TOP kohvipakkumine

Mida peaks teadma täisautomaatsete kohvimasinate kohta?

bean to cup
#oast tassini

Kõige meeldivam hommikune “rutiin” paljude jaoks meist on tassitäis aromaatset kohvi. Mis oleks, kui ütleksin, et on olemas viis see harjumus veelgi meeldivamaks muuta? Täisautomaatne kohvimasin on just see, mida vajate, kuna see on n-ö “kuldne kesktee” – võimalus kasutada erinevaid kohviubade tüüpe ilma jahvatamise ja käsitsi doseerimise tülita.

bean to cup

Kõlab hästi, aga me kõik teame kui suur valik selliseid kohvimasinaid turul on ja kui lihtne selles valikus “ära eksida” on. Aga ärge muretsege, me oleme KohviSemud põhjusega – et kindlustada, et teil oleks kodus parim kohv, valmistatud teile sobivaima kohvimasinaga.

Täisautomaatsed kohvimasinad ilma piimasüsteemite

Kui olete suur espresso või tavalise musta kohvi sõber, kuid tahate lihtsat lahendust kohvi valmistamise protsessiks, siis integreeritud kohviveskiga ja ilma piimavahustajata lahendus on just teile sobivaim. Meie valikus on need väikesed abilised samuti olemas, vaadake üle JURA A1 või Melitta E950 Solo.

a cup of espresso

Täisautomaatsed kohvimasinad manuaalse vahustajaga

Isegi kõige suuremal musta kohvi fännil võib teinekord tulla isu piimaga kohvi järgi. Sel juhul on hinna suhtes parim valik kohvimasin manuaalse piimavahustajaga. Piimavahu tegemise õppimine nõuab natukene vilumust, kuid kui see on käes, on barista-enesekindlus garanteeritud. Seda tüüpi masin on parim kompromiss erinevate kohvisoovidega inimeste jaoks, kuna kindlustab, et mitte ükski piimatilk ei satu espresso sisse.

coffee machine

Täisautomaatsed kohvimasinad automaatse piimasüsteemiga

Veidi kallim, kuid tõenäoliselt mugavaim valik on automaatse piimasüsteemiga kohvimasin. Need niinimetatud superautomaatsed kohvimasinad on piimaga kohvijookide austajate püha graal. Nupuvajutusega jahvatavad need masinad kohvioad, valmistavad neist espresso ning vahustavad peale sametise piimavahu. Piimasüsteeme on kaks varianti: piimavoolikuga või integreeritud piimakarahviniga.

Piimavooliku puhul tuleb voolik lihtsalt piimaanumasse (või otse piimapakki) sisse panna, mis on eriti mugav, kuna saate anuma või paki kohe peale kasutamist kohe külmkappi tagasi panna ning voolikuid on ka lihtne puhastada. Sellist tüüpi kohvimasinaid näete näiteks siit.

Integreeritud piimaanuma puhul valatakse piim karahvini, mis kinnitub masina külge. Nii ei võta piimaanum lisa-ruumi teie köögikapil ning kui parasjagu piimaga kohvi ei tehta, saab karahvini asetada külmkappi. Integreeritud piimakarahviniga kohvimasinaid leiate siit.

variety of coffees

Lõpuks on kõige olulisem küsimus, mida endalt küsida, mitte vaid masina hind, vaid ka see, kuivõrd suures osas te masinaga olete nõus koostööd tegema. Kui soovite tööülesanded enda ja masina vahel võrdselt ära jagada, sobib teile täisautomaatne kohvimasin manuaalse piimavahustajaga. Või kui tunnete end mugavalt kogu protsessi masina hoolde jättes, valige automaatse piimavahustajaga nn. superautomaatne kohvimasin, mis suudab vaid nupuvajutusega ise algusest lõpuni ühe mõnusa, aurava latte macchiato valmis teha. 🙂

Kas olete juba endale soetanud täisautomaatse kohvimasina, millel ka piimasüsteem küljes on? Kui jah, siis soovitame lugeda ühte meie eelmistest blogipostitustest, kus räägime täpsemalt piimasüsteemi hooldamisest ja niiviisi aitame kindlustada, et teie kohvimasin töötaks probleemideta veel aastaid ja valmistaks alati ainult head kohvi!