T.
Min.
Sek.
Kui näed toorest Indoneesia kohviuba, märkad et see erineb teistest. Hallikas-roheline värv, ebatavaline lõhn ja eriline piklik kuju hüüab sulle – me oleme teistsugused! Selles osas nad ei eksi. Peamisel seetõttu, et ülekaalukalt kasvab Indoneesias Araabika ja Robusta hübriid nimega Tim Tim. Lisaks kasutavad Indoneeslased unikaalset Giling Basah töötlusmeetodit, mida ei kasutata kuskil mujal maailmas. Kõlab huvitavalt, aga ei ütle midagi? Seni ei ütle, kuni seda kohvi ise proovid. Esimese sõõmuga tunned täidlast maitset, mis meenutab punast veini. Sellel järgneb magus kaneel ja karamell, ning kõik selle seob õrn pruuni suhkru noot. Naudi kodus fantastilist Indoneesia kohvi!
SORT
Tim Tim, Ateng
Ülekaalukas Tim Tim kohvisort Indoneesias on naturaalne hübriid Araabikast ja Robustast. See on vastupidavam pestitsiididele, sisaldab rohkem kofeiini, ning annab kohvile täidluse ja jõulised maitsed. Samal ajal on Sumatras väga populaarne 100% Araabika sort Ateng, mis lisab Araabikale omast puuviljasust ja lisab sellele peent maitset.
PROTSESS
Giling Basah
Unikaalne Indoneesia viis kohviube töödelda. Peale fermenteerimist ja pesemist ei kuivatata kohviube täielikut. Niisked kohvioad (säilitades 25-30% niiskust) läbivad erilise eraldusmasina ja peale seda jätkub kuivamisprotsess. Tulemuseks on rikkaliku hallikas-rohelise tooniga ja ebatavalise aroomiga kohvioad. Kohvi happesus väheneb ja maitse muutub veel intensiivsemaks.
SCA HINDAMINE
84/100
Specialty Coffee Association (SCA) loodud skaala järgi hindavad sertifitseeritud kohvimeistrid kohvi kvaliteeti: päritolu, roheliste ubade väljanägemist (defekte), valmistatud kohvi aromaatsust ja maitseomadusi. Kohv saab staatuse Specialty ainult siis, kui see saab rohkem kui 80 punkti 100-st.
PIIRKOND
Sumatra
Tänu oma ideaalsele kliimale ja naturaalsele bioloogilisele mitmekesisusele on Indoneesias asuv Sumatra saar ideaalne kohvi kasvatamiseks. Sumatra kohvid lummavad meid tugevate ja vürtsikate maitsetega. Maitsepaletis domineerivad maised noodid – tubakas, vein, pähklid ja vürtsid.
KÕRGUS MEREPINNAST
1450 – 1700 m
Mida kõrgemal kohvipuud kasvavad, seda mitmetahulisemaks, sügavamaks ja huvitavamaks maitse läheb.
RÖSTIMISASTE
Tume
Tume röst paljastab ja toob välja Indoneesia Sumatra kohvi parimad maitsed.
SPECIALTY KOHVIOAD
Indonesia Sumatra, 250 g
10.00 €
Soovituslikud valmistusmeetodid
Varaseks hommikuks – intensiivne kohv mokakannust
Tõeline Itaallane ei kujuta oma hommikut ette ilma mokakannuta. Sel moel valminud kohv on eriti aromaatne, intensiivne ja äratab su hetkega.
KohviSemu eksperdid soovitavad: kasuta mokakannus eelsoojendatud vett, vali veidi peenema jahvatusega jahvatatud kohv(mitte liiga peenike), ära pressi seda kinni ja eemalda kohvikann pliidilt niipea kui ta hakkab mulisema. Kui lisad valmis kohvile veidi vett, on maitse veel magusam!
Lõunaks – ideaalne espresso SAGE kohvimasinaga
Kas teadsid, et peale lõunat joodud espresso parandab seedimist? Valmista ideaalse espresso selle Sage espressomasinaga, nagu tõeline barista. Lisa oad, jahvata need otse portafiltrisse, tambi, sisesta portafilter masinasse ja naudi, kuidas maagiline kohv su tassi voolab. Indoneesia Sumatra ubadest valmistatud kohv on lihtsalt ideaalne!
Pärastlõunaks – Cold brew Asobu abil
Asobu “Cold Brew” abil valmistatud kohv on eriti täidlane, ning magusa veini mekiga. Lisa eeljahvatatud kohv, kalla peale külm vesi ja jäta 12 tunniks seisma.
Joo täiesti puhtalt või koos lisanditega. Eriti maitsev koos mandlipiima ja jääkuubikutega – valmis kujul meenutab likööri (seda peab proovima!).
Saad valida, milliseid küpsiseid lubad meil kasutada. Mõned neist on hädavajalikud ja neid ei saa välja lülitada.
Neid küpsiseid on vaja selleks, et meie veebileht töötaks korrektselt ning neid ei saa välja lülitada. Need küpsised ei kogu isiku tuvastamist võimaldavat infot.
Need küpsised lasevad meil optimeerida veebilehte ja näha külastajate allikaid. Selle eesmärgi jaoks kasutame Google Analytics platvormi. Kogutud andmed ei võimalda sinu tuvastamist ning me ei jaga infot ühegi kolmanda poolega. Nende küpsiste võimaldamisel saad kasutada meie reaalajas vestlust ning saad seega abi meie nõustajatelt.
Kellelegi ei meeldi reklaamid - eriti sellised, mis pole üldse asjakohased sinu jaoks. Nende küpsiste abil saame tuvastada sinu soovid ning näidata sulle vaid asjakohaseid pakkumisi. Sa näed reklaame ka siis, kui sa neid küpsiseid sisse ei lülita, kuid sel juhul ei vasta reklaamid sinu huvidele ja soovidele.