Skip to content
[siteorigin_widget class=”Turbo_Slider_Widget”][/siteorigin_widget]

Kui näed toorest Indoneesia kohviuba, märkad et see erineb teistest. Hallikas-roheline värv, ebatavaline lõhn ja eriline piklik kuju hüüab sulle – me oleme teistsugused! Selles osas nad ei eksi. Peamisel seetõttu, et ülekaalukalt kasvab Indoneesias Araabika ja Robusta hübriid nimega Tim Tim. Lisaks kasutavad Indoneeslased unikaalset Giling Basah töötlusmeetodit, mida ei kasutata kuskil mujal maailmas. Kõlab huvitavalt, aga ei ütle midagi? Seni ei ütle, kuni seda kohvi ise proovid. Esimese sõõmuga tunned täidlast maitset, mis meenutab punast veini. Sellel järgneb magus kaneel ja karamell, ning kõik selle seob õrn pruuni suhkru noot. Naudi kodus fantastilist Indoneesia kohvi!

 

[siteorigin_widget class=”Custom_Info_Block_List_Widget”][/siteorigin_widget]

SORT

Tim Tim, Ateng

Ülekaalukas Tim Tim kohvisort Indoneesias on naturaalne hübriid Araabikast ja Robustast. See on vastupidavam pestitsiididele, sisaldab rohkem kofeiini, ning annab kohvile täidluse ja jõulised maitsed. Samal ajal on Sumatras väga populaarne 100% Araabika sort Ateng, mis lisab Araabikale omast puuviljasust ja lisab sellele peent maitset.

PROTSESS

Giling Basah

Unikaalne Indoneesia viis kohviube töödelda. Peale fermenteerimist ja pesemist ei kuivatata kohviube täielikut. Niisked kohvioad (säilitades 25-30% niiskust) läbivad erilise eraldusmasina ja peale seda jätkub kuivamisprotsess. Tulemuseks on rikkaliku hallikas-rohelise tooniga ja ebatavalise aroomiga kohvioad. Kohvi happesus väheneb ja maitse muutub veel intensiivsemaks.

SCA HINDAMINE

84/100

Specialty Coffee Association (SCA) loodud skaala järgi hindavad sertifitseeritud kohvimeistrid kohvi kvaliteeti: päritolu, roheliste ubade väljanägemist (defekte), valmistatud kohvi aromaatsust ja maitseomadusi. Kohv saab staatuse Specialty ainult siis, kui see saab rohkem kui 80 punkti 100-st.

PIIRKOND

Sumatra

Tänu oma ideaalsele kliimale ja naturaalsele bioloogilisele mitmekesisusele on Indoneesias asuv Sumatra saar ideaalne kohvi kasvatamiseks. Sumatra kohvid lummavad meid tugevate ja vürtsikate maitsetega. Maitsepaletis domineerivad maised noodid – tubakas, vein, pähklid ja vürtsid.

KÕRGUS MEREPINNAST

1450 – 1700 m

Mida kõrgemal kohvipuud kasvavad, seda mitmetahulisemaks, sügavamaks ja huvitavamaks maitse läheb.

RÖSTIMISASTE

Tume

Tume röst paljastab ja toob välja Indoneesia Sumatra kohvi parimad maitsed.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget_Custom”][/siteorigin_widget]

SPECIALTY KOHVIOAD

Indonesia Sumatra, 250 g

10.00 €

[siteorigin_widget class=”Custom_Button_with_url”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget_Custom”][/siteorigin_widget]

Soovituslikud valmistusmeetodid

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget_Custom”][/siteorigin_widget]

Varaseks hommikuks – intensiivne kohv mokakannust

Tõeline Itaallane ei kujuta oma hommikut ette ilma mokakannuta. Sel moel valminud kohv on eriti aromaatne, intensiivne ja äratab su hetkega.

KohviSemu eksperdid soovitavad: kasuta mokakannus eelsoojendatud vett, vali veidi peenema jahvatusega jahvatatud kohv(mitte liiga peenike), ära pressi seda kinni ja eemalda kohvikann pliidilt niipea kui ta hakkab mulisema. Kui lisad valmis kohvile veidi vett, on maitse veel magusam!

[siteorigin_widget class=”Custom_Product_Slider_List_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget_Custom”][/siteorigin_widget]

Lõunaks – ideaalne espresso SAGE kohvimasinaga

Kas teadsid, et peale lõunat joodud espresso parandab seedimist? Valmista ideaalse espresso selle Sage espressomasinaga, nagu tõeline barista. Lisa oad, jahvata need otse portafiltrisse, tambi, sisesta portafilter masinasse ja naudi, kuidas maagiline kohv su tassi voolab. Indoneesia Sumatra ubadest valmistatud kohv on lihtsalt ideaalne!

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget_Custom”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”Custom_Product_Slider_List_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget_Custom”][/siteorigin_widget]

Pärastlõunaks – Cold brew Asobu abil

Asobu “Cold Brew” abil valmistatud kohv on eriti täidlane, ning magusa veini mekiga. Lisa eeljahvatatud kohv, kalla peale külm vesi ja jäta 12 tunniks seisma.

Joo täiesti puhtalt või koos lisanditega. Eriti maitsev koos mandlipiima ja jääkuubikutega – valmis kujul meenutab likööri (seda peab proovima!).

[siteorigin_widget class=”Custom_Product_Slider_List_Widget”][/siteorigin_widget]