1+1

Kas teadsite, et saate kohvi valmistada isegi metsas?

#kohv looduses

Isegi kõige suuremad kohvisõbrad üllatuvad, kui kuulevad, et saavad valmistada kohvi ükskõik kus. Näiteks metsas ringi matkates. Ning ma ei räägi vesisest lahustuvast kohviasendusainest, millega kofeiinijanu kustutada. Ei, ei, saate teha ka kõrge kvaliteediga “päris” kohvi reisil olles või matkates! Kas olete märkmikud juba ligi võtnud?

Espresso ja treening – kaks ühes

Kuigi see võib meenutada jalgrattapumpa, on see kordades kasulikum riistapuu, kuna sellega saab valmistada kohvi just siis, kui vajate seda kõige enam! Kasutades “Handpresso Pump” seadeldist, saate käsitsi pumbata masinasse vajaliku rõhu, millega valmistada head espressot. Parim osa on, et masinad nagu “Pump” kaaluvad vähem kui 1 kilogramm, seega ei võta see palju ruumi ja mahub vabalt isegi seljakotti. Selle masinaga saate teha kohvi, kasutades jahvatatud kohvi või kohvitablette.

Võtke oma lemmikkohv kaasa

OK, tehniliselt see ei pruugi olla parim viis nautida kohvi looduses või teel olles, kuid kui lõpptulemus on garanteeritud, siis miks mitte? 😉 Kui reis on liiga pikk, saate alati valmistada oma lemmikkohvi kodus ning võtta selle termosega kaasa. Näiteks “Mighty Mug” termostassiga, mis hoiab jooki kuumana kuni 6 tundi. See peaks olema enam kui piisav näiteks reisi jaoks Tallinnast suvisesse Pärnusse.

Kohvigurmaani parim sõber – Aeropress

Aeropressi hindavad kõrgelt ka kõige valivamad kohvigurmaanid, kes kasutavad seda kodus eriti hea kohvi tegemiseks. Kuid selle kõige paremad omadused tulevad välja just reisil olles: see on kompaktne, kerge ning äärmiselt vastupidav. Ainuke miinus on, et vajate veidi kuuma vett sellega kohvi tegemiseks, kuid ärge muretsege, lihtne lõke ja katel sobivad selle jaoks ideaalselt.

Hoidke end suvel värskena

Kui plaanite suvist reisi, peaksite kaaluma ka külmpressitud kohvi peale, mis mitte ainult ei ole väga värskendav kogemus, vaid pakub ka unikaalse maitseelamuse. Et seda valmistada, peate valama külma vett jahvatatud kohvi peale ning jätma selle seisma 12-36 tunniks. Olen sellest meetodist ka varem juttu teinud, rääkides alternatiivsetest kohvi valmistamise meetoditest. Parim osa siin on see, et te ei vaja mingeid erilisi tööriistu või seadmeid, vaid ainult kinnist anumat ja natukene kannatlikkust, et oodata kohvi valmimist.

Kohv autos võib olla teistmoodi

Kuigi enamus inimesi seostavad autos kohvi joomist papptopside ja bensiinijaamast ostetud kohviga, on olemas ka teine võimalus. Spetsiaalselt autode jaoks tehtud kohvimasinaid saab ühendada 12V sigaretisüütajasse ja nii muuta oma auto väikeseks ratastel kohvikuks. Seda siis näiteks masinaga “Handpresso Auto”.

Keetke kohvi nagu kauboi

Viimane meetod selles nimekirjas on tõelistele loodusenautlejatele ja seiklejatele ning seda kutsutakse “kauboi meetodiks.” Kõik, mida vajate, on jahvatatud kohv ja kann vee keetmiseks. Ning võib-olla ka kauboi mütsi täielikult autentse elamuse saamiseks. Niiviisi kohvi valmistamine on väga lihtne: peate vee pajas keema laskma, natuke ootama kuni see jahtub, lisama jahvatatud kohvi ja siis veel veidi kuumutama. Lõpuks jätke see paariks minutiks tõmbama ja kohv ongi valmis. Tõeline kauboi-värk!

Et olla päris aus, siis kohvi maitse ja kvaliteet selle meetodi juures varieerub, kuid huvitavuse ja autentsuse skaalal on see meetod täielikus tipus.