TOP kohvipakkumine

Kohvirännak. Itaalia

Legendaarse Itaalia kohviga on kõik tuttavad, kuigi kohvitaimi seal riigis üldse ei kasvagi. See kõik algas 16ndal sajandil, kui Veneetslastest kaupmehed tutvustasid tervele Euroopale luksuslikku kohvijooki. 19nda sajandi lõpus tegid Itallased kohvimaailmas veelgi suurema sammu - sündis legendaarne espressokultuur.

Kohvirännak. Itaalia

Legendaarse Itaalia kohviga on kõik tuttavad, kuigi kohvitaimi seal riigis üldse ei kasvagi. See kõik algas 16ndal sajandil, kui Veneetslastest kaupmehed tutvustasid tervele Euroopale luksuslikku kohvijooki. 19nda sajandi lõpus tegid Itallased kohvimaailmas veelgi suurema sammu - sündis legendaarne espressokultuur.

Sõnal espresso on palju tähendusi:

01.
Kõige populaarsem kohviretsept, mida kasutatakse teiste populaarsete jookide põhjana - americanost latte macchiatoni.
02.
Röstimise ja jahvatusmeetod, mis on disainitud just nimelt espresso kohvimasinate jaoks; sellepärast maailmas seda sõna niivõrd palju pakenditel kohtabki.
03.
Kõige populaarsem kohvivalmistamise meetod tänapäevaste kohvijoojate seas.

01.

Kõige populaarsem kohviretsept, mida kasutatakse teiste populaarsete jookide põhjana - americanost latte macchiatoni.

02.

Röstimise ja jahvatusmeetod, mis on disainitud just nimelt espresso kohvimasinate jaoks; sellepärast maailmas seda sõna niivõrd palju pakenditel kohtabki.

03.

Kõige populaarsem kohvivalmistamise meetod tänapäevaste kohvijoojate seas.

Itaalia stiilis espresso kohvioad ja jahvatatud kohv

Selline kohv on tavaliselt tumedama röstiga ja sõna "espresso" ona tihti ka pakilt leitav. Pikem röstimisaeg muudab selle ideaalseks espressomasinatele ja kohvivalmistajatele. Lisaks on see vähem happeline ja iseloomustatud pigem mõrkjate nootide poolest - sellise kohvi maitses on tunda tumedat šokolaadi, vürtse ja puitu. Mida pikemalt oad on röstitud, seda rohkem õlisid sealt vabaneb - selle tulemusel valmib täidlase konsistenstiga jook. Kui puutud jahvatatud kohvi pakil kokku sõnaga "espresso", tähendab see peenemat jahvatust, et kohvi parimad omadused kiire valmistusaja jooksul kiiremini avalduksid.

MÜÜT

Kas espresso kohvioad on mõeldud ainult espresso retseptides kasutamiseks?

Kui puutud kohvi pakendil kokku sõnaga "espresso", tähendab see et kohv on sobilik espresso valmistusmeetodile - röst on veidi tumedam ja/või jahvatus on peenem. Sellised oad on sobilikud igat tüüpi kohvijookide valmistamiseks: alates espressost kuni musta kohvi ja piimajookideni välja.

Sertifitseeritud Itaalia espresso

Espresso kohvijook on tõeline Itaalia sümbol. Üks maagiline sõõm korrektselt valmistatud espressot laotab lahti oma kohvimaitsete tõelise paleti. Lisaks sobib ta ideaalselt kõikide teiste espressomasinaga valmistatud jookide põhjaks. Tõelise Itaalia espresso omaduste säilitamiseks on Itaalia Espresso Rahvuslik Instituut loonud korrektse espresso valmistamise nõuded:

  • Jahvatatud kohvi kogus 7 g ± 0,5
  • Vee temperatuur (kohvimasinast) 88°C ± 2°C
  • Joogi temperatuur tassis 67°C ± 3°C
  • Pumba rõhk 9 barai ± 1
  • Valmistusaeg 25 s ± 5 s
  • Viskoossus 45°C juures 45°C > 1,5 mPa s
  • Rasvaprotsent > 2 mg/ml
  • Kofeiinisisaldus < 100 mg/cup
  • Joogi kogus tassis (crema kaasaarvatud) 25 ml ± 2,5
Sertifitseeritud Itaalia espresso

MÜÜT

Kas espresso on tõesti maailma kõige tugevam kohv?

Kofeiinisisaldus tassis sõltub sellest, kui kaua kohv on veega kokkupuutes olnud. Espresso puhul on valmistusaeg nii vähe nagu 25 s ± 5 s. See tähendab et otse tassi või läbi filtri valmistatud kohv sisaldab rohkem kofeiini!

Itaalia kohvivalmistamise meetodid

01.

Täisautomaatsed espressomasinad

Tassike ideaaliset Itaalia espressot nõuab korralikku espresso valmistamise varustust. Me räägime siinkohal survepõhisest kohvimasinast, mis kasutab kohvivalmistamisel 9 bar rõhku. Esimene espressomasin patenteeriti 1884 aastal Angelo Moriondo, Itaalia leiutaja poolt Turinis. Tänapäeval saab valida suure hulga espressomasinate hulgast. Valides selline seade, võimaldab masin sul valmistada ideaalset espressot värskelt jahvatatud kohviubadest vaid ühe nupuvajutusega.

02.

Pool-automaatne (manuaalne) espressomasin

Kui armastad eksperimenteerida ja soovid tunda end kui tõeline kodune barista, soovitame valida poolautomaatse espressomasina. See võimaldab sul valmistada ideaalset espressot kodust väljumata. Sel viisil valminud kohv avaldab kohviubadest peitunud sügavuse. Lisaks on seda tüüpi espressomasinad äärmiselt ilusad, kaunistades ka kõige ekstravagantsemaid kodusid.

Pool-automaatne (manuaalne) espressomasin

03.

Mokakannud

1933 aastal leiutas Alfonso Bialetti mokakannu, mis on saanud Itaalias nii kohviikooniks kui ka osaks Itaallaste elustiilist. Kuigi mokakannus valminud kohvile viidatakse tihti kui espressole, ei vasta see päris tõele. Mokakannu rõhk on 1.5 bar'i. Valmis kohv sarnaneb espressole siiski mitmel moel - maitse on intensiivne, konsistents on täidlane ja maitsenootidest peegeldub mõrkjaid nüansse. Mokakannus valminud kohv on ideaalne traditsioonilise kohvi austajatele.

MÜÜT

Kas espressomasinad valmistavad ainult espressot?

Espressomasinad ei ole disainitud vaid espresso fännidele. Need valmistavad ka teisi espresso baasil jooke - mustast kohvi kuni latte macchiato ja cappuccinoni välja.

Itaalia stiilis kohv