Ehtsate virsikutega fermenteeritud kohv on lõbus, puuviljane ja natuke metsik. See on seiklus, mis sulle kindlasti meeldib!
Kui sa oled kohvijooja, kellel on raske tunda pakendil märgitud maitsenüansse (mida üldse tähendab järelmaitse?..), siis võid meid uskuda selle toote puhul: see kohv on täielik erand. Uuendusliku töötlusviisi tõttu lõhnab see nagu mahlane virsikunektar, kuhu on segatud ka mango ja magusa karamelli mõnusaid maitsenoote. Reaalne virsikuparadiis sinu hommikukohvis! Sellise joogi rüüpamisel võid korra lausa mõelda: “kas ma joon päriselt kohvi?..”
Otse Colombiast – armastuse ja uuendustega
See piiratud väljalaske kohv on meieni jõudnud Colombia Huila piirkonnast, kus asub “Monteblanco” kohviistandus. Rodrigo Sanchez, pere poolt juhitud kohvifarmi omanik, on juba aastaid eksperimenteerinud erinevate uuenduslike töötlusviisidega, et leida see üks vinge maitse, mis tekitab sulle reaalse “vau” efekti! Ta on selles edu saavutanud: Rodrigo tööd on tunnustatud mitmete mainekate auhindadega.
Kuidas see troopiline jook loodi?
Lühidalt: kujuta ette metsikut pidu, kus saavad kokku kohv ning virsikud selleks, et tantsida terve õhtu.
Pikemalt rääkides…
1. Täpselt õiged oad. Selle kohvi jaoks valis Rodrigo araabika sordid Bourbon ja Caturra—neis on küllaga looduslikku magusust ning need sobivad täiuslikult fermenteerimiseks.
2. Alustatakse fermenteerimist. Kohvioad valatakse esmalt mahutisse, kus neil lastakse omaette mõnda aega fermenteerida–see on justkui soojendus enne suurt pidu!
3. Puuviljase fermenteerimislahuse valmistamine. Põhimahutist võetakse välja unikaalsed mikroorganismid (lactobacillus ja saccharomyces cerevisiae), mis pannakse eraldi mahutisse, kus neid segatakse ehtsate virsikute ja mõnusa magusa troopilise puuviljanektariga. Sellel puuviljasel segul lastakse fermenteerida 8 päeva, kuni saavutatakse täiuslik Brix ja pH tase.
4. Virsikupidu algab! Seejärel liitub puuviljasegu kohviubadega. See on pikk pidu: need kaks saavad koos olla veel 150 tundi–seega kestab protsess suisa nädalakese!
5. Pidev pilguhoidmine. Protsessi jälgitakse hoolikalt: suhkru kontsentratsioon (mõõdetakse Brixi ühikutes) ei tohi minna alla 6 ning pH peab alati jääma üle 4. Just sedasi saavutatakse rikkalik, aga tasakaalukas virsikumaitse. Miks on see etapp nii oluline? Sest sedasi on tulemuseks selgelt puuviljane jook, milles on endiselt tunda kohvi enda unikaalset olemust.
6. Kuivatamine ja röstimine. Kui õiged maitsed on käes, lastakse ubadel kuivada. Kui saavutatakse ideaalne niiskus (10-11%), lähevad oad röstimisele.
7. Nüüd on aeg joogil jõuda lavale–või õigemini sinu kohvitassi.
Pärast mitmete katsumuste ja pika fermenteerimisteekonna ületamist on sinu kohv lõpuks seal, kus see olema peab–sinu kohvitassis. Las maitsete pidu alaku!
*****
Riik | Colombia
Piirkond | Huila
Istandus | “Monteblanco” istandus, juhitud Rodrigo Sancheze poolt
Kõrgus | 1730 m
Araabika sort | Bourbon, Caturra
Töötlusviis | Pesutöötlus, virsikutega fermenteeritud
Röstiaste | Keskmine
Maitsenüansid | Virsik, mango, karamell
Soovituslikud kohvimeetodid: kõik manuaalsed valmistusviisid (V60, Chemex jne) ning tassi sees valmistamine.
Koostisosad: röstitud jahvatatud kohv.
Säilitamine: hoida suletult pimedas, kuivas ja jahedas kohas.
