Filterkohv

Filter
Hind
Tootja
Tüüp
Tüüp
Tüüp
Tüüp
Kapsel sobib
Piimavahustusotsiku tüüp
Valmistatavad retseptid
Kasutatava kohvi tüüp
Kohvi omadused
Juhtimise viis
Röstimisaste
Kohviubade mahuti
Kohvi päritolu regioonid
Piimaanum
Araabika sort
Veepaagi maht
Protsess
Seeria
Seeria
Ekraan
Terade tüüp
Smart äpp
Maht
Andmed
SCA hinnang
Tassisuurus
Koguse valik piimakohvile
Omadus
Koguse valik mustale kohvile
Oamahutite arv
Kohvitüüp
Portsjonite kogus
Kohvikapsel sisaldab
Salvestatud kasutajaprofiilid
Tassisoojendi
Sordid
Piimaga joogid
Kohviubade tüüp
Joogi retsept
Sobilik
Kogus
Sobivus
Säilitab sooja
Tsüklid
Šokolaadi tüüp
Kofeiinivaba meetod
Mokakannu mahutavus
Šokolaadi liik
Funktsioonid
Terade ehitus
Personaalsed retseptid
Kaubamärgid
Soovituslik päevane tasside arv
Veeühendus
Kapselmasina tehnoloogia
Maitsete giid
Gruppide arv
Kasutavad
Tera diameeter
Kohviveski tüüp
Programmeeritav jahvatuse aeg
Sisseehitatud veski
PID temperatuuri juhtimine
Manomeeter
Kuuma vee otsik
Komplekti kuuluvate toodete kogus
Professionaalsed
Tüüp
Kampaaniad
92 toodet

Filterkohvi kohta

Filterkohv võib igapäevase rituaali või mistahes sündmuse muuta gurmee-elamuseks. Kui eelistad pisut delikaatsemat, mitmekülgsemat ja mahedamat kohvielamust, on filterkohv just täiuslik. See sobib suurepäraselt selleks, et sõpradega kohvitada või teha tööl rahulik lõunapaus – seni, kuni valmistad kohvi armastuse ja hoolega, toob filterkohv sinuni imeliselt rikkalikud maitsed.

Filterkohv vajab samuti mitmeid tehnikaid ja tööriistu, olgu selleks Chemex, Aeropress, presskann, pour-over kannud (mis vajavad pisut meisterdamist) või kasutajasõbralikud filterkohvimasinad. Ehkki see valmistamismeetod ise on üsna lihtne, vajab täiuslik tulemus siiski omajagu oskuseid ja jõupingutusi. Allpoolt leiad mõningad nipid selle kohta, millist liiki kohvi, röstiastet ja jahvatuse suurust vajad selleks, et valmistada imeline filterkohv.

Mille poolest on filterkohv eriline? 


Seda meetodit eelistavad need, kes tahavad avastada uusi maitseid ning otsivad alati maksimaalset mitmekülgsust. Filterkohv on pisut aeglasem, rituaalsem protsess: kuum vesi imbub jahvatatud kohvist läbi ilma rõhuta, jättes endast maha kohvipaksu ning täites kannu järk-järgult maitsva kohviga. Tulemuseks on delikaatsemad maitsed võrreldes teiste pruulimistehnikatega (nagu espressomasina puhul). Erinevad filtertööriistad avaldavad samuti erinevad maitsenüansid, seega saavad kohvisõbrad kogeda mitmekülgseid maitseid, mis nende kohviubadesse on peidetud. Kui kohv on valmis, on tulemuseks kerge, puhas ja ergaste maitsenootidega jook.

Selleks, et saaksid seda ise kogeda, tuleb valida õige filterkohv. Ükskõik, kas sul on ikooniline Hario V60, elegantne Chemex, klassikaline Moccamaster kohvimasin või mõni muu filterseadeldis, kohvi valik jääb alati samaks. Kõik filterkohvimasinad ja tööriistad sobivad kõige paremini keskmise või heleda röstiga ubadele. Selliste ubadega saad puhtama ja erksama maitse – just seda otsid heast filterkohvist.

Filterkohv: ideaalsete ubade valimine

Selleks, et valmistada filtrikohv kohviubadest, soovitame oad jahvatada vahetult enne kohvi valmistamist, et saada parim võimalik maitse. Filterkohvimasinate hulgas on saadaval aga hulgaliselt selliseid seadmeid, millel on sisseehitatud veski: niimoodi ei pea ise susserdama jahvatusprotsessiga ning saad hõlpsalt nautida imelist kohvi. Oluline on aga tähelepanu pöörata ka sellele, millised kohvioad valid. Soovitame keskmise või heleda röstiga ube, et saaksid nautida magusaid puuviljaseid nüansse. Kohvi pakendil või e-poe kirjelduses on enamasti kirjas, kas kohvioad sobivad ka filtermeetodi jaoks. Kui see info pole saadaval, pole muret: sellisel juhul kasuta juhisena röstiastet. Aga kuidas on lood jahvatuse suurusega? Valida tasuks keskmine jahvatus, mis on tekstuurilt sarnane liivale või meresoolale. Selline jahvatus tagab täiuslikult ühtlase veevoolu.

