TOP kohvipakkumine

5 lihtsat soovitust kohvimasina puhtana hoidmise jaoks

5 lihtsat soovitust kohvimasina puhtana hoidmise jaoks
#kohvimasina

Olgem ausad, kohvimasina puhastamine suure tõenäosusega ei ole teie lemmikviis vaba aja sisustamiseks. Kuid hea kohvi nautimiseks on see vältimatu. Vaatame asja teise nurga alt – pühendades paar minutit oma päevast iga päev säästate oma kohvimasinat tõsiste probleemide eest, mis võivad nõuda professionaali tähelepanu ning teile rahaliselt kalliks maksma minna.

Katlakivieemaldus

See on teada-tuntud protseduur, mille läbiviimise vajalikkusest annab masin teile teada. Selle protseduuri läbiviimiseks kasutatakse spetsiaalselt selleks mõeldud katlakivieemaldusvedelikku või tablette. See, kui tihti masin katlakivieemaldust vajab, sõltub suuresti teie kasutatava vee kvaliteedist. Isegi kui teil on kodus tervislik kraanivesi, ei tähenda see automaatselt, et see oleks parim kohvimasina jaoks. Põhiline aspekt siinkohal on vee karedus, mille saab kindlaks määrata veekaredustestiga, mis on masinaga kaasas. Kui teie vesi on väga kare, saab probleemi lahendada kahel viisil – kas kasutades masinas veefiltrit või ostes juba filtreeritud vett.

On oluline meeles pidada, et katlakivi ärahoidmiseks peaks vesi masinas pidevalt ringlema. Kui tulete puhkuselt tagasi või lihtsalt ei ole masinat kasutanud pikemat aega mingil põhjusel, soovitame katlakivieemaldusprogrammi korra või kaks läbi teha.

Masinapuhastusprogramm

Seda programmi tuleb läbi viia kõikidel täisautomaatsetel kohvimasinatel, välja arvatud De’Longhi masinatel. Selle protseduuri jaoks soovitame puhastustablette, mis eemaldavad õlisid ja kohvijääke. Tavaliselt viiakse see läbi iga 200 tassi kohvi tagant.

Kohvigrupi puhastus

Kohvigruppi ehk tõmbekambrit saab masinast käsitsi välja võtta. Seda tuleks loputada puhta jooksva vee all, ning seda iga 2-3 nädala tagant. Selle masina osa puhastust tuleb teha kõikidele täisautomaatsetele masinatele, välja arvatud Jura masinatele, millel see osa masinast välja ei käi. Lisaks, kui kuulete ebatavalisi helisid selles masina osas, võib see tähendada, et mehaanilised osad ei liigu sujuvalt ning masin vajab määret. Kui tihti masinat määrida tuleks sõltub valmistatud kohvi hulgast, aga määrde olemasolu kohvigrupis on lihtne märgata ka palja silmaga.

Piimasüsteemi puhastus

Kui teie masinal on auruotsik piima vahustamiseks, piisab lihtsalt sellest, kui kastate selle osa klaasi vee sisse. Kui teie masinal on piimaanum, peaksite selle masina küljest lahti võtma ja läbi pesema. Isegi kui teie masinal on automaatne puhastussüsteem, soovitame siiski aeg-ajalt teha ka käsitsi puhastust – võtta vahustamissüsteem osadeks lahti ning pesta kõik osad hoolikalt kraani all. Piimatoru tuleks puhastada iga õhtu. Selle jaoks soovitame antibakteriaalset vedelikku, mis eemaldab piimhappe fermentatsiooni bakterid.

Väline puhastamine

Hoides masinat puhtana ei tohiks unustada ka masina korpust. Puhastage igapäevaselt tilkumisalust ning ärge jätke masinale kohvijääke ja piimaplekke, mis võivad suurendada bakterite levikut ja meelitada ligi putukaid, seda eriti soojal ajal.

Pidades meeles neid lihtsaid hoolduse-alaseid nõuandeid, saate tagada oma kohvi kvaliteedi ja märkimisväärselt suurendada masina eluiga. Armastage oma masinat ning see tänab teid, valmistades suurepärast kohvi. Kuid iga kohvimasin on erinev, seega hooldustoimingud võivad erineda. Kui teil on täpsemaid küsimusi, soovitame pöörduda professionaalide poole. Noh, näiteks meie poole.