Selles kohvis pole kunstlikke maitseaineid. Kohvi unikaalne maitse on täiesti looduslik - see on saadud roheliste kohviubade töötlemisel erilise lahusega, mis sisaldab virsikuid, troopilisi puuvilju, nektarit ja spetsiaalseid mikroorganisme, mis on loodud kohvifarmerite poolt (leiad rohkem infot selle erakordse kohvi kirjeldusest meie e-poes).
Kohvifarmerid üritavad pidevalt luua uudseid unikaalseid töötlemisviise, mis suudaksid esile tuua teatud maitseid või isegi luua neid täiesti nullist. Fermenteerimine on üks uusimaid trende: selle käigus töödeldakse rohelisi kohviube erinevate mikroorganismidega. Kohvi fermenteerimistrendi pioneer on Rodrigo Sanchez, tuntud kohvifarmer, kelle tööd on laialdaselt tunnustatud. Ehkki seda töötlemisviisi peetakse veel eksperimentaalseks, on see kogunud juba hulga populaarsust üle kogu maailma.
Sellel kohvil on magusad troopiliste puuviljade maitsenoodid, mis on esile toodud tänu unikaalsele töötlusviisile - virsikutega fermenteerimine. Erinevad kohvi valmistamisviisid toovad esile erineva magususe, seega katseta julgelt, et leida selline meetod, mis sobib sinu jaoks hästi!
Sellel kohvil on keskmine jahvatus ja röst, mis tähendab, et see sobib kõikidele filterkohvimasinatele ja kohvifiltrisüsteemidele, sh isegi niisama tassis valmistamiseks. See on maitsev nii kuumalt kui külmalt! Erinevad seadmed toovad esile erinevad maitsed, seega katseta julgelt, et avastada selle erakordse kohvi unikaalsed maitsenüansid.
Oleme täiesti kindlad, et tunned virsikute maitset! Miks me selles nii kindlad oleme? Nimelt, tavalisel specialty kohvil on tavaliselt teatud maitsenüansid. Sa näed küll pakendile märgitud maitseid, kuid need on enamasti väga delikaatsed ja enamus inimesi ei suuda neid maitseid tegelikult tunda. See kohv on aga teistsugune! Kohvis olevad maitsed on esile toodud tänu unikaalsele töötlusviisile, mis hõlmab roheliste kohviubade fermenteerimist koos virsikute ja teiste troopiliste puuviljadega, seega see pakatab puuviljamaitsest. PS: Iga kord, kui valmistame tassikese seda kohvi poes või kontoris, tuleb alati mõni kohvisõber lähedale ja küsib lonksu... Ootame juba põnevusega, et prooviksid seda kohvi ka ise: kui oled proovinud, siis anna ka meile teada, mis sa sellest kohvist arvasid!
Kai R. juuni 20, 2025
See on mu lemmik kohv 🙂
Kai R. aprill 25, 2025
Väga maitsev kohv.
Merilin september 9, 2024
Teised sarnased kohvid on enamasti minu jaoks liiga happelised, aga see on väga õrn, tunned isegi väga kerget mõru maitset.
Liisa P. august 30, 2024
Puuviljane ja lõhnarohke! Pole isegi kohvi kõrvale maiustusi vaja, see on piisavalt magus juba ise.
Toomas august 17, 2024
Kõik peaksid seda proovima, unikaalne kogemus
Teie kommentaar
Nimi
Eposti
Saad valida, milliseid küpsiseid lubad meil kasutada. Mõned neist on hädavajalikud ja neid ei saa välja lülitada.
Neid küpsiseid on vaja selleks, et meie veebileht töötaks korrektselt ning neid ei saa välja lülitada. Need küpsised ei kogu isiku tuvastamist võimaldavat infot.
Need küpsised lasevad meil optimeerida veebilehte ja näha külastajate allikaid. Selle eesmärgi jaoks kasutame Google Analytics platvormi. Kogutud andmed ei võimalda sinu tuvastamist ning me ei jaga infot ühegi kolmanda poolega. Nende küpsiste võimaldamisel saad kasutada meie reaalajas vestlust ning saad seega abi meie nõustajatelt.
Kellelegi ei meeldi reklaamid - eriti sellised, mis pole üldse asjakohased sinu jaoks. Nende küpsiste abil saame tuvastada sinu soovid ning näidata sulle vaid asjakohaseid pakkumisi. Sa näed reklaame ka siis, kui sa neid küpsiseid sisse ei lülita, kuid sel juhul ei vasta reklaamid sinu huvidele ja soovidele.