1+1

Saame tuttavaks: Chalo on siin!

Müslibatoonid Chalo
#chai #chai latte #chai tea #chalo #indian

Igal aastal käime me kohviüritusel “Kohvimaailm”(World of Coffee”), et leida uusi ning maitsvaid tooteid. See aasta oli eriti edukas, kuna leidsime ja teeme nüüd ka koostööd Belgia firma “Chalo”-ga, mis on aastate jooksul oma toodete eest võitnud lugematult auhindu. Huvitav lugu, lahe tuju ja chai latte pulbrite autentsus ja eksootiliselt innovatiivsed snäkid võlusid meid.

Kuidas sündis Belgias traditsiooniline India jook?

Gita Van den Boer

Kuigi Chalo looja Gita van den Boer veetis kogu oma elu Belgias, oli ta tegelikult Indias sündinud. Olles alles väike beebi, adopteeriti ta Belgia perekonna poolt ning palju aastaid oli tema ainus side kodumaaga vaid lood ning jutud. Täiskasvanud naisena otsustas Gita oma kodumaad külastada ning läks sinna kuuks ajaks Kolkata Lastekodusse vabatahtliku tööd tegema. Sel ajal avastaski ta traditsioonilise India joogi, mis on rohkem tuntud nime all chai latte. Tegelikult pole see muud, kui vürtsikas must tee piima ja suhkruga. Peale Belgiasse naasmist ei leidnud Gita sellist teed kuskilt, ning kuna ta oli kaua unistanud omaenda äri loomisest ja kodumaaga seotud olemisest, otsustas ta ellu viia idee ning oli mitmete äripartneritega kaas-asutajaks CHALO’le.

Mida on ühist “Chalo”l ja ahvil?

Chalo logo - ahv

See sõna ise tähendab Hindi keeles “lähme” või “kiiremini”. Kui sa Indias oled, kuuled sa inimesi teed kallavale kelnerile “chalo chalo” ütlemas. Gita lisab et see sõna seostub ka raskuste ületamise ja edasiminekuga. Olles vabatahtlik Kolkatas, mäletab ta, kuidas ta jõi kolleegidega chai lattet imikute keskuses, mõeldes et ta suudab kõike teha ja miski muu pole oluline.

Lõbus ahvike, keda me igal Chalo tootel näeme, on põhjusega firma logoks valitud. See sümboliseerib ühte kuulsaimat Hindu jumalat – Hanumani, tugevuse, võidu ja takistuste ületamise jumalat.

Valmista chai tea’d ükskõik, millise piimaga!

CHALO chai pulbrid eristuvad teistest turul, sest nad ei sisalda piimapulbrit. See polnud küll esimene valik, aga nagu tuli välja, Euroopa Liidu seadused piiravad India lehmapiima sisaldavate toodete importi, seega otsused tuli teha selle järgi. Tulemusena oli see väga hea idee, sest nüüd saavad CHALO’t nautida laktoositalumatusega inimesed. Lisaks, chai lattet saab nüüd valmistada ükskõik millise muu piimaga nagu soja, kookose või riisipiim. Ka baristad on nendest pulbritest eriti vaimustuses, sest eri piimasid kasutads saavad nad näidata oma kunstipärased oskusi (latte kunst). Lisaks saab neid pulbreid kasutada ka teistes jookides/toitudes. Mis tundus olevat algul takistus, võttis äärmiselt kasumliku pöörde – ilmselt Hanuman, CHALO kaitseingel, kasutas siin oma võlusõnu 🙂

Traditsioonilisest masala’st vürtsika kardemonini

CHALO chai pulbrite sortiment on täis maitseid: traditsiooniline Masala chai latte (ingveri, kardemoni, kaneeli ja musta pipraga), vürtsika kardemoniga soojendav tee Cardamom chai latte, eriti värskendav Lemongrass chai latte (eriti maitsev kookospiimaga!), ja Vanilla chai latte mis meenutab sulle värskelt küpsetatud vanillipirukat. Tervislikuma elustiili fänne pole ka unustatud, spetsiaalselt loodud Organic slow chai masala on suhkruvaba ja selle valmistusaeg on veidi pikem – u 20 minutit. Neile kes otsivad värskendust, tutvustab CHALO kolme jää-chai latte maitset: mustikas, maasikas ja sidrun. Kuigi CHALO on mitmetes kohtades saanud kõrgeid hinnanguid, tuleb kõige kõrgem ja olulisem hinnang India põlisrahvalt. Võttes osa India tänavatoidufestivalilt, ütlesid India inimesed ise et see meenutab neile kodust jooki!

Vinged “Chalo” snäkid

Chalo snäkivalik

Peale chai pulbrite esitlemist otsustas CHALO edasi liikuda. Hanuman sosistas, et tänapäeva turult on puudu ägedad ja huvitavad snäkid. Sündisid CHALO müslibatoonid: seesamiseemnete ja jöhvikatega, india pöhklite ja karamelliga, graanatõuna ning pähklitega ja kõrvitsaseemnete ja rosinatega. Lühidalt, soolased snäkid ilmusid ka: kikerherned musta pipraga, erinevad oad soja ja wasabiga, oad grillikastmega ja herned tšillipulbriga! See ei kõla mitte ainult maitsvalt, vaid ka maitseb jumalikult. See on väga hea alternatiiv tavalistele küpsistele ja krõpsudele. Lisaks, see sobib hästi CHALO chai teega!

Head isu!

Me oleme uhked oma uute pereliikmete üle. Naudi ägedaid CHALO jooke ja snäkke ning Hanuman muretseb kõige muu eest! 🙂