Skip to content

Specialty kohv
Ethiopia Shakisso

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Kutsume sind kevadet tervitama koos Aafrikast pärit “Ethiopia Shakisso” kohviga. Aroomis avaldub aromaatne jasmiiniõite värskus, millele lisandub magus mustika ja põldmarja maitse. Järelmaitses jääb hõljuma meeldivalt pikk suhkrune magusus.

 

[siteorigin_widget class=”Custom_Info_Block_List_Widget”][/siteorigin_widget]

SORT

Heirloom

Kohvi kodumaal Etioopas kasvab naturaalselt tuhandeid kohviliike, millel on ühine nimi – “Heirloom”. Paljud neist ei ole veel avastatud, kuid meie saame maitsta ühte avastatud aaretest.

PROTSESS

Pestud

Märgtöötluse käigus eemaldatakse kohvioa küljest viljaliha vee abil. Tulemuseks on väga puhta maitsega koh, milles avalduvad puuviljade ja marjade noodid. Sel viisil on lihtsam selgeks teha kohvi domineerivaid maitseid.

SCA HINDAMINE

87,5/100

Specialty Coffee Association (SCA) loodud skaala järgi hindavad sertifitseeritud kohvimeistrid kohvi kvaliteeti: päritolu, roheliste ubade väljanägemist (defekte), valmistatud kohvi aromaatsust ja maitseomadusi. Kohv saab staatuse Specialty ainult siis, kui see saab rohkem kui 80 punkti 100-st.

FARM, PIIRKOND

Shakisso, Guji

Haile Gebre asutatud Etioopia Guji piirkonnas asuvale “Shakisso” kasvandusele on omistatud Fairtrade(Õiglane kaubandus) ja Rainforest Alliance(Vihmametsade liidu) sertifikaadid (märgis antakse farmidele, kes praktiseerivad jätkusuutlikku põllumajandust). See kohv on õigusega “kuldne” nimetusega, sest farmi ümbritsevad kullakaevandused. Kuigi kaevurite kaevatud augud on kohvikorjajatele väljakutse, muudab ideaalne maitse sellised raskused väärtuslikuks.

KÕRGUS MEREPINNAST

1800 m

Mida kõrgemal kohvipuud kasvavad, seda mitmetahulisemaks, sügavamaks ja huvitavamaks maitse läheb.

RÖSTIMISASTE

Keskmine

Kohvioad on röstitud sellise astmeni, et kohvi parimad maitsed avalduks, aga et ükski kohviuba üle ei küpseks.

SPECIALTY KOHVIOAD

Ethiopia
Shakisso, 250 g

14.00 €

[siteorigin_widget class=”Custom_Button_with_url”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget_Custom”][/siteorigin_widget]

Soovituslikud valmistusmeetodid

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget_Custom”][/siteorigin_widget]

Presskann

See kohvivalmistusmeetod on üks populaarsemaid ja lihtsamaid. Presskannus valmistatuna pakub “Ethiopia Shakisso” meile lillede buketti ja marjade mahlasust. Soovitame kasutada vaid värskelt jahvatatud kohviube. Manuaalne kohviveski sobib samuti ideaalselt (jahvata oad veidi jämedamalt).

[siteorigin_widget class=”Custom_Product_Slider_List_Widget”][/siteorigin_widget]

Poolautomaatsed kohvimasinad

Kui oled tõeline espresso armastaja, soovitame seda kohvi valmistada poolautomaatse kohvimasinaga. Sel viisil valminud “Ethiopia Shakisso” kohvis avalduvad sügavad aroomid ja peidetud maitsed. Aroomis on tunda lillelist lopsakust, maitses domineerib aga marjane magusus. See kohv jätab endast maha kauakestva meeldiva mustika järelmaitse.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget_Custom”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”Custom_Product_Slider_List_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget_Custom”][/siteorigin_widget]

Automaatne kohvimasin

Vajuta vaid nuppu, ning naudid sekundite pärast värskelt jahvatatud ubadest kohvi. “Ethiopia Shakisso” specialty kohv on eriti maitsev espresso, lungo, americano ja suure musta kohvina, avaldades endas jasmiini, mustikade ja põldmarjade noote.

[siteorigin_widget class=”Custom_Product_Slider_List_Widget”][/siteorigin_widget]