TOP kohvipakkumine

Proovi tõelist Brasiiliat

  • Klassikalised maitsenoodid
  • Pärineb unikaalsest specialty kohvi maakonnast Brasiilias
  • Võrdselt maitsev erinevate valmistusmeetoditega
  • Kohvist

    Piimašokolaad, Karamell, Puuviljad

    See kohv pärineb erakordse specialty kohvi maakonnast Fazenda Santa Luzia (Brasiilia), ning avaldab muljet just klassikalise kohvi maitsenootide austajatele. Tasakaalustatud kohvi maitses põimuvad magusad piimašokolaadi ja karamelli noodid, ning mahe küpsete puuviljade aroom muudab selle joogi äärmiseks värskendavaks.

     

    RIIK:   Brasiilia
    REGIOON:   Cerrado Mineiro, Minas Gerais
    FARM:   Fazenda Santa Luzia
    KÕRGUS:   1200 m
    SORT:   Red Catuai
    PROTSESS:   Naturaalne
    RÖST:   Keskmine
    SCA HINNANG:   84 punkti 100st

    Proovi neid valmistusmeetodeid

    Chemex

    See erakordselt atraktiivne kohvivalmistaja (mis on muide leitav ka New Yorki Modernse Kunsti Muuseumis!) võimaldab sul valmistada maitsvat kohvi nii endale, sõbrale, kui ka tervele rahvamassile. Sel viisil valminud Brazil Santa Luzia võimaldab sul kogeda delikaatset, värskendavat ja magusat naturaalsust, ning mahedaid šokolaadi ja kuivatatud puuviljade noote(eriti just ploomid!).

     

    Kuidas seda kasutada?

     

    • Sisesta paberfilter (paksem pool vastu kohvivalmistaja kaela pressitult)
    • Niisuta filter veega - see aitab eemaldad a paberi maitse
    • Jahvata kohv jämeda jahvatusega (kasuta vahekorda 60 g kohvi 1 l vee kohta), ning vala see filtrisse
    • Alusta esimest niisutust: kalla vesi kohvile (kasuta kaks korda nii palju vett, kui sul on kohvi)
    • Oota 40 sekundit ja sega kohv õrnalt läbi
    • Kalla aegaselt ülejäänud vesi kohvile

    Hario V60

    Kuigi see Jaapani kohvivalmistustööriist on äärmiselt lihtne, valmistab see ka erakordselt maitsvat kohvi - mainima peab ka, et V60 saab panna otse su tassi peale! Tänu õhematele filtritele (võrreldes Chemex omadega), on valminud kohv täidlasem ja intensiivsema maitsega. Sel viisil valmistatult on Brazil Santa Luzia "iseloomukam", ning selle šokolaadised noodid on veelgi erksamad.

     

    Kuidas seda kasutada?

     

    • Sisesta paberfilter
    • Niisuta filter veega - see aitab eemaldad a paberi maitse
    • Jahvata kohv jämeda jahvatusega (kasuta vahekorda 60 g kohvi 1 l vee kohta), ning vala see filtrisse
    • Alusta esimest niisutust: kalla vesi kohvile (kasuta kaks korda nii palju vett, kui sul on kohvi)
    • Oota 40 sekundit ja sega kohv õrnalt läbi
    • Kalla aegaselt ülejäänud vesi kohvile

    Täisautomaatne kohvimasin

    Kas arvad, et specialty kohvi peab valmistama ainult spetsiaalsete gurmee-seadmetega? Selles osas sa eksid! Sellise kohvi maitse avaldub ideaalselt ka täisautomaatse kohvimasinaga. Brasiiilia sordid on sellisele valmistusmeetodile just eriti sobivad: valmis tassis tunned noote piimašokolaadist, karamellist ja puuviljadest.

     

    Kuidas seda kasutada?

     

    Kuigi täisautomaatse kohvimasina kasutamine on äärmiselt lihtne (vajuta vaid nuppu!), on meil sulle maitsva kohvi jaoks veel mõned asjalikud nõuanded:

    • Kui naudid mahedaid maitseid, jahvata oad jämedamalt
    • Kange kohvi fännid peaks proovima peenemat jahvatust
    • Kui naudid puuviljaseid noote, soovitame kohvi temperatuuri madaldada
    • Need, kellele meeldib mõru ja šokolaadine maitse, peaks kohvi temperatuuri tõstma

    Kas sooviksid ka teisi kohvisid proovida?