TOP kohvipakkumine

Tee

Lai valik erinevaid teesid ja tootjaid üle maailma ja igale maitsele

Top

Top
  • Uus

Mate tee Yaguar Cannabis, 500 g

1.99 
  • Uus

Mate tee Yaguar Citrus Bomb, 50 g

1.99 
  • Uus

Mate tee Guarani Ashwagandha Cactus, 50 g

1.99 

K.K.K

Valge, punane ja teised teed – mis neid ühendab ja kuidas on nad erinevad?

Nagu valge tee, on ka must ja roheline tee valmistatud samadest camellia sinensis teelehtedest. Selle tootmisel kasutatakse väga noori teelehti ja pungasid, ning fermenteerimise protsess on peaaegu olematu. Selle tõttu on see tee üks tervislikemaid ja naturaalsemaid valikuid. Valgel teel on eriti mahe maitse ja rahustav efekt, kuna selle kofeiinisisaldus on peaaegu olematu.

Erinevalt eelnevalt mainitud teedest kasutatakse punase tee valmistamiseks Aspalathus linearis teelehti, mis pärinevad Lõuna-Aafrika vabariigist. Punane tee (tuntud ka kui Rooibos) on vitamiinirikas(kaltsium, fluoor, tsink, raud, magneesium, ning A;E ja P-vitamiinid). Lisaks on sellel tugev efekt sisemise mikrofloora ja seedesüsteemide tasakaalustamisel. Tihti soovitatakse seda inimestele, kes soovivad kaalu kaotada või vaevlevad seedeprobleemide käes.

Maailmas jagatakse taimepõhised joogid kahte gruppi - kohv ja tee. Kõik mida me korjame, kuivatame ja röstime, muutub lõpuks kohviks (tammetõrud, porgand, kohvioad ja isegi võilillejuur). Kõik muu, mille puhul kasutatakse toorest või kuivatatud toorest materjali, liigitub tee alla. Hiina termin "tee" kohta on sobiv kõigi taimeleotiste jaoks (kummel, pärnaõied, tammekoor, jne.)

Kas see kommentaar oli kasulik?
Loe veel Peida lisainfo

Mis muudab rohelise tee nii unikaalseks?

Kuigi roheline tee on valmistatud samadest camellia sinensis teelehtedest, nagu must tee, fermenteeritakse seda palju lühemat aega. Teelehtede aurutamine on väga tavapärane Jaapanis, kus tee(Sencha, Genmaicha) on palju heledama rohelise värviga. Hiinas aga kuivatatakse teelehti(Gunpowder, Longjing) erilise panni peal. Lisaks on olemas veel üks eriline tee - Pu'er. Sel meetodil valmistatud tee on täiesti erinev teistest viisidest, kuna korjatud lehed pressitakse lamedaks ja kuivatatakse alles hiljem. Positiivse poole pealt on see tee organismi jaoks kõige tugevama mõjuga - toniseeriv ja kosutav. Kuigi roheline tee on tervislikum, ütlevad eksperdid, et kõik oleneb tee kvaliteedist ja valmistusviisist. Rohelises tees on vähem kofeiini, ning rikkalikult B2, C vitamiine ja foolhapet. Nende kasulike omaduste säilitamiseks on soovituslik valmistada teed ainult alla 80 ° C veega.

Kas see kommentaar oli kasulik?
Loe veel Peida lisainfo

Mida peaks teadma musta tee kohta?

Must tee on valmistatud camellia sinensis teepuulehtedest. See on kõige fermenteeritum tee, sest lehed jäetakse peale korjamist väga pikaks ajaks kuivama. Selle tõttu saavutavad need tumepruuni värvi ja eriti rikkaliku maitse. Teiste teedega võrreldes sisaldab must tee kõige rohkem kofeiini, mille tõttu on see maailmas väga populaarne. Tihti kasutatakse musta teed teesegude põhjana. Musta tee maitse tuleneb nii selle sordist(Darjeeling, Assam, Ceylon), kui ka selles kasutatud maitselisanditest. Earl Gray puhul on tegemist musta tee ja bergamoti seguga, maailmakuulus "English Breakfast" on aga segu Assam, Ceylon ja Kenyan teedest.

