P.
T.
Min.
Sek.
See kaugelt Java saarelt pärinev kohv üllatab sind oma magusate marjanootide ja erakordselt maheda maitsega. Esmalt tunned pohlade ja ploomide maitset, mille järel võtavad üle punaste punased viinamarjad, ning püsivad su maitsemeeltel ka pärast joogi lõpetamist.
Sajand tagasi peeti Lääne-Java kohvi maailma parimaks. Kuna see aga teega asendati, kadus see populaarsus mõneks ajaks ära. Sellegipoolest hakkas 2002 aastal kohviturg jälle tärkama, ning araabika naases jälle Lääne-Java põldudele. Agroklimaatiliste eeliste ja hea juhtimise tõttu hakati peatiselt tootma suures kogus tipptasemel specialty kohvi. Rimbun Jaya Abadi farm, kust see kohv pärineb, asub Kamojangi mägedes. Et erakordseid maitseid edasi anda, korjatakse ja töödeldakse siin kohvikirsid käsitsi – imelised maitsed tulenevad 1650 meetri kõrgusel vulkaanilises pinnases kasvamisest. Selle tõttu istutatakse ube erilisel agrometsanduse-permakultuuri tehnikaga, ning töödeldakse keskkonnasõbralike ja jätkusuutlike maailmas ühtse specialty kohvi standardi järgi.
Selle kohvi varud on erakordselt väiksed, mistõttu on tegemist Limited Edition e. Piiratud kogus sarjaga.
Tänu oma erilisele kvaliteedile ja maitsele on sellel kohvil Specialty tähis. SCA järgi on selle hinnang 87 punkti 100st.
RIIK: Indoneesia
REGIOON: Kamojang mäestik, Lääne-Java
FARM: Rimbun Jaya Abadi
KÕRGUS: 1650 m
SORT: Andungsgari
PROTSESS: Pestud
RÖST: Hele keskmine
MAITSEPALETT: Pohlad, Punased ploomid, Punased viinamarjad
Soovituslikud valmistusmeetodid: kõik manuaalsed kohvivalmistusmeetodid (V60, Chemex, jne.)
Koostis: röstitud kohvioad.
Hoiustamise tingimused: hoida suletuna pimedas, kuivas ja jahedas kohas.
Seda kohvi röstivad meie partnerid Leedus ühes parimas kohalikus röstikojas.
Specialty kohv sisaldab ainult maailma kõige enimhinnatud sorte. Huvitav, kes seda hindab ja kuidas nad seda teevad? Hinnang on sertifitseeritud kohvidegusteerijate kätes. Nad hindavad neile pakutava kohvi kvaliteeti Specialty Coffee Associationi (SCA) loodud skaala alusel. Hinnatakse nelja kriteeriumi: päritolu, roheliste ubade välimus, valmistatud kohvi aroom ja maitseomadused. Ainult neid kohvisid, mis saavutavad lõpuks 80–100 punkti, võib õigustatult nimetada "specialty".
Pestud protsessi kasutamisel eraldatakse oad esmalt kirssidest, seejärel kääritatakse ja kuivatatakse. Sel viisil töödeldud kohv omandab eriti "puhta" maitse, mis muudab domineerivad noodid hõlpsamini tuvastatavaks. Sageli on see ka mahlakas.
Need kohvioad sobivad hästi kõikide manuaalsete meetodite jaoks, nagu V60, Chemex jms.
Jah, need on Andungsgari alamliigi araabika kohvioad.
Tarmo S. veebruar 21, 2022
Käsitöökohvi valmistajale soovitan.
Julia S. veebruar 10, 2022
Väga maitsev!!
Teie kommentaar
Nimi
Eposti
Saad valida, milliseid küpsiseid lubad meil kasutada. Mõned neist on hädavajalikud ja neid ei saa välja lülitada.
Neid küpsiseid on vaja selleks, et meie veebileht töötaks korrektselt ning neid ei saa välja lülitada. Need küpsised ei kogu isiku tuvastamist võimaldavat infot.
Need küpsised lasevad meil optimeerida veebilehte ja näha külastajate allikaid. Selle eesmärgi jaoks kasutame Google Analytics platvormi. Kogutud andmed ei võimalda sinu tuvastamist ning me ei jaga infot ühegi kolmanda poolega. Nende küpsiste võimaldamisel saad kasutada meie reaalajas vestlust ning saad seega abi meie nõustajatelt.
Kellelegi ei meeldi reklaamid - eriti sellised, mis pole üldse asjakohased sinu jaoks. Nende küpsiste abil saame tuvastada sinu soovid ning näidata sulle vaid asjakohaseid pakkumisi. Sa näed reklaame ka siis, kui sa neid küpsiseid sisse ei lülita, kuid sel juhul ei vasta reklaamid sinu huvidele ja soovidele.