left-image right-image
Valentinipäevani on jäänud:
  • 00

    Päev.

  • 00

    Tundi

  • 00

    Min.

  • 00

    Sek.

Näita oma armastust meie Valentinipäeva kohviga
"Be My Valentine ..."
bottom-image
Valentinipäevaks
1+1 PARALLEL 1 kg kohviubadele. Leiad selle siit.

Moka espressokannud

Filtrid

Näita:

Filtrid
Hind
Tootja
Tüüp
Kohvitüüp
Kohvi päritolu regioonid
Röstimisaste
Kohvi omadused
Kohviubade tüüp
Valmistatavad retseptid
Kasutatava kohvi tüüp
Kapsel sobib
Piimavahustusotsiku tüüp
Sordid
Gruppide arv
Kohviubade mahuti
Juhtimise viis
Smart äpp
Salvestatud kasutajaprofiilid
Soovituslik päevane tasside arv
Veeühendus
Kasutavad
Tera diameeter
Kohviveski tüüp
Terade tüüp
Terade ehitus
Sobilik
Programmeeritav jahvatuse aeg
Sobivus
Seeria
Kogus
Kaubamärgid
Sisseehitatud veski
Portsjonite kogus
Mokakannu mahutavus
Säilitab sooja
Koguse valik piimakohvile
Koguse valik mustale kohvile
Kofeiinivaba meetod
Maht
Personaalsed retseptid
Šokolaadi liik
Tüüp
Tüüp
Araabika sort
Joogi retsept
PID temperatuuri juhtimine
Šokolaadi tüüp
Tsüklid
Manomeeter
Piimaga joogid
Tassisuurus
Ekraan
Funktsioonid
Oamahutite arv
Veepaagi maht
Kohvikapsel sisaldab
Kuuma vee otsik
Kampaaniad

Moka espressokannud

Mokakann – tuntud ka kui Itaalia kohvivalmistaja või espressokann – on tänapäeval üks trendikamaid kohvi valmistamise vahendeid. Väidetavalt leidub seda ikoonilist kohvimasinat üheksas Itaalia köögis kümnest ja see populaarsus levib kiiresti üle kogu maailma. Mokakannud teeb silmatorkavalt populaarseks nende stiilne välimus, kompaktsus, lihtsus ja loomulikult nende intensiivne kodune kohv.

Moka kohvimasin koosneb kolmest erinevast osast: seal on alumine kamber vee hoidmiseks; keskel olev metallfilter jahvatatud kohvi jaoks; ja ülemine kamber, kuhu valmistatud jook koguneb. Kõik on tegelikult üsna lihtne: tuleb vaid alumine kamber veega täita, valada metallkorvi jahvatatud kohv, panna kann pliidile, ning oodata kuni keev vesi kohvist läbi imbub ja ülemisse kambrisse jõuab. Suurepärane tass kohvi on vaid mõne minuti kaugusel!

Mokakannude lühike ajalugu

Selle legendaarse kohvimasina lugu sai alguse 1933. aastal Itaalias, kus insener nimega Alfonso Bialetti ja leiutaja Luigi De Ponti tutvustasid seda uuenduslikku kodust kohvivalmistajat kui alternatiivi kohvikutes leiduvatele professionaalsetele espressomasinatele. Kodumaised täisautomaatsed kohvimasinad olid tollal ainult helesinine unistus! Kuigi mokakannud ei valmistanud tehniliselt espressot (seda põhjusel, et need kannud suudavad tekitada vaid mõne bari rõhku õige espresso jaoks vajaliku 8–9 bari asemel), muutis nende jookide suur intensiivsus need siiski klassikalise retseptiga sarnaseks. Seetõttu nimetatakse mokakannu vahel ikka veel “espressokannuks”: ka tänapäeval on see suurepärane alternatiiv, kui sulle mingil põhjusel kallimad kohvimasinad ei sobi.

Esimesele mokakannule anti nimi Bialetti Moka Express. Selle modernse versiooni (mis pole tegelikult nii palju muutunud) leiate ka meie tootevalikust. Huvitav on märkida, et kuigi paljud teised ettevõtted on proovinud klassikalisest kohvimasinast oma variante toota, pole ükski olnud nii edukas kui Bialetti: algupärane tootja valikus on need tuntuimaid ja populaarseimaid mokakannud juba aastakümneid. Oleme uhked, et mitmed neist kannudest kuuluvad ka meie valikusse!

Parim Mokakann Sinule: Kuidas Õiget Valida?

