Piiratud väljalaskega jahvatatud kohv Peach Fuzz (virsikutega fermenteeritud), 200 g

Külasta meie kaupluseid
Täiesti unikaalne töötlusviis: virsikutega koos fermenteerimine!

Detailid

Ehtsate virsikutega fermenteeritud kohv on lõbus, puuviljane ja natuke metsik. See on seiklus, mis sulle kindlasti meeldib!

Kui sa oled kohvijooja, kellel on raske tunda pakendil märgitud maitsenüansse (mida üldse tähendab järelmaitse?..), siis võid meid uskuda selle toote puhul: see kohv on täielik erand. Uuendusliku töötlusviisi tõttu lõhnab see nagu mahlane virsikunektar, kuhu on segatud ka mango ja magusa karamelli mõnusaid maitsenoote. Reaalne virsikuparadiis sinu hommikukohvis! Sellise joogi rüüpamisel võid korra lausa mõelda: “kas ma joon päriselt kohvi?..”

Otse Colombiast – armastuse ja uuendustega

See piiratud väljalaske kohv on meieni jõudnud Colombia Huila piirkonnast, kus asub “Monteblanco” kohviistandus. Rodrigo Sanchez, pere poolt juhitud kohvifarmi omanik, on juba aastaid eksperimenteerinud erinevate uuenduslike töötlusviisidega, et leida see üks vinge maitse, mis tekitab sulle reaalse “vau” efekti! Ta on selles edu saavutanud: Rodrigo tööd on tunnustatud mitmete mainekate auhindadega.

Kuidas see troopiline jook loodi?

Lühidalt: kujuta ette metsikut pidu, kus saavad kokku kohv ning virsikud selleks, et tantsida terve õhtu.

Pikemalt rääkides…

1. Täpselt õiged oad. Selle kohvi jaoks valis Rodrigo araabika sordid Bourbon ja Caturra—neis on küllaga looduslikku magusust ning need sobivad täiuslikult fermenteerimiseks.

2. Alustatakse fermenteerimist. Kohvioad valatakse esmalt mahutisse, kus neil lastakse omaette mõnda aega fermenteerida–see on justkui soojendus enne suurt pidu!

3. Puuviljase fermenteerimislahuse valmistamine. Põhimahutist võetakse välja unikaalsed mikroorganismid (lactobacillus ja saccharomyces cerevisiae), mis pannakse eraldi mahutisse, kus neid segatakse ehtsate virsikute ja mõnusa magusa troopilise puuviljanektariga. Sellel puuviljasel segul lastakse fermenteerida 8 päeva, kuni saavutatakse täiuslik Brix ja pH tase.

4. Virsikupidu algab! Seejärel liitub puuviljasegu kohviubadega. See on pikk pidu: need kaks saavad koos olla veel 150 tundi–seega kestab protsess suisa nädalakese!

5. Pidev pilguhoidmine. Protsessi jälgitakse hoolikalt: suhkru kontsentratsioon (mõõdetakse Brixi ühikutes) ei tohi minna alla 6 ning pH peab alati jääma üle 4. Just sedasi saavutatakse rikkalik, aga tasakaalukas virsikumaitse. Miks on see etapp nii oluline? Sest sedasi on tulemuseks selgelt puuviljane jook, milles on endiselt tunda kohvi enda unikaalset olemust.

6. Kuivatamine ja röstimine. Kui õiged maitsed on käes, lastakse ubadel kuivada. Kui saavutatakse ideaalne niiskus (10-11%), lähevad oad röstimisele.

7. Nüüd on aeg joogil jõuda lavale–või õigemini sinu kohvitassi. 

Pärast mitmete katsumuste ja pika fermenteerimisteekonna ületamist on sinu kohv lõpuks seal, kus see olema peab–sinu kohvitassis. Las maitsete pidu alaku!

*****

Riik | Colombia

Piirkond | Huila 

Istandus | “Monteblanco” istandus, juhitud Rodrigo Sancheze poolt

Kõrgus | 1730 m

Araabika sort | Bourbon, Caturra

Töötlusviis | Pesutöötlus, virsikutega fermenteeritud

Röstiaste | Keskmine

Maitsenüansid | Virsik, mango, karamell

Soovituslikud kohvimeetodid: kõik manuaalsed valmistusviisid (V60, Chemex jne) ning tassi sees valmistamine.

Koostisosad: röstitud jahvatatud kohv.

Säilitamine: hoida suletult pimedas, kuivas ja jahedas kohas.

Maitsenoodid
Virsik
Kohviubade tüüp
100% Araabika
Kohvitüüp
Jahvatatud kohv

Spetsifikatsioonid

Kohvitüüp
Kohvitüüp:
Jahvatatud kohv
Kohvisordid
Kohvisordid:
Single-origin
Päritoluriik
Päritoluriik:
Euroopa Liit
Kohviubade tüüp
Kohviubade tüüp:
100% Araabika

Spetsifikatsioonid

Üldised omadused

Kohvitüüp
Jahvatatud kohv
Kohvisordid
Single-origin
Tootja
KohviSemu
Päritoluriik
Euroopa Liit
EAN
4771121001073
Kohviubade tüüp
100% Araabika

Mõõdud ja kaal

Kaal
200 g

Tarne

Hallivanamehe 4, Tallinn
Laost Otsas
Tähesaju 9, Tallinn
Laost Otsas
Soola tn 3/1, Tartu
Laost Otsas

Lisainfo

Kas see on maitsekohv?
Kas virsikutega fermenteerimine on eksperimentaalne töötlemisviis?
Kas see kohv on väga happeline?
Kuidas seda kohvi tuleks valmistada?
Kas selles kohvis on virsikute maitset tunda?

Hinnangud

5.00
5 hinnangud
83%
0%
0%
0%
0%
  1. Kai R.

    See on mu lemmik kohv 🙂

  2. Kai R.

    Väga maitsev kohv.

  3. Merilin

    Teised sarnased kohvid on enamasti minu jaoks liiga happelised, aga see on väga õrn, tunned isegi väga kerget mõru maitset.

  4. Liisa P.

    Puuviljane ja lõhnarohke! Pole isegi kohvi kõrvale maiustusi vaja, see on piisavalt magus juba ise.

  5. Toomas

    Kõik peaksid seda proovima, unikaalne kogemus

Räägi meile rohkem KohviSemu toodete või teenuste kohta. Sinu arvamus loeb!


Täiuslikud koos

Sulle võivad meeldida