kohvi, v├Áib Sumatra sinu kohvimaailma avastamise teekonnal heaks alguseks olla.

Kas see kommentaar oli kasulik?
Loe veel Peida lisainfo

Kuidas k├Árge kvaliteediga kohvi ├Ąra tunda?

K├Árgeima kvaliteediga kohv on tavaliselt heledalt r├Âstitud. Sellest l├Ąhtuvalt peaks tema v├Ąrv alati helepruun olema. K├Árge kvaliteediga kohvioad on klassikalise kujuga, tervisliku v├Ąlimuse ja eriliste kahjustusteta. Aroom on alati meeldiv ja naturaalne, imiteerides looduses leiduvaid l├Áhnu - lilled, puuviljad, puit, muld.
Madala kvaliteediga kohvioad on ├Álised, niisked, hallituse aroomiga. K├Árvetatud oad on samuti madala kvaliteediga kohvi n├Ąitajaks. Neil on terav ja kibe aroom paki avamisel, ning samasugune maitse ka valmistatud kohvi puhul. Kibedus ja ebameeldiv happesus on korraga tunda ainult madala kvaliteediga kohvi puhul. Selle kohvi puhul ei meenuta happesus meeldivat puuviljast laimi, vaarikaid, j├Áhvikaid ega muude puuviljade/marjade hapukust.

Kas see kommentaar oli kasulik?
Loe veel Peida lisainfo

Mis muudab specialty kohvioad eriliseks?

Kohvioad, mis on Ameerika kohviliidu poolt sertifitseeritud, saavad oma nimeks specialty. See dokument tagab, et kohvitootjad tagavad k├Árge kvaliteedi nii kohvi kasvatamisel, korjamisel kui ka t├Â├Âtlemisel - selle tulemuseks on imeliselt tasakaalustatud maitsed ja aroomid. Seda t├╝├╝pi kohviubadel on alati korrektne kuju, nad on kuivad (mitte ├Álised), ning aromaatsed. Sellesse kategooriasse sobitub ainult kohv, mis saab hindeks enam kui 80 punkti. N├Ąiteks, "Ethiopia Burtukaana" on hindega 88 punkti, "Kenya Kariru" aga 87,5.
Specialty kohvi v├Áib olla ka erilistes tingimustes kasvanud, korjatud ja t├Â├Âdeldud, mille nimetus on "limited edition" e. piiratud v├Ąljaandega. ├ťks seda t├╝├╝pi kohvidest on unikaalse Kivu j├Ąrve ├Ą├Ąres, Kongos kasvanud "Kivu" kohviuba. Teine kohv mis oma erilise kasvukoha poolest eristub, on "Blue Mountain". Selle kohvioa p├Á├Ásad kasvavad v├Ąga k├Árgel m├Ągedes, seega on nende kohviubade korjamine ├Ą├Ąrmiselt keerukas. Lisaks tekib "blue mountain" staatus ainult 910 m ja k├Árgemal merepinnast kasvavatele kohviubadele. Nendes tingimustes kasvades eristub see kohv erakordse maitse poolest, olles hinnatud paljude kohvifanaatikute poolt.
Unikaalse kohviubade t├Â├Âtlemise koha pealt on ├╝ks maailma kallemaid kohvisid "Kopi Luwak". Selle kohvi puhul on teistest kvaliteedim├Ąrgistest k├Áige t├Ąhtsamad ausa kauplemise ja loomapiinamist v├Ąltivad sertifikaadid. Seega, isegi ilma k├Árgeima hinnanguta nimetatakse "Kopi Luwak" kohviube specialty, piiratud v├Ąljaandega(limited edition) kohviks.

Kas see kommentaar oli kasulik?
Loe veel Peida lisainfo

Mis on Araabika ja Robusta?