Esmapilgul võib tunduda, et disaini arvesse võtmata on kõik mokapotid üsna ühesugused. See pole aga päris tõsi. Teie jaoks tõeliselt õige kannu leidmiseks võiksite kaaluda mõningaid kriteeriume, mille teile allpool koostanud oleme.

Kui palju kohvi te korraga valmistate? Mokakannude suurused on erinevad. Enne kui otsustate teatud mokakannu kasuks, mõelge, kui palju kohvi te korraga valmistate. Suuruseid mõõdetakse tavaliste tasside arvu järgi, mida kannus valmistada saab: valida saab 2, 3, 4, 6, 9, 10 või 12 tassi jaoks sobivate mokakannide hulgast. Pidage meeles, et selle mõõtmiseks kasutatavad standard topsid mahutavad umbes 40–50 ml. See tähendab, et 2-tassi kannuga saate valmistada 90 ml kohvi või 2 portsjonit espressot; 3-tassi mokakann sobib 130 ml kohvi või 3 portsjoni espresso jaoks; 4-tassi kann sobib 190 ml kohvi jaoks (4 portsjonit espressot); 6-tassi kann mahutab 270 ml ehk 6 portsjonit espressot; 9-tassiga kohvikann valmistab 420 ml ehk 9 portsjonit; 10-tassi kann sobib 460 ml (10 portsjoni) jaoks; ning viimaseks, suurim saadaolev 12-tassi mokakann mahutab 600 ml ehk 12 standard portsjonit. Võib arvata, et on hea mõte osta kohe suurem kann– te ei pea seda lõpuni täitma, eks?… No mitte päris. Jahvatatud kohvi korvi suurus sõltub kannu üldisest suurusest ja kohvi õigeks valmistamiseks peate selle korvi täielikult täitma. Parim on valida suurus, mis vastab tavaliselt korraga valmivate portsjonite arvule.

Traditsiooniline mokakann, induktsioon-kann või elektriline mokakann? Mokakannu valides pööra tähelepanu ka selle tüübile. Traditsioonilised kannud on valmistatud alumiiniumist, seega ei sobi need induktsioonpliitidele. Kui teie kodus on tegemist induktsioonipliidiga, valige sellele induktsioon-kann. Erinevalt traditsioonilistest variantidest on induktsioon-mokakannud vormitud roostevabast terasest. Pidage siiski meeles, et induktsioon-mudelite kuju ja kujundus erinevad traditsiooniliste kannude omadest, nii et klassikaliste kohvimasinate tulihingelised fännid võivad valida ka traditsioonilise alumiiniumist mokakannu ja seejärel ühendada selle induktsioonplaadi adapteriga. Kui soovite pliidist sõltumatut mudelit, proovige elektrilist mokakannu. See on varustatud mugava LCD-ekraaniga, nii et saate hoida oma kohvi kuumana kuni 30 minutit pärast selle valmistamist või kasutada teisi lisafunktsioone.

Traditsiooniline või täiustatud klapp? Bialetti Brikka mudeli klapp erineb teistes kannudes leiduvatest. Tänu oma täiustatud omadustele tekitab see ventiil lisarõhku, nii et saadud jook on täidlasem ja kaetud tihkema crema kihiga. Mõned mokakohvi fännid usuvad, et selline crema on lõhnavam ja sellele on iseloomulik tavapärasest veelgi intensiivsem maitse. Teised aga ei nõustu ja jäävad truuks traditsioonilistele tavalise ventiiliga kannudele, mis annavad õrnemaid maitseid.

Klassikaline disain või kaasaegne stiil? Klassikalise mokakannu signatuur-kuju on nüüdseks tunnustatud kogu maailmas. See on Bialetti Moka Express sarja kujundus: kaheksanurksed ala- ja ülakambrid, must nupp ja kumer must käepide. Traditsiooniliselt on need kannud hõbedased, kuid saadaval on ka mustad ja punased. Austusavalduseks Itaalia riigile lasti välja ka kaunis Itaalia lipuvärvidega mudel: see kannab nime Bialetti Moka Express Italia. Teisi sarjasid tähistavad erinevad kujundid, nupud ja käepidemed, samuti eri graveeringud. Kui otsite midagi muud, vaadake Fiametta, Rainbow või Lovers. Need, kes otsivad induktsioon-kannu, saavad tutvuda Venus, Musa ja Induction mudelitega. Eraldi ära märkimist väärib imeline Mini Express. Ülemisse kambrisse kogumise asemel valatakse selle kauni mudeli poolt kohv otse kahte käepärasesse tassi. Kui olete keegi, kes hindab valmisrtusrituaalide ilu, siis on see teie jaoks!

