TOP kohvipakkumine

Vestlus KohviSemu Taneliga

KohviSemu kohvioad “Parallel 17“
#eesti #kohvipaus #kohvisemu

KES: Eesti ja Soome KohviSemu juht
KOHVITASSE PÄEVAS: Kuni 10
KOHV: Café Liégeois “Magnifico”, KohviSemu kohvioad “Parallel 17“
KOHVIJOOK: Must kohv
VALMISTUSMEETOD: Täisautomaatne kohvimasin
KOHV ON MINU JAOKS: Hea päeva võti

Täna saame tuttavaks ühe meie tiimi veteraniga, Eesti ja Soome kauplusi juhtiva Tanel Kalmo’ga, kes on olnud siin äris üle 6 aasta.

Kas sa mäletad oma esimest kohvikogemust?

Kui aus olla, siis mitte väga. Ilmselt olin siis väga väga noor. Ühes olen kindel – siis jõin ma oma kohvi suure koguse suhkru ja piimaga. See tilk kohvi oli ainult maitseks ja tundmaks et oled täitsa täiskasvanu ja jood kohvi (naerab)

Kui siirupid ja suhkru kõrvale panna, kas sul on oma lemmik kohviretsept?

Mul on JURA E80, nii et mul on enda retsept salvestatud – see on väga suur tass kohvi, et saaksin seda pikalt nautida. Tavaliselt on see lihtsalt must kohv. Kui ma kodus olen, meeldib mulle kohvi koore ja suhkruga juua, nii sobib ta näiteks toidu kõrvale väga hästi.

Kohvimasin JURA

Kui mitu tassi kohvi sa tavaliselt päevas jood?

Oleneb päevast. Mõnikord on see 1 või 2, aga vahel on muidugi need intensiivsed päevad kui ma lõpetan 10nda tassi juures lugemise (naerab). Kui ma nädalavahetuseti kodus olen, joon tavaliselt 2 või 3 tassi..

Mida sa arvad Eesti kohvikultuurist.

Kuigi öeldakse, et meie põhjamaised inimesed oleme rahulikud, meeldib meile siiski suur tass kohvi, et energilisena püsida. Pole vahet, kas see on must kohv või latte macchiato – meie kliendid küsivad alati, milline masin teeb neile kõige suurema tassi kohvi. Ma arvan et meie tavapärane kohv on kuskil 300 kuni 400 ml juures, nii et espressokultuur ei ole meie jaoks.

Võibolla mäletad mõnda väga erilist kohvikogemust?

Enda kohta mul palju pole rääkida, mul pole seoses kohviga erilisi või maagilisi kogemusi olnud. Küll aga räägin ma teile naljaka loo oma heast sõbrast. Ma arvan et ta oli Valgevenes ja läks ühte suvalisse kohvikusse või baari, et jook tellida. Üks mees grupist tellis espresso ilma veeta. Tavaliselt on kombeks espressot serveerida koos klaasi veega seal kõrval. Teate mis – kui kelner tuli, hakkasid kõik naerma. Tass oli üsna tühi. Selle põhjas oli ainult natuke puru – kelner ütles:”Siin on teie espresso ilma veeta.”

Mis on sinu lemmik KohviSemu kohv?

Mu lemmik muutub vastavalt ajale. 5 aastat oli see Café Liégeois “Magnifico”, aga nüüd on mulle hakanud meeldima veidi puuviljasemad maitsed. Seetõttu joongi hetkel kodus “Parallel 17” kohvi, see on väga mõnus.

KohviSemu kohvioad “Parallel 17“

Kui mitte kohv, siis…?

Vesi.

Mida kohv sinu jaoks tähendab?

(pikk paus) No see on raske küsimus. Üldiselt, päev ilma kohvita ei ole hea päev.

Mida sa inimestele soovida tahaksid?

Esiteks soovin kõigile head vabariigi aastapäeva – veetke see oma perede, sõprade ja tassitäie soojendava kohviga. Tõelise kohvifanaatikuna ütleksin kõigile inimestele – ärge veetke päevagi oma elust ilma hea tassi kohvita. See äratab su hommikul ja ei lase sul ka hilisel peoõhtul magama jääda.