Kas see kommentaar oli kasulik?
Loe veel Peida lisainfo

Kuidas eristada hea kvaliteediga teed kehva kvaliteediga teest?

Tee kvaliteeti on kõige parem määrata lahtise jahvatamata tee puhul. Kui tee sõrmede vahel kergelt pudiseb, on seda väga kõrgel temperatuuril kuivatatud või siis on see üsnagi vana. Kindlasti ei ole selline tee eriti kõrge kvaliteediga.

Tee puhul peaks igal pakendi avamisel tunda olema meeldivat aroomi. Kui aroom on nõrk või kibe, ei ole ka maitse meeldiv. Kõrge kvaliteediga tee on naturaalselt magus, happeline või puuviljaselt mõrkjas. Sellised teed ei vaja sidruni, suhkru ega muude lisandite kasutamist. Parimaks naudinguks piisab vaid oma lemmiktee välja valimisest.

Tee puhul mängib tähtsat rolli ka pakendamine. Mida kõrgema kvaliteediga tee on, sest tõenäolisemalt on see jahvatatud, lahtine ja eriti õhukindlalt pakendatud. Kui tee on hea kvaliteediga, suureneb see veega kokkupuutel 3-4 korda, mille tõttu on see harva teepakkidesse pakendatud. Valides teepakid, on oluline tähelepanu pöörata selle materjalile. Siidist teepakid lisavad teele kõige vähem maitset, mille tõttu soovitame valida just sellisel moel pakitud teepakid.

Kas see kommentaar oli kasulik?
Loe veel Peida lisainfo

KohviSemus usume me et kohv ja tee käivad käsikäes. Külalistele pakkudes lipsab alati üle huulte väljend: Teed/Kohvi? KohviSemu sortimendist leiad nii kohvi, kui ka erinevat tüüpi kõrge kvaliteediga teesid üle maailma - sortimendis on nii tuntuid ja kuulsaid kui ka uusi nišitooteid.

Soovime pakkuda midagi kõigile, pakume laia valikut erinevat tüüpi teesid:

Must tee on ilmselt kõige populaarsem tee maailmas. Kõige fermenteeritum intensiivse maitsega tee. Kõrge kvaliteediga mustal teel on väga likkalik maitse ja neid ei pea parema maitse jaoks millegiga täiendama. Siiski on must tee aluseks paljudele teesegudele - earl Gray, English Breakfast ja teised. See sobib hästi piimaga või sidruniviiluga. Musta teed kutsutakse tihti piirkonna nime järgi ja tal on vastava piirkonna loomuomased jooned. Kõige populaarsemad mustad teed on: Ceylon, Darjeeling, Assam ja Keemun. Mida väiksemad teelehed, seda kangem tee. Soovitatav valmistustemperatuur on: 90-100 ° C.

Rohelisel teel on palju lühem fermenteerimisaeg ja seda on hinnatud juba iidsetest aegadest tänu oma maitsele ja positiivsele tervislikule mõjule. Rohelisi teid on palju erinevaid, aga kõige populaarsemad on: Japanese Sencha, Bancha, Genmaicha, Chinese Gunpowder, Longjing ja Biluochun. Kuivatatud üksikute lehtedena või rullis. Rohelised teed on naturaalselt magusad, lillelised, puuviljased ja pähklised. Soovituslik valmistustemperatuur on: 70 kuni 90 ° C.

Valge tee - peaaegu fermenteerimata tee, väga madala kofeiinisisaldusega ja pehme. Seda juues tunned mahedat magusust ja kevade värskust. Valmistatud eriti noortest teelehtedest. Kõige populaarsem valge tee: Bai Mu Dan. Valge tee on tihti aluseks segudes, kus tungivad esile kerged, puuviljased ja lillelised teed. Soovituslik valmistustemperatuur: 80-90 ° C.

Punane tee on tuntud ka kui Rooibos või punapõõsa tee. See on valmistatud hoopis teistusugustest taimedest, kui teised teed. Taim on väga tavaline Lõuna-Aafrika vabariigis, kus see tee on kaua populaarne olnud. Täna tuntakse punast teed üle kogu maailma. Maitse meenutab marju ja lilli, ning kibuvitsa noote. Soovituslik valmistustemperatuur: 80-90 ° C.