Saa osa eksklusiivsetest mokakannude pakkumistest! Lisaks silmipimestavale kohvikannude valikule on KohviSemul ka eksklusiivsed pakkumised. Et näha, kas hetkel on soodushinnaga mokakanne pakkumisel, kliki siia.

Kõige populaarsemad ja enimhinnatud espressokannud. Kui teil on endiselt valiku tegemisega raskusi , usaldage meie kohvisõprade kogukonda: kasutage sortimise funktsiooni, ning näete, millised mokakannud praegu kõige populaarseimad või enimhinnatud on.

Mida Veel Lisaks Mokakannule Soetada?

Tõeliselt oivalise tassikese kohvi valmistamiseks vajate enamat kui lihtsalt mokakannu. Kui mõned neist lisadest on hädavajalikud (näiteks kohv ise), siis teised on loodud selleks, et muuta teie valmistusrituaal veelgi erakordsemaks. Vaatame lähemalt.

Maitsev kohv algab… kohv endast loomulikult! Parimate tulemuste saavutamiseks kasutage alati värskelt jahvatatud kohviube. Mokakannus jooke tehes on parim valik keskmise või keskmise tumeda röstiga kohv. Kuigi mokakannud on traditsiooniliselt seotud kohvisegudega, valivad üha enam inimesi selle asemel päritolumaa kohvid (seda soovitame ka meie teha!). Kui eelistate eeljahvatatud kohvi, siis vaadake Bialetti jahvatatud kohvide sarja, mis on loodud ja jahvatatud seda valmistusvahendit silmas pidades.

Kohviveski. Need, kes otsustavad a kohviubade juurde, vajavad kindlasti veskit. Esiteks otsustage, kas eelistate manuaalset või elektrilist veskit. Lisateavet õige veski valimise kohta leiate siit. Kui olete endale sobiva välja valinud ja ostnud, valige moka jaoks keskmine või jämedam jahvatus.

Vahustaja piimapõhiste jookide austajatele. Oleme juba maininud, et mokakannus valmistatud kohv on väga sarnane espressole, mis tähendab, et see sobib hästi piimaga. Kui olete piimapõhiste kohvide fänn, võiksite proovida ise piimavahtu valmistada. Siin tulevadki appi piimavahustajad. Ideaalse vahu valmistamise nüansside kohta lisainfo saamiseks lugege meie blogipostitust siit.

Muuda oma kohv veelgi maitsvamaks. Kaunis tass muudab teie kohvi veelgi maitsvamaks! KohviSemu tootevalikus on arvukalt tasse maailma tuntuimatelt tootjatelt. Sõltuvalt teie lemmikretseptist võiksite heita pilgu musta kohvi, espresso-, cappuccino- või latte tassidele.

Induktsioonplaadi adapter. Jällegi, kui teil on induktsioonpliit, kuid olete juba hakanud klassikalist alumiiniumist mokakannu armastama, ärge unustage osta ka adapterit.

Ärge unustage tihendeid ja filtriplaati! Kui soovite, et teie mokakann serveeriks teile maitsvat kohvi veel aastaid, peate aeg-ajalt vahetama nii selle filtriplaati kui ka tihendeid. Pidage meeles, et need varuosad erinevad olenevalt materjalist, millest teie kann on valmistatud, ja ka selle suurusest. Meie valikus on eraldi komplektid 3-tassi, 4-tassi, 6-tassi ja 12-tassi alumiiniumist mokakannudele, 3-tassi ja 6-tassi induktsioonkannudele, samuti 4-tassi roostevabast terasest kannudele.

Nüüd ei jää aga üle muud, kui valmistada maitsvat kohvi! Lisateavet selle kohta, kuidas seda teha, lugege meie blogipostitusest Mokakann: Kuidas Maitsvat Kohvi Valmistada?. See tutvustab teile huvitavaid ajaloolisi fakte, kohvi valmistamise juhendit, nõuandeid neile, kes armastavad katsetada, paar videot ja isegi paar maitsvat retsepti. Kui soovite rohkem teada saada muude valmistusmeetodite ja -vahendite kohta, suunduge siia.

Kokkuvõtteks…

Loodame, et olete oma tulevase mokakannu juba leidnud! Kui teil on siiski kahtlusi või küsimusi, ärge muretsege: võtke lihtsalt ühendust KohviSemu konsultantidega, ning nad aitavad teid hea meelega. Olete oodatud külastama ka meie füüsilisi poode, kus saate proovida mõnda maitsvat kohvi ja tutvuda meie mokakannudega!

Loe veel