Nii Araabika kui Robusta on kohviubade t├╝├╝bid.
Araabika kohviubadel on intensiivsem maitse, puuviljasus, ning naturaalselt magusam maitse. Robusta kohvioad on aga m├Árkjamad ja kuni kahekordse kofeiinisisaldusega. T├Ąnu k├Árgele kofeiinisisaldusele ei ole pestitsiidid Robusta ubadele kasvades ohuks, seega on neid lihtsam kasvatada.
Araabika kohv on ├╝priski populaarne. Robustat lisatakse aga praegusel ajal kohvisegudele rohkem kui varem. ├Ľiges tasakaalus loovad need kaks sorti imelise kohvi, milles on tunda r├Âstitud karamelli v├Ái tumeda ┼íokolaadi m├Árkjat mekki. Imeline s├╝gava tooniga kohv sobib eriti h├Ąsti piimaga joomiseks.

Kas see kommentaar oli kasulik?
Loe veel Peida lisainfo

Kuidas kohviube valida?

Oma lemmikkohvi leidmiseks peaksid endalt k├╝sima - milline kohv on sinu jaoks k├Áige maitsvam? Kas eelistad kerget ja puuviljaselt happelist, v├Ái tugevat ja veidi m├Árkjat maitset? On sinu eelistus hea ja lihtne tassit├Ąis musta kohvi? Kas jood kohvi piimaga?
Oluline on mainida, et kohvi maitse s├Áltub paljudest faktoritest:
┬žKOHVIUBADE T├ť├ťP: Araabika on pehmem, veidi magusam ja aromaatsem. Robusta on aga m├Árkjas, j├Ąrsk ja rohkema kofeiiniga.
┬žP├äRITOLUMAA: Olenevalt p├Ąritolumaast on dominantsed maitsed ja aroomid erinevad. Austusv├Ą├Ąrne koht kohvimaailmas kuulub kohvisegudele. Segudes proovitakse v├Ąlja tuua parimate kohviubade kombinatsioone, luues ├Áiged r├Âstimistingimused. Selle tulemuseks on imeline tasakaalustatud maitse.
┬žR├ľSTIMINE: Hele r├Âst s├Ąilitab naturaalse kohvi maitset - pehme puuviljasus, aroom ja helepruun kohviubade toon. Mida k├Árgemaks kohviubade r├Âstimisaste l├Ąheb, seda tumedamaks, tugevamaks ja m├Árkjamaks kohvi maitse muutub.
Vaid teksti p├Áhjal kohvi valimine v├Áib olla k├╝llaltki keeruline, seet├Áttu saad alati k├╝lastada meie f├╝├╝silisi kauplusi. Me muudame pidevalt klientidele pakutavat kohvi, seega saad iga kuu erinevate maitsetega kohviube proovida.

Kas see kommentaar oli kasulik?
Loe veel Peida lisainfo

V├Ąrskelt jahvatatud kohvioad tagavad teie kohvi v├Ąrskuse, mis on m├Áeldud neile, kes hindavad t├Áelist luksust. Meie kohvioad ei ole aromatiseeritud ja k├Áik j├Ąrelmaitsed on loomulikud. Kuigi kohviube saab identifitseerida nende aroomi j├Ąrgi: traditsiooniline itaalia, eksootiline Brasiilia, ajalooline Etioopia ja teised tuntud piirkonnad kogu maailmast. Kolm k├Áige populaarseimat kohviubade sorti: arabica, liberica ja robusta. Ideaalse kohvimaitse otsimisel on oluline teada, et nad erinevad mitte ainult nende kuju, vaid ka maitse poolest. Arabica kohviubadel on kergem maitse ja see sisaldab magusat kooslust suhkrust, marjadest ja puuviljadest, kuid s├Ąilitab veini happesuse, erinevalt robustast. Robustal on p├Ąhklite ja nisu tugev maitse, lisaks kibedat maitset. Liberical on ├╝sna lihtne aroom, seega kasutatakse seda lahustuva kohvi valmistamiseks. Neutraalset maitset otsivatele pakume erinevatest ubadest kohvisegu, mis sobivad nii, et iga├╝ks neist rikastaks ├╝ksteist rikkaliku ja harmoonilise aroomiga. Nii valmistatakse ┼íokolaadi v├Ái mee aroomiga uusi tihke konsistentsi, s├Ąrava aroomiga ja magusat kohvi. Meie kauplustes leiate ainult k├Árgeima kvaliteediga kohviube, seda garanteerivad k├Áige kuulsamad kohvir├Âsterid maailmas. Siit leiate uued lemmikmaitsed. Terviseks!

Loe veel