Kombucha

Vajad abi?
avatar-image
Filter
Hind
Tootja
Tüüp
Tüüp
Tüüp
Tüüp
Kapsel sobib
Piimavahustusotsiku tüüp
Valmistatavad retseptid
Kasutatava kohvi tüüp
Kohvi omadused
Juhtimise viis
Röstimisaste
Kohviubade mahuti
Kohvi päritolu regioonid
Piimaanum
Araabika sort
Veepaagi maht
Protsess
Seeria
Seeria
Ekraan
Terade tüüp
Smart äpp
Maht
Andmed
SCA hinnang
Tassisuurus
Koguse valik piimakohvile
Omadus
Koguse valik mustale kohvile
Oamahutite arv
Kohvitüüp
Portsjonite kogus
Kohvikapsel sisaldab
Salvestatud kasutajaprofiilid
Tassisoojendi
Sordid
Piimaga joogid
Kohviubade tüüp
Joogi retsept
Sobilik
Kogus
Sobivus
Säilitab sooja
Tsüklid
Šokolaadi tüüp
Kofeiinivaba meetod
Mokakannu mahutavus
Šokolaadi liik
Funktsioonid
Terade ehitus
Personaalsed retseptid
Kaubamärgid
Soovituslik päevane tasside arv
Veeühendus
Kapselmasina tehnoloogia
Maitsete giid
Gruppide arv
Kasutavad
Tera diameeter
Kohviveski tüüp
Programmeeritav jahvatuse aeg
Sisseehitatud veski
PID temperatuuri juhtimine
Manomeeter
Kuuma vee otsik
Komplekti kuuluvate toodete kogus
Professionaalsed
Tüüp
Kampaaniad
11 toodet

Kombuchast

Viimasel ajal on kasvanud huvi tervisetoodete ja -jookide vastu. Pole mingi üllatus, et kombucha (tuntud ka kui nö gaseeritud tee) on muutunud populaarseks üle kogu maailma. Kombucha on muutunud ka Eestis fenomenaalselt populaarseks ning meelitab inimesi oma erinevate maitsete, tekstuuri ja tervise-eeliste pärast.

Mis on kombucha?

Kombucha on kergelt karboniseeritud ja fermenteeritud tee, mis ühendab mõnusad maitsed positiivsete tervisemõjudega. Ehkki see on viimasel ajal muutunud populaarseks, ei ole see jook kaugeltki uus. Arvatakse, et jook pärineb Hiina kirdeosast, umbes 200 eKr. Mõne allika kohaselt avastati esimene kombucha kogemata – tassike magusat teed jäeti aknalauale seisma. Bakterid ja pärm hakkasid tee sees vohama, moodustasid seenelaadse kihi, tarbisid suhkru ära ning jätsid teele hapu maitse. Tulemuseks oli magushapu fermenteeritud tee – kombucha, mida tänasel päeval teame. Jook nimetati “kombuchaks” Dr Kombu järgi, kes tõi fermenteeritud tee Jaapanisse.

Mitmetasandiline tootmisprotsess

Fermenteeritud tee on looduslik jook, seda nii oma koostiselt kui ka looduslikult tekkiva fermenteerimise tõttu. Peamised koostisosad on pärm, suhkur ja roheline või must tee. Kombucha peamine fermenteerimine võtab aega umbes nädala. Selle aja jooksul hakkavad joogis tekkima bakterid ja happed. Bakterid ja happed loovad joogi pinnale seenelaadse kihi, mida kutsutakse nimega SCOBY (bakterite ja pärmi sümbiootiline kultuur). Välimusest olenemata pole see päriselt seen – see on kasulike bakterite ja pärmi koloonia. Teisene fermenteerimine rikastab kombucha magusat ja haput maitset, kuna joogile lisatakse erinevaid koostisosi: näiteks puuvilju, ürte, maitseaineid jne. Selles etapis tekib ka looduslik karboniseerumine. Just sedasi saabki kombucha endale kerge gaasilisuse ning õrnad keerukad maitsenüansid.

Gaseeritud tee – maitsete ja aroomide harmoonia

Tänasel päeval on müügis palju erinevaid kombucha maitseid. Ükskõik, millise kombucha sa valid, sellel on kergelt magus ja värskendav hapukas maitse. Fermenteeritud teed maitsestatakse erinevate lisanditega: puuviljad, marjad, mesi, ingver, tume šokolaad, maitsetaimed, lilled või vürtsid. Tekstuuri ja maitse kombinatsioon loob unikaalse gastronoomilise elamuse. Just tekstuur muudab selle joogi erakordseks – kombucha mullikesed on õrnad, luues keelel kerge kiheluse. Kutsuvat aroomi tunned kohe, kui pudeli avad. Maitsest olenemata võid alati tunda puuviljast värskust, kergeid vürtse või õrnu lillelisi nüansse.

Kuidas kombuchat säilitada

Kombucha (gaseeritud tee) on üsna tundlik temperatuuri suhtes ja seda tuleks hoida jahedas ning pimedas kohas, et säilitada joogi maitset ja kvaliteeti. Kodus tasuks kombuchat hoida külmkapis, pimedas köögikapis või sahvris. Fermenteeritud teed ei tohiks hoida temperatuuril üle 20°C. Kui hoida seda kõrgema temperatuuri juures, jätkub fermenteerimine, mistõttu tekib ka rohkem süsihappegaasi. CO₂ kasvamisel tõuseb rõhk, mistõttu on tulemuseks liialt karboniseeritud ja väga hapu jook.

Acala gaseeritud tee – rafineeritud gastronoomiline teekond

Gaseeritud tee on unikaalne elamus. Parim viis selle elamuse nautimiseks on valida kvaliteetne ja maitserohke gaseeritud tee, mis on täis mõnusaid mullikesi. Just seda pakub Acala – tegemist on Leedu esimese premium-tasemel (looduslik ja orgaaniline) kombucha tootjaga. Acala gaseeritud teed valmistatakse parimatest koostisosadest – hoolikalt väljavalitud teed, Druskininkai allikavesi ja Leedu orgaaniline suhkur. Tootmisprotsessis ühendatakse pikaajalised oskused traditsiooniliste meetodite ja moodsa tehnoloogiaga. Acala valikus on mitmesuguseid teejooke – alates White Wine Style kuni Spritz Style variantideni – mis sobivad iga eluhetke jaoks.

KohviSemust leiad luksusliku valiku kombucha teejooke, mis sisaldavad rikkalikult maitseid. Ükskõik, kas oled kogenud kombucha-sõber või alustad alles oma teekonda, leiad kindlasti maitse, mis sulle meeldib. Avasta oma lemmik Acala teemaitse – valikus on tsitrusviljad, punased marjad, tume šokolaad ja palju palju muud.

Keeruline valida?

KohviSemu valikus on palju muud peale kombucha. Meie valikus on ka mitmesuguseid teesid – alates klassikalistest tuntud maitsetest kuni eksootiliste teejookideni, mis on pärit maailma kaugeimatest nurkadest. Hüppa uute maitsete maailma ning kui sul tekib küsimusi, on meie kogenud konsultandid alati valmis abistama.