T.
Min.
Sek.
Specialty kohv Ethiopia Shakisso
Kutsume sind kevadet tervitama koos Aafrikast pärit “Ethiopia Shakisso” kohviga. Aroomis avaldub aromaatne jasmiiniõite värskus, millele lisandub magus mustika ja põldmarja maitse. Järelmaitses jääb hõljuma meeldivalt pikk suhkrune magusus.
SORT
Heirloom
Kohvi kodumaal Etioopas kasvab naturaalselt tuhandeid kohviliike, millel on ühine nimi – “Heirloom”. Paljud neist ei ole veel avastatud, kuid meie saame maitsta ühte avastatud aaretest.
PROTSESS
Pestud
Märgtöötluse käigus eemaldatakse kohvioa küljest viljaliha vee abil. Tulemuseks on väga puhta maitsega koh, milles avalduvad puuviljade ja marjade noodid. Sel viisil on lihtsam selgeks teha kohvi domineerivaid maitseid.
SCA HINDAMINE
87,5/100
Specialty Coffee Association (SCA) loodud skaala järgi hindavad sertifitseeritud kohvimeistrid kohvi kvaliteeti: päritolu, roheliste ubade väljanägemist (defekte), valmistatud kohvi aromaatsust ja maitseomadusi. Kohv saab staatuse Specialty ainult siis, kui see saab rohkem kui 80 punkti 100-st.
FARM, PIIRKOND
Shakisso, Guji
Haile Gebre asutatud Etioopia Guji piirkonnas asuvale “Shakisso” kasvandusele on omistatud Fairtrade(Õiglane kaubandus) ja Rainforest Alliance(Vihmametsade liidu) sertifikaadid (märgis antakse farmidele, kes praktiseerivad jätkusuutlikku põllumajandust). See kohv on õigusega “kuldne” nimetusega, sest farmi ümbritsevad kullakaevandused. Kuigi kaevurite kaevatud augud on kohvikorjajatele väljakutse, muudab ideaalne maitse sellised raskused väärtuslikuks.
KÕRGUS MEREPINNAST
1800 m
Mida kõrgemal kohvipuud kasvavad, seda mitmetahulisemaks, sügavamaks ja huvitavamaks maitse läheb.
RÖSTIMISASTE
Keskmine
Kohvioad on röstitud sellise astmeni, et kohvi parimad maitsed avalduks, aga et ükski kohviuba üle ei küpseks.
SPECIALTY KOHVIOAD
Ethiopia Shakisso, 250 g
14.00 €
Soovituslikud valmistusmeetodid
Presskann
See kohvivalmistusmeetod on üks populaarsemaid ja lihtsamaid. Presskannus valmistatuna pakub “Ethiopia Shakisso” meile lillede buketti ja marjade mahlasust. Soovitame kasutada vaid värskelt jahvatatud kohviube. Manuaalne kohviveski sobib samuti ideaalselt (jahvata oad veidi jämedamalt).
Poolautomaatsed kohvimasinad
Kui oled tõeline espresso armastaja, soovitame seda kohvi valmistada poolautomaatse kohvimasinaga. Sel viisil valminud “Ethiopia Shakisso” kohvis avalduvad sügavad aroomid ja peidetud maitsed. Aroomis on tunda lillelist lopsakust, maitses domineerib aga marjane magusus. See kohv jätab endast maha kauakestva meeldiva mustika järelmaitse.
Automaatne kohvimasin
Vajuta vaid nuppu, ning naudid sekundite pärast värskelt jahvatatud ubadest kohvi. “Ethiopia Shakisso” specialty kohv on eriti maitsev espresso, lungo, americano ja suure musta kohvina, avaldades endas jasmiini, mustikade ja põldmarjade noote.
Saad valida, milliseid küpsiseid lubad meil kasutada. Mõned neist on hädavajalikud ja neid ei saa välja lülitada.
Neid küpsiseid on vaja selleks, et meie veebileht töötaks korrektselt ning neid ei saa välja lülitada. Need küpsised ei kogu isiku tuvastamist võimaldavat infot.
Need küpsised lasevad meil optimeerida veebilehte ja näha külastajate allikaid. Selle eesmärgi jaoks kasutame Google Analytics platvormi. Kogutud andmed ei võimalda sinu tuvastamist ning me ei jaga infot ühegi kolmanda poolega. Nende küpsiste võimaldamisel saad kasutada meie reaalajas vestlust ning saad seega abi meie nõustajatelt.
Kellelegi ei meeldi reklaamid - eriti sellised, mis pole üldse asjakohased sinu jaoks. Nende küpsiste abil saame tuvastada sinu soovid ning näidata sulle vaid asjakohaseid pakkumisi. Sa näed reklaame ka siis, kui sa neid küpsiseid sisse ei lülita, kuid sel juhul ei vasta reklaamid sinu huvidele ja soovidele.