TOP kohvipakkumine

Paus KohviSemu Lauraga

Laura Balockaite
#Kohv #kohvipaus #kohvisemu #lood

KES: UK, Saksamaa ja Austria müügijuht Laura Balockaite
KOHVITASSE PÄEVAS: 3
KOHV: “Caprisette Belgique”
KOHVIJOOK: Must kohv kaneeliga
VALMISTUSMEETOD: Nespresso, Moka või täisautomaatne kohvimasin
KOHV ON MINU JAOKS: Paus

Sinu esimene kohvikogemus?

Vau! Raske meenutada, sest see oli nii ammu. Mu vanemad olid alati tõsised kohvi-entusiastid, seega kodus oli kohvi alati rohkem kui küll. Lapsena mäletan kuidas arvasin et kohv on maagiline jook – eriti kuna minu jaoks oli selle joomine keelatud. Aastaid hiljem, kui olin kooliealine, küsisin emalt lonksu – see oli traditsiooniline “pätikohv” kolme või isegi nelja lusikatäie kohviga. Mu esimene mõte oli – tragöödia! Sel ajal ei suutnud ma mõista, kuidas saab sellise veidra maitsega vedelikku juua. Mäletan seda emotsiooni ja maitset siiani väga selgelt, justkui see oleks alles eile olnud.

Kui mitu tassi kohvi sa tavaliselt päevas jood?

Peamiselt joon ma kolm tassi – tavaliselt kaks tassi enne lõunat ja ühe peale seda, mis on rohkem nagu magustoidu eest. Tavaliselt joon ma musta kohvi, aga kolmanda tassi joon piimaga, et see oleks selline peale lõunat maius.

Sinu lemmik KohviSemu kohv ja miks?

See on tõenäoliselt üks populaarsemaid kohvisid meie klientide ja kolleegide hulgas – “Caprisette Belgique”. Sellel on hea maitsete tasakaal – ideaalne kombinatsioon magusast, mõrust ja happesusest, mis sobib mulle kõige paremini. See on kohv mida tavaliselt endale valin ja ka teistele kingiks viin.

Sinu kodune kohvirituaal

Mul on kaks erinevat kohvirituaali. Esimene on kiire kohvirituaal NESPRESSO kohvimasinaga. Kui mul on kiire, viskan väikse kapsli masinasse, vajutan nuppu ja joon selle kiirelt, üks jalg juba uksest väljas. Teine rituaal on pühendatud nädalavahetustele, nii et see on palju aeglasem kui esimene. Ma kasutan MOKA kohvivalmistajat, kui mul on aega ka valmistusprotsessi nautida – selle kriuksuv heli ja voolav kohv… Siis saan ma nautida tervet kohvirituaali.

Kohvirituaalid tööl?

Tavaline valik kiirustavatele inimestele – kohv täisautomaatsest kohvimasinast.

Lemmik kohviretsept?

Must kohv väikse kaneeliga. Ma armastan väga kaneeli, sellepärast maitsestan peaaegu kõike sellega, eriti kohvi. Kui on kuum suvepäev, eelistan ma jääkohvi – mõned jääkuubikud, millele on valatud vahustatud mandlipiim, väike espresso ja loomulikult – natuke riivitud šokolaadi.

Kui mitte kohv, siis…?

Vesi sidruni ja laimiga.

Ebatavalised kohviharjumused?

Tassis EI TOHI olla nii palju kohvi, et kaks sõrme tassi äärele ei mahu! 🙂 Kui seal on rohkem, ei maitse see hästi. Nii et kõik, kes mind hästi teavad, on teadlikud sellest kuldsest limiidist. Ma arvan et see on üks veidratest asjadest mille üle mu sõbrad naeravad, aga samas ka lugu peavad.

Kõige huvitavam koht kus sa oled kohvi nautinud?

Hiljuti võtsin ma sõpradega osa rattavõistlusest “Leedu Maantee Karikas” (“Lietuvos plento taurė”). Üks asi, milleta me hakkama ei saanud oli elektriline pliit ja MOKA kohvimasin 🙂 Me nautisime kohvivalmistamist, olles ümbritsetud ratastest. Keegi teine seda ei teinud, aga osa rattureid ühines meiega värskeks tassikeseks kohviks.

Kohv on…

Kohv on PAUS, kui ma saan lihtsalt lõdvestuda ja hetke nautida. Mulle ei meeldi kiirustamine, kuid isegi see kiire lonks kohvi, tormates ise uksest välja, on pooleminutiline paus, kui sa saad aeglaselt hingata ning oma ajus restart nuppu vajutada. Kui ma olen üksi või teen pikemat kohvipausi, pühendan ma selle pausi mõtisklustele, tööplaanidele või lihtsalt lõdvestumisele. Kui veedan aega sõpradega, annab kohv meile “pausi” kus kõik liigsed asjad on kõrvale jäetud – see on aeg ainult üksteisele ja nautimisele.