Piiratud ajaga pakkumine:
  • 00

    P.

  • 00

    T.

  • 00

    Min.

  • 00

    Sek.

1+1 CAPRISETTE & PARALLEL kohvile
Teine sama pakk kingituseks.

Kuidas Kasparas liikus suhkrutonnide pealt sobiva espressoni

#Kohv #kohvipaus #kohvisemu #lood

KES: Kohvisemu remondiosakonna juht Kasparas Bražys
KOHVITASSE PÄEVAS: 5-8
KOHV: Café Liégeois “Magnifico”, KohviSemu kohvioad “Maragogype“
KOHVIJOOK: Must kohv ja korralik espresso
VALMISTUSMEETOD: täisautomaatne kohvimasin
KOHV ON MINU JAOKS: Parim viis luua sidemeid

Sinu esimene kohvikogemus?

Kui olla täiesti aus, siis ma polnud üldse kohvi fänn. Ma jõin seda harva ja ainult suure koguse suhkruga. Ma alustasin oma teekonda KohviSemus kui oli tarvis asutada kohvimasinate remondiosakond. Ma olin huvitatud kohvimasinate tehnilistest omadustest, aga kohv ise polnud minu jaoks üldse huvitav… Võibolla olin ma minevikus saanud lihtsalt väga halva maitsega kohvi. Peale KohviSemuks saamist proovisin ma siin kohvi, ning olen avastanud totaalselt uued maitsed ja enam ma seda suhkruga küll rikkuda ei julge.

Kui mitu tassi kohvi sa tavaliselt päevas jood?

Hmm.. See on päris suur number – keskmiselt 5 kuni 8 tassi.

Sinu lemmik KohviSemu kohv ja miks?

Mul on igal kuul erinev lemmikkohv, sest meil on alati kuu kohv mis muutub lõpuks su lemmikuks. Minu eriline lemmik on aga Café Liégeois “Magnifico” ja KohviSemu ubadest “Maragogype”. Miks? Sest need on lihtsalt nii maitsvad!

Sinu kodune kohvirituaal

Töönädalal on see lihtne – jõuda kontorisse nii ruttu kui võimalik et saada see esimene tass kohvi 🙂 Nädalavahetustel naudime perega aga pikki hommikusööke, kus mina olen kohvi eest vastutav – ma vajutan lihtsalt meie täisautomaatse kohvimasina nuppu 😀 Nii me joomegi 2 kuni 3 tassi maitsvat kohvi.

Ebatavalised kohviharjumused?

Eelmisel suvel veetsime naisega Hispaanias oma mesinädalad. Jalutades läbi Girona kitsaste tänavate, komistasime väikese kohviku otsa, kust kohvi kaasa võtta. Kohvikus ringi vaadates nägin ma kohvirösterit ning küsisin automaatselt kohviku personalilt, kas nad röstivad kohvi siin kohapeal. Peale jaatavat vastust tahtsin ma väga sinna jääda, sest selline kohv nõuab enamat tähelepanu kui lihtsalt teele kaasa haaramine. Tunni ajaga olin ma jõudnud nautida kahte tassi espressot, ühe lungo ja selle kõige tipuks tassikese nitro kohvi (naerab). Kohv oli imeline, aga selle päeva lõpp oli huvitav – peale sellist kogust kohvi tundsin ma, et suudaksin majadel katused ka maha puhuda!

Teine kogemus on seotud sellega, miks ma lõpetasin piimakohvide joomise. Vahel nautisin ma piimakohvi kui magustoitu, aga peale seda kui puutusin kokku kõigi masinatega mis tulevad remonti (nii kontoritest kui kohvikutest), ja nägin kuidas inimesed piimasüsteemide eest hoolitsevad – lõpetasin ma piimakohvide joomise igaveseks. Nüüd joon ma AINULT musta kohvi. Nii et palun, kui sul on piimasüsteemiga kohvimasin, puhasta seda iga päev!! See, et puhastus on raske, on müüt – see võtab ainult sekundid et kodus alati head kohvi saaks nautida.

Lemmik kohviretsept?

Tavaline must kohv või korralik espresso. Miks rikkuda head kohvi ebavajalike lisanditega?

Kui mitte kohv, siis…?

Viski… Olgu olgu, vesi (naerab).

Kohv on…

Võimalus luua sidemeid. Nüüd kus ma tean kohvimasinatest ja kohvist nii palju, olen ma mõnedele inimestele kui konsultandi eest. Sel viisil on kohv kui võimalus sidet luua. Meie remonditöökoja kliendid on hea näide: me hakkame rääkima nende kohvimasinatest või kohvijoomise harjumustest ja lõpetame vestluse nagu vanad sõbrad.