Nüüd, kus tead, kuidas valida õiged kohvioad, kutsume sind uurima KohviSemu tootevalikut! Meie valikus on rohkelt premium-kvaliteediga ube, mille tulemuseks on täiuslik filterkohv. Võid uurida ka meie enda tootesarju: nendeks on enimmüüdud Caprisette, Parallel ja erikohv Black Crow White Pigeon. Garanteerime, et tunned erinevust, kui oled proovinud KohviSemu erinevaid kohvisid, mis on loodud spetsiaalselt filterkohvi valmistamiseks. Eksperimenteeri ja avasta oma uus lemmik filterkohv! 

Erikohv filterkohvimasinatele: täiuslik kooslus

Filterkohv on peaaegu sünonüüm premium-kvaliteediga erikohvile. Miks nii? Nimelt, filterkohviseadmed suudavad suurepäraselt esile tuua sinu ubades peidus olevad maitsed. Kreemine, siidine ja hämmastavalt puhta maitsega: specialty coffee on sügava maitsega ja eriti mitmekülgsete aroomidega, seega on see ideaalne imelise filterkohvi valmistamiseks. On aga paar asja, mida peaksid silmas pidama õige erikohvi valimisel. Esiteks, arvesta oma maitset: kui sa eelistad tsitrusviljade noote, otsi kohvi, kus sellised maitsed on esiplaanil; kui eelistad midagi eriti magusat, vali specialty coffee, kus on karamelli, šokolaadi või pähklite hõng. Võid kohata ka väljendit ‘single origin’ (ehk ‘üks päritolu’) mõne erikohvi pakendil. Mida see tähendab? See tähendab, et need konkreetsed oad on pärit ühest piirkonnast. See viitab kohvi kvaliteedile: kõige väärtuslikumaid ube ei segata tavaliselt, säilitamaks nende unikaalsed maitsed ja aroomid.

Jällegi, selleks, et võtta specialty kohvist viimast ja kogeda kõiki maitsenüansse, tasuks valida heleda või keskmise röstiga oad. Lisaks mitmetele maailmatuntud specialty coffee soovitame proovida ka KohviSemu enda specialty-kohvide tootesarja nimega Black Crow White Pigeon. See on meie klientide kindle lemmik, kus on esile toodud specialty coffee parimad omadused: alates sügavast toonist kuni kerge õrnema aroomini.

Jahvatatud filterkohv: kuidas valida õige ja kuidas seda valmistada?

Iga kohvistiili jaoks on vaja jahvatatud kohvi – filterkohv pole erand. Olenemata sellest, millist seadet sa kasutad, sa pead varem või hiljem ikkagi valama erilisse paberfiltrisse jahvatatud kohvi. Just seetõttu on jahvatatud kohv täiuslik neile, kes tahavad muuta kohvi valmistamise kiiremaks. Sellisel juhul vajad vaid eeljahvatatud kohvi, eelistatud filterseadeldist ning õige temperatuuriga vett. Nende kolme abil saad valmistada väikese jõupingutusega puhta, maitseka ja võrratult aromaatse kohvi.

Filtrikohv on eriti tundlik erinevate seadistuste osas, seega pööra tähelepanu valitud eeljahvatatud kohvi jahvatuse suurusele. Parim valik on keskmine kuni jäme jahvatus. Oad, mis on jahvatatud liiga peeneks, võivad kaotada aroome või tekitada liialt mõru või happelise maitse. Vastupidiselt: kui jahvatuse suurus on täpselt õige, on tagatud ühtlane veevool, mis garanteerib optimaalse maitse. Filterkohvi valmistamisel saab hõlpsalt seadistada ka kohvi kangust: lihtsalt vähenda või suurenda jahvatatud kohvi kogust. Mis puudutab röstiastet, siis keskmine või hele röst on parim valik neile, kes eelistavad kergemat ja erksamat kohvi, mis on espressost veidi nõrgem.

Kofeiinivaba filterkohv

Tahad tavalise kohvi kõrvale jätta, aga ikkagi aeg-ajalt nautida oma lemmikjoogi mõnusat maitset? Sellisel juhul on mõistlik valida kofeiinivaba kohv: sellega saad nautida head maitset või isegi avastada midagi uut. Filterkohvimasina või manuaalse filterseadmega saad valmistada maitsva kofeiinivaba tassikese. Õige kofeiinivaba filtrikohv järgib aga samu kriteeriumeid: vali keskmine või heledam röst ning väldi liialt peenet jahvatust.

