Piiratud ajaga pakkumine:
  • 00

    P.

  • 00

    T.

  • 00

    Min.

  • 00

    Sek.

1+1 CAPRISETTE & PARALLEL kohvile
Teine sama pakk kingituseks.

Nautige kohvi mitte ainult joogina, vaid ka oma magustoitude sees: 3 kiiret ja lihtsat retsepti

Kui te olete tõeline kohvientusiast, siit teile tõenäolsielt meeldib lõuna- või õhtusöök lõpetada tassikese hea kohviga. Või võib-olla võtate lisaks kohvile ka väikese magustoidu? Hästi kombineeritud duo võib luua mõnusa, meeldejääva maitse. Kuid magustoidus kasutatav kohv võib aidata ka avalduda erinevate koostisosade omadustel ja luua nii eksklusiivse delikatessi. Seega miks mitte nautida väikest doosi kofeiini maitsva magustoidu sees?

Et te ei satuks erinevate retseptide vahel segadusse, valisime need 3 kiiret ja lihtsat retsepti rahuliku pärastlõuna veetmiseks või ka piduliku lõunasöögi lõppakordiks. Lisaks räägib KohviSemu Siim erinevate retseptide omadustest, mis tulevad esile just tänu kohvi olemasolule. Kutsume teid teekonnale uusi maitseid avastama!

“Panna Cotta” kohviga

“Panna Cotta” tähendab itaalia keelest otsetõlkes “keedetud koor.” Selle traditsioonilise magustoidu valmistamiseks läheb vaja koort, suhkrut ja vaniljet. Želatiini kasutatakse magustoidule iseloomuliku konsistentsi andmiseks. “Neile, kes otsivad pisut ebatraditsioonilisemaid maitseid, soovitame retseptile vürtsi anda kange tassi espressoga. Selle jaoks sobivad ideaalselt “Caprisette Belgique” kohvioad, mille tugev maitse ja tumeda šokolaadi mõrudus aitavad magusatoidu omadustel paremini esile tulla. Kuna magustoit on kerge, siis espresso või kange must kohv aitavad luua tasakaalu. Ning tõelistele kohvientusiastidele soovitan värsket ja kergelt puuviljast Charles Liégeois “Magnifico” kohvi, mis aitab “Panna Cotta” maitsetel veelgi paremini avalduda,” soovitab KohviSemu Siim.

Vaja läheb:

– 45 g tuhksuhkrut
– 2 supilusikatäit želatiini
– 200 ml kanget espressot
– 180 ml koort
– 1 vanilje kaun
– 110 ml vett

Valmistamine:

1. Valage soe vesi želatiini peale. Lahustage segus ka tuhksuhkur (võite kaustada ka tavalist suhkrut, aga see lahustub kauem)
2. Kuumutage kergelt koort, mille sees on vanilje kaun. Ärge unustage seda hiljem välja võtta!
3. Segage osa tuhksuhkrut espressoga ja ülejäänud koore sisse.
4. Valage mõlemad segud – kohv ja koor – anumatesse kihtide kaupa. Peale iga kihi valamist peaks laskma sel natuke külmkapis seista, et kihid jõuaksid veidi taheneda.

Kohvi ja kreeka pähkli pirukas

Kui tuleb isu kohvi ja millegi magusa järgi, on hea mõelda kohvi ja kreeka pähkli piruka peale. Tegu on pirukaga, mis peletab eemale väsimuse ja tõstab energiataset terveks päevaks. KohviSemu Siim ütleb, et selle retsepti duett on tõeline klassika. Et pähklimaitse isegi rohkem avalduks, soovitame kasutada mõnd pähklise järelmaitsega kohvi, nagu näiteks “Caprisette Belgique”. Kuna see retsept ise on suhteliselt rammus, sobib seda ideaalselt serveerida kerge ja puuviljase kohviga, näiteks Charles Liégeois “Bella Roma” ubadest valmistatuga.

Vaja läheb:

– 50 g pruuni suhkrut
– 190 g valget suhkrut
– Suur peotäis kreeka pähkleid
– Näpuotsatäis kaneeli
– 100 g võid
– 2 muna
– 150 g jahu
– 150 ml naturaalset jogurtit
– Veidi vanilje-ekstrakti
– 3 teelusikatäit värskelt jahvatatud kohvi
– 1 teelusikatäis söögisoodat
– Veidi toiduõli
– 2 teelusikatäit jahu peale puistamiseks
– Näpuotsatäis soola

Valmistamine:

1. Katke väike koogivorm õliga (20 x 20 cm)
2. Segage väikeses kausis pruun suhkur, purustatud pähklid, kaneel ja 1 teelusikatäis värskelt jahvatatud kohvi
3. Sulatage või, segage sisse suhkur. Vispeldage munad ja siis lisage sinna jogurt, vanilje-ekstrakt, söögisooda ja sool. Segage ettevaatlikult ja valage aeglaselt sisse jahu ja järele jäänud kohv. Segage kuni segu on ühtlane, kuid ärge segage liiga palju.
4. Valage pool valminud taignast koogivormi ja puistage peale varem valmistatud kohvi, pruuni suhkru ja pähklite segu. Valage ettevaatlikult sinna peale ülejäänud taigen ja katke taas eelmainitud seguga.
5. Küpsetage seda 180 °C juures ahjus umbes 25 minutit. Kui pirukasse sisse pistetud ja siis välja tõmmatud hambaork jääb kuivaks, on pirukas valmis.
6. Enne piruka lahtilõikamist ja serveerimist laske sel jahtuda 10 minutit.

Kohvikreem vahukoorega

“See siidine, mahedamaitseline ja suussulav maius sobib igasse olukorda. Selle magusus on ideaalses tasakaalus samas kui kohvi maitse võiks olla tugevamat sorti, näiteks “Caprisette Belgique” kohviubadest, mille mõru järelmaitse meenutab tumedat šokolaadi. Kui otsustate magustoitu lisada midagi värsket, näiteks erinevaid marju, siis proovige seda retsepti “Parallel 17” kohviubadest tehtud kohviga. Magusate kakaomaitsetega kombineeritud mahe maitse sobib ideaalselt kokku igasuguste marjadega,” ütleb KohviSemu Siim.

Vaja läheb:

– 250 g suhkrut
– 8 munakollast
– 20 g želatiini
– 500 ml koort
– 200 ml espressot

Valmistamine:

1. Valmistage 200 ml espressot
2. Vispeldage munakollased 200 g suhkruga ja valage potti. Valage sekka jahtunud espresso ja soojendage madalal kuumusel kuni segu muutub tahkemaks
3. Laske valminud segul jahtuda, samas seda pidevalt vispliga segades
4. Vispeldage eelnevalt valminud segu ja 50 g suhkrut. Lisage aeglaselt ka koor ja ettevalmistatud želatiin. Pange mass küpsetusvormidesse ja laske jahtuda.
5. Kui mass on jahtunud, eemaldage see küpsetusvormidest ja serveerige marjamoosiga.