Specialty kohvioad Guatemala El Socorro, 200 g
Spetsifikatsioonid
Üldised omadused
Mõõdud ja kaal
Tooteinfo
See puuviljane, marjane ja magus kohv on tõeliste kohvigurmaanide üks lemmikuid, ning hinnatud ka maineka “Cup of Excellence” auhinnaga! Luksuslik araabika Geisha sort hellitab teie maitsepaletti ja äratab su fantaasia: alustuseks tunned dominantseid noote kirssidest, punastest sõstardest ja granaatõunast. Seejärel muunduvad maitsed magusa virsiku, pirnide ja aprikoosimoosi suunas. Niipea, kui selle imelise gurmeejoogi lõpetad, jäävad su maitsemeeltele pikaks ajaks tantsisklema meeldiv magusus ja puuviljane järelmaitse.
El Socorro farmi ajalugu viib meid tagasi 19ndasse sajandisse, kui Antonio López Colom seal töötama hakkas. Palju aastaid hiljem soetas selle kolmest erinevast maatükist (El Socorro, San Guayabá and Rio Arriba) koosneva farmi Antonio järeltulija Maria Colom koos oma abikaasa Mario De La Cerda’ga. Tänapäeval jätkavad abielupaari tööd nende poeg ja pojapoeg. Nüüd neljandat põlvkonda sama perekonna käes olev farm asub erakordselt kõrgel merepinnast, mistõttu on seal kasvav kohv eriti kõrge kvaliteedi ja auhinnaväärilise maitsega.
Juba üle 20 aasta on “Cup of Excellence” (COE) võistlus olnud kohvitööstuse võrdsuse ja läbipaistvuse teerajajaks. See järelvalve, mida COE kohvidele teostab, ei ole mitte millegi muuga võrreldav.
“Guatemala El Socorro” kohvi varud on erakordselt väiksed, mistõttu on tegemist Limited Edition e. Piiratud kogus sarjaga.
Tänu oma erilisele kvaliteedile ja maitsele on sellel kohvil Specialty tähis. SCA järgi on selle hinnang 90.1 punkti 100st.
RIIK: Guatemala
REGIOON: Palencia
FARM: El Socorro
KÕRGUS: 1850 m
SORT: Geisha
PROTSESS: Pestud
RÖST: Hele keskmine
MAITSEPALETT: Kirss, Punased sõstrad, Aprikoos, Virsik, Pirn
Soovituslikud valmistusmeetodid: kõik manuaalsed kohvivalmistusmeetodid (V60, Chemex, jne.)
Koostis: röstitud kohvioad.
Hoiustamise tingimused: hoida suletuna pimedas, kuivas ja jahedas kohas.
Kohvipass
Tihemini küsitud küsimused
Seda kohvi röstivad meie partnerid Leedus ühes parimas kohalikus röstikojas.
Specialty kohv sisaldab ainult maailma kõige enimhinnatud sorte. Huvitav, kes seda hindab ja kuidas nad seda teevad? Hinnang on sertifitseeritud kohvidegusteerijate kätes. Nad hindavad neile pakutava kohvi kvaliteeti Specialty Coffee Associationi (SCA) loodud skaala alusel. Hinnatakse nelja kriteeriumi: päritolu, roheliste ubade välimus, valmistatud kohvi aroom ja maitseomadused. Ainult neid kohvisid, mis saavutavad lõpuks 80–100 punkti, võib õigustatult nimetada “specialty”.
Pestud protsessi kasutamisel eraldatakse oad esmalt kirssidest, seejärel kääritatakse ja kuivatatakse. Sel viisil töödeldud kohv omandab eriti “puhta” maitse, mis muudab domineerivad noodid hõlpsamini tuvastatavaks. Sageli on see ka mahlakas.
Need kohvioad sobivad hästi kõikide manuaalsete meetodite jaoks, nagu V60, Chemex jms.
See on piiratud koguses kohv, millel on maineka “Cup of Excellence” (COE) auhind. See tähendab, et nende ubade kvaliteedi on heaks kiitnud mõned maailma parimad kohvieksperdid. Kuna selle kohvi pakkumine on väike ja selle omadused on täiesti ainulaadsed, on selle hind suurem kui enamikul teistel sortidel.
Küsi toote koht
Arvustused