Kofeiinivaba kohvi sõbrad leiavad KohviSemu enda Caprisette Lullaby Decaf kohvi: sellel on õrn maitse ja joovastav aroom. Kui otsid midagi erilisemat, võib sulle sobida aga hoopis kofeiinivaba erikohv. Soovitame Black Crow White Pigeon Colombia Decaf kohvi, kus on magus ja värskendav maitse täiuslikult tasakaalus.

Kohv erinevatele filterseadmetele

Imelise aroomiga filterkohvi valmistamiseks on mitu viisi: Chemex või Aeropress kohvimasinad, pour-over kohviseadmed, presskannud või filterkohvimasinad. Ehkki pruulimine ise pole oluliselt keerukas, vajab suurepärane filterkohv ikkagi natuke oskuseid ja teadmiseid. Sinu abistamiseks oleme kokku pannud mõned nipid, kuidas saavutada õige kohv, olenemata sinu eelistatud tehnikast:

  • Kohv filterkohvimasinale. Filterkohvimasinaga valmistatud joogid on tüüpiliselt mitmekülgse maitsega, siidised ja väga puhtakujulised. See tähendab, et kohv filterkohvimasinale võib olla ääretult erinev: sügav ja maine või kerge ning delikaatne.
  • Filterkohv Chemex kohvimasinale. Selle meetodiga on kohv ja vesi pikemat aega kokkupuutes ning kohvipaksu ja õlide eemalehoidmiseks kasutatakse spetsiaalseid paberfiltreid. Lõpptulemuseks on imeline jook, mis on väga kerge ja üldse mitte kibe. Vali kohv Chemex kohvikannule, kui otsid magusat ja õrna maitset.
  • Filterkohv pour-over kohviseadmetele. Kui kasutad V60 või mõnda muud pour-over kohviseadet, saad puhta ja kerge maitsega kohvi. Kohv filterkohvivalmistajale on mõeldud neile, kes eelistavad kerget tekstuuri.
  • Filterkohv Aeropress kohvimasinatele. See meetod aitab välja tuua kohvi kõige keerukamad erksamad maitsed. Aeropress kohvimasin on paindlik ka jahvatuse suuruse osas: pea lihtsalt silmas, et mida jämedam jahvatus, seda vähem intensiivne on maitse. See, milline on parim kohv Aeropress kohvivalmistajale, sõltub sinu isiklikust maitsest. Saad seadistada ka pruulimise kestust ja temperatuuri ning sedasi eksperimenteerida maitsega rohkem!

Filtrikohvi komplektid

Mis võiks olla parem kui filtrikohvitass? Lihtsalt rohkem filtrikohvi! Filtrikohvikomplektid annavad teile võimaluse nautida erinevaid maitseid ja aroome, mis arenevad sõltuvalt valitud valmistamisviisist. Kõik komplektis olevad kohvid sobivad kõigi filtrikohvi valmistamise meetoditega, alates klassikalisest filtrimasinast kuni keerukamate Chemex või AeroPress kohvimasinateni. Lisaks sellele leiate mõnest komplektist ka sama kohvi pakendeid. Nende valimine veenab teid veelgi enam, et isegi sama kohv, mida valmistatakse erinevate filtervahenditega, võib aidata teil avastada täiesti uusi maitsekombinatsioone. Sukeldu komplektide abil maitsete avastusretkele – need võimaldavad muuta iga tassi uueks elamuseks.

Arabica või robusta: kumb on parem filterkohvi jaoks?

Sarnaselt teistele kohviliikidele võib filtrikohv samuti sobida nii araabika kui ka robusta ubadega. Mis on nende erinevus? Mõlemal on unikaalne maitseprofiil. Need, kes kasutavad manuaalseid filtrimeetodeid, peaksid valima 100% Arabica kohvioad: need on eriti delikaatsed ja madalama kofeiinisisaldusega, mis on eriti oluline neile, kes naudivad kergemat kohvi. Arabica maitsenüansid on mitmekülgsed, olenevalt sellest, millisest piirkonnast see pärit on—ja kui sa eelistad filterkohvi, otsid sa just mitmekülgset maitsete spektrumit!

Kui kavatsed kasutada aga filterkohvimasinat, sobib ka Arabica ja robusta segu. Robusta on täidlasem, “raskem” ja kibedam, sobides intensiivse maitse austajatele. Eksperimenteeri erinevate valikutega ja avasta, milline sulle sobib – olgu selleks õrn araabika või intensiivne robusta!

Vajad abi?

Pole kindel, milline kohv sobib sinu eelistatud filtermeetodi jaoks? Otsid teisi kohviliike? Võid alati ühendust võtta KohviSemu nõustajatega, kes aitavad sind meeleldi! Võid ka meid külastada meie kauplustes: jagame sinuga häid nippe tassikese kohvi kõrvale ja saad hõlpsalt teha parima otsuse!