C. Liégeois “Venezia Corsato” kohvioad -40%! Loe lisaks

Proovi tõelist Brasiiliat

  • Klassikalised maitsenoodid
  • Pärineb unikaalsest specialty kohvi maakonnast Brasiilias
  • Võrdselt maitsev erinevate valmistusmeetoditega
  • Kohvist

    Piimašokolaad, Karamell, Puuviljad

    See kohv pärineb erakordse specialty kohvi maakonnast Fazenda Santa Luzia (Brasiilia), ning avaldab muljet just klassikalise kohvi maitsenootide austajatele. Tasakaalustatud kohvi maitses põimuvad magusad piimašokolaadi ja karamelli noodid, ning mahe küpsete puuviljade aroom muudab selle joogi äärmiseks värskendavaks.

     

    RIIK:   Brasiilia
    REGIOON:   Cerrado Mineiro, Minas Gerais
    FARM:   Fazenda Santa Luzia
    KÕRGUS:   1200 m
    SORT:   Red Catuai
    PROTSESS:   Naturaalne
    RÖST:   Keskmine
    SCA HINNANG:   84 punkti 100st

    Proovi neid valmistusmeetodeid

    Chemex

    See erakordselt atraktiivne kohvivalmistaja (mis on muide leitav ka New Yorki Modernse Kunsti Muuseumis!) võimaldab sul valmistada maitsvat kohvi nii endale, sõbrale, kui ka tervele rahvamassile. Sel viisil valminud Brazil Santa Luzia võimaldab sul kogeda delikaatset, värskendavat ja magusat naturaalsust, ning mahedaid šokolaadi ja kuivatatud puuviljade noote(eriti just ploomid!).

     

    Kuidas seda kasutada?

     

    • Sisesta paberfilter (paksem pool vastu kohvivalmistaja kaela pressitult)
    • Niisuta filter veega - see aitab eemaldad a paberi maitse
    • Jahvata kohv jämeda jahvatusega (kasuta vahekorda 60 g kohvi 1 l vee kohta), ning vala see filtrisse
    • Alusta esimest niisutust: kalla vesi kohvile (kasuta kaks korda nii palju vett, kui sul on kohvi)
    • Oota 40 sekundit ja sega kohv õrnalt läbi
    • Kalla aegaselt ülejäänud vesi kohvile

    Hario V60

    Kuigi see Jaapani kohvivalmistustööriist on äärmiselt lihtne, valmistab see ka erakordselt maitsvat kohvi - mainima peab ka, et V60 saab panna otse su tassi peale! Tänu õhematele filtritele (võrreldes Chemex omadega), on valminud kohv täidlasem ja intensiivsema maitsega. Sel viisil valmistatult on Brazil Santa Luzia "iseloomukam", ning selle šokolaadised noodid on veelgi erksamad.

     

    Kuidas seda kasutada?

     

    • Sisesta paberfilter
    • Niisuta filter veega - see aitab eemaldad a paberi maitse
    • Jahvata kohv jämeda jahvatusega (kasuta vahekorda 60 g kohvi 1 l vee kohta), ning vala see filtrisse
    • Alusta esimest niisutust: kalla vesi kohvile (kasuta kaks korda nii palju vett, kui sul on kohvi)
    • Oota 40 sekundit ja sega kohv õrnalt läbi
    • Kalla aegaselt ülejäänud vesi kohvile

    Täisautomaatne kohvimasin

    Kas arvad, et specialty kohvi peab valmistama ainult spetsiaalsete gurmee-seadmetega? Selles osas sa eksid! Sellise kohvi maitse avaldub ideaalselt ka täisautomaatse kohvimasinaga. Brasiiilia sordid on sellisele valmistusmeetodile just eriti sobivad: valmis tassis tunned noote piimašokolaadist, karamellist ja puuviljadest.

     

    Kuidas seda kasutada?

     

    Kuigi täisautomaatse kohvimasina kasutamine on äärmiselt lihtne (vajuta vaid nuppu!), on meil sulle maitsva kohvi jaoks veel mõned asjalikud nõuanded:

    • Kui naudid mahedaid maitseid, jahvata oad jämedamalt
    • Kange kohvi fännid peaks proovima peenemat jahvatust
    • Kui naudid puuviljaseid noote, soovitame kohvi temperatuuri madaldada
    • Need, kellele meeldib mõru ja šokolaadine maitse, peaks kohvi temperatuuri tõstma

    Kas sooviksid ka teisi kohvisid proovida?

    Specialty nime kannab päritolumaa kohv, mis on saanud sertifitseeritud ekspertidelt Specialty Kohvi Ühingust (SCA) enam kui 80 punkti 100st. Esiteks hinnatakse röstimata kohviubade välimust, ning seejärel valminud kohvi maitset ja aroomi. Lihtsalt öeldes, specialty nimetuse saavad parimad kohvid maailmas.

    Specialty kohv on äärmiselt kõrge kvaliteediga päritolumaa kohv (hinnatud SCA poolt enam kui 80 punktiga), kuid kohvisegu sisaldab erinevaid sorte erinevatest piirkondadest (seal võib olla 5 või enam sorti!). Specialty kohvi iseloomustavad eriti erksad maitsenoodid, ning sügavus ja intensiivne maitse. Segude maitse ei ole tavaliselt nii erk, ning maitsenüansid on tavapärasemad.

    Maailmas toodetud kohvidest saavad specialty tähise ainult 10 protsenti ubadest. Selliste ubade saagikus ei ole iial stabiilne: erinevad kliimatingimused toodavad erinevaid kohvikoguseid, mille maitse on samuti teistsugune. Võib juhtuda, et aasta algul korjatakse kauges Brasiilias väga väike kogus erakordset, SCA hinnanguga kohvi. Naturaalse nähtusena - pakkumus on väike ja nõudlus on suur, mistõttu on ka nende kohvisortide hind kõrgem.

    Specialty kohvi saab valmistada mitmel moel - igaüks neist avaldab maitsepaleti erinevaid külgi. Eksperimenteeri ja lase ennast üllatada! Muide, ära unusta selle jooksul tähelepanu pöörata ja röstimisastmele: heledama röstiga oad sobivad paremini filtermeetodile, ning tumedama röstiga oad espresso kohvimasinasse või mokakannu.

    Specialty kohv võimaldab sul kogeda arvukalt erksaid maitsenoote - mustikatest passionvilja ja kiivini. Sa võid lausa leida end mõttelt, 'On see tõesti kohv?'. Iga specialty kohv viib su unikaalsele maitserännakule. Kutsume sind seda koos meiega tegema!