TOP kohvipakkumine

8 ebatavalist kingiideed kohvisõbrale

#kingitused

Mitte kellelegi ei meeldi 3 päeva enne jõule kingituste pärast paanikasse minna, eksole? Siin tuleme meie, KohviSemud appi ja aitame teil valmistuda jõulupalavikuks õigesti. Täna leidsin ma 8 huvitavat kingiideed, millest peaks lugu iga keskmisest suurem kohvisõber. Ei ühtegi tassi, ma luban!

Kohvitaim

Okei, okei, olgem ausad, tõenäoliselt te ei asuta enda istandust ega alusta sellest oma kohviäri. Siiski, kaunistuseks ühe tõelise kohvisõbra kodus sobib see ideaalselt. Kui selle eest õigesti hoolt kanda, võib kohvitaim suvel õitsema hakata ja kannatlikumad võivad leida isegi mõne kohvikirsi. Tavaline toatemperatuur sobib selle taime jaoks kenasti ning see ei vaja ka nii palju päikest, kui võiks arvata.

Maitsmiskomplekt

See unikaalne kohvipakk võib olla parim kink sellele ühele sõbrale, kes kangekaelselt joob vaid ühte kohvi ja usub, et mitte miski ei saa sellest parem olla. Samal ajal on maitsmiskomplektiga Tasting Box võimalik laiendada oma kohvi-alaseid teadmisi ja maitseid, sest pakis ei ole mitte ainult 4 erinevat kohviuba, vaid ka detailne kohvi degusteerimise juhend.

Kohvidegustatsioon või barista-kursus

See võib olla omapärane viis veeta aega oma sõpradega ja samal ajal täiendada oma teadmisi kohvi alal. Tõelise professionaali abiga saate rohkem teada mitte ainult kohvi ajaloo kohta, vaid õpite ka ise uhkeid kohvijooke valmistama.

Tee

Ükskõik, kui palju te kohvi armastate, on alati olemas aeg ja koht tassi tee jaoks. Usun salamisi, et igaüks, kes ütleb, et talle tee ei meeldi, ei ole lihtsalt maitsnud tõeliselt head teed. Jõulud võib olla hea aeg, juhatamaks oma lähedased õigele teele. Võite alustada näiteks Harney and Sons toodetega. Põhjatu teetass, ingveriküpsised ja jõulutuled taustal – see ei lähe kunagi moest.

Ebatavaline kohvivalmistaja

Mis oleks, kui me teeksime kohvi teistmoodi kui kõik teised? On olemas mitmeid ebatavalisi valmistusviise: Aeropress, Hario V60, Chemex, presskann. Veel üks, veidi vähem tuntud – Bacchi – on tõeline Itaalia espressomasin, mis töötab ka siis, kui elektrit ei ole. See eriti visa kohvimasin on ideaalne klassikaliste masinate austajatele, kes eelistavad traditsioonilisi meetodeid automaatsetele. Selle ainuke miinus – see huvitav masin tekitab teie külalistel alati küsimusi ning peate ka kohvi nendega jagama.

Raamat kohvi kohta

Nõuanded Youtube’s või blogides (eriti selles) on alati toredad, aga ei maksa unustada vanu tarkuse aardeid – raamatuid. Enamjaolt pakuvad need sügavamaid ja detailsemaid teadmisi, seega kui teil on sõber, kes sooviks olla kohviprofessor, võib see olla ideaalne kingitus. Kohviraamatute valik on väga lai, näiteks meie riiulitel on Anette Moldvaer’i raamat “Coffee Obsession,” mis tõstab parimate kohvide saladuskatte, oast tassini. Kohvisemud soovitavad ka raamatuid “The Blue Bottle Craft of Coffee” (James Freeman) ja “God in a Cup” (Michaele Weissman).

Kohvimasin

Kohvimasinad ei pea ilmtingimata olema suured või kallid, seega võivad need olla head kingitused ka enne 50. aastapäeva. Näiteks Lelit PL41E. Kuigi see väike masin ei näe välja väga erinev teistest poolautomaatsetest masinatest, on sellega valmistatud kohvi kvaliteet oluliselt parem võrreldes konkurentidega. Varustatud kõrgema klassi funktsionaalsusega ja professionaalse piimavahustajaga, sobib see ideaalselt hea kohvi valmistamiseks kodus või väikeses kontoris.

Tassid

Kas tõesti arvasite, et tõenäoliselt läbi aegade kõige populaarsem kingitus üleüldse ei oleks meie jõulukinkide nimekirjas? Tasside valikul ei ole algust ega lõppu, seega sel aastal soovitan üllatada oma sugulasi millegi erilisemaga kui lihtsalt valge tass, millel on jõulutäht külje peal. Näiteks need uhked “Loveramics EGG” tassid võiksid selle jaoks olla ideaalsed.

Kas tegime ideaalse kingituse otsimise natukene lihtsamaks? Kui teil on midagi, mida nimekirja lisada – jätke kommentaar või öelge meile, mis on parim kingitus, mis te kunagi jõulukuuse alt leidnud olete 😉