Oolong tee on osaliselt oksüdeerunud tee musta ja rohelise tee omadustega. Oolong teesid on nii palju eri tüüpe, et neid ühte patta liigitada oleks patt. Oolong teed võivad olla kerged, puuviljased, marjased, magusad (meenutades rohelist teed) ja tugevad, tumedad, jõulised (meenutades musta teed). Eriti fantastilisi oolong teesid saab valmistada mitu korda, ning maitsest avalduvad iga kord erinevad maitsenüansid. Oolng tee omastab teisi aroome äärmiselt hästi, seega täiendatakse neid tihti teiste koostisosadega. Soovituslik valmistustemperatuur: 80-90 ° C.

Pu-erh teed on tänu erilisele ja pikale töötlusajale omandanud keerukalt mitmetahulise ja eriti huvitava maitse. Mõned pu-erh tüübid laagerduvad aastakümneid (nagu vein) ja muutuvad (ka hind tõuseb) aastatega maitses aina paremaks. Seda on võimalik osta "kookideks" pressituna. Maitsete palett on äärmiselt lai. Soovituslik valmistustemperatuur: umbes 90 ° C.

Loe veel

Puuvilja ja taimeteed - tegelikult ei ole need päris teed, sest nad pole valmistatud teepuu lehtedest. Siiski oleme harjunud neid teeks kutsuma ja meile meeldib neid väga juua. Kummel, münt, tüümian, pärn, mustikas, maasikas ja erinevad teised delikatessid.

Tee segud - seal võivad olla sama tüüpi erinevad teed, näiteks, nelja sorti musta teed või erinevaid rohelisi teid, või ühte tüüpi teed (valge, roheline, punane või must), maitsestatud erinevate lisanditega. Nii sünnivad kõige huvitavamad teed. Teemeistrid üle maailma pürgivad pidevalt erilisema, ootamatuma ja üllatavama tee maitse poole.

Chai tee - teesegu erinevate vürtsidega, mida saab valmistada nii vee kui piimaga. Chai teed on eriti populaarsed Indias, ning mutuuvad ka aina populaarsemaks läänes. Proovi nii naturaalset kui lahustavat, kuuma või külma.

Tee püreed ja siirupid - KohviSemu sortimendist leiad laia valiku marja ja puuviljapüreesid ja siirupeid tee valmistamiseks (kuumasid ja külmasid). Lisa vaid paar lusikatäit püreed või siirupit ja vala sinna peale vesi - maitsev jook ongi valmis!

Jääteed - eriti populaarne kuuma ilmaga - jääteed leiavad aina enam teed lemmikjookide hulgas. Sortimenti kuuluvad valmis jääteed, siirupid ja jäätee pulbrid.

Tee puhul on oluline nii tüüp kui ka presentatsioon. Osad eelistavad lahtist teed, teised aga pakiteesid. Me arvame, et kõige olulisem on juua seda, mida armastad. Meie sortimendist leiad luksuslikke lahtisi teesid ja siidipüramiide, paberpakis teesid ja isegi teepulkasid. Lisaks saad nautida lahustuvat teed, püreesid ja siirupeid tee valmistamiseks ja valmis jääteesid. Erinevaid teesid on huvitav proovida, ning ka kinkida ja teisi üllatada. Muide, tee siidipüramiidides ja eriti moodsad teepulgad on sõpradele küllaminekuks kõige populaarsemad kingitused.

KohviSemu teede sortimendis leiad tootjaid üle maailma. Meil on rõõm pakkuda kõrgelt hinnatud ja tuntud teesid Ameerika firmalt Harney & Sons. See pika ajalooga perefirma on tuntud üle kogu maailma. Selle originaalsed teesegud on leitavad kõige kuulsamatest hotellidest, restoranidest ja isegi Kuninglikust Paleest. Otsime pidevalt võimalust täita oma sortimenti nišitoodete ja kohalike toodetega, mida leiame maailma messidelt: Arti Unici, La Via del Te, Stick Tea, Chalo, Cozy, Sweetbird, Sun365, Mangajo ja Nordic Berry.

Kutsume sind proovima, maitsma ja nautida KohviSemu teesid. Muide, tee on parim kingitus igaks ürituseks. Naudime seda ise ja teeme ka teised rõõmsaks!