Specialty kohvioad Black Crow White Pigeon Nicaragua Limoncillo Ethiosar, 200 g
-
Ainult Epoes
-
Uus
Tarneaeg 1 - 4 tööpäeva

Spetsifikatsioonid
Üldised omadused
Mõõdud ja kaal
Tooteinfo
“BLACK CROW WHITE PIGEON”. ERAKORDSED KOHVILOOD.
Peatükk 13
Black Crow esitleb:
Õhus hõljub küpsete pirnide ja hapukate kirsside ahvatlev aroom, mida saadavad joovastavad punase veini noodid…
Need eksootilised maitsed pärinevad kõrgelt Nicaraguas Matagalpa mägedes asuvast Limoncillo valdustest. Need 1100 meetri kõrgusel merepinnast ulatuvad mahlased kohviistandused kuuluvad Mierischi perekonnale, kes kolis 19. sajandil Saksamaalt Lõuna-Ameerikasse ümber. Saksa geoloog Bruno Mierisch Boettiger kolis siia, et aidata kohalikel elanikel riiklikku raudteed ehitada. Kui tema töö oli tehtud, anti Brunole töötasuks natuke maad Matagalpas. Õnneks oli ta piisavalt julge, et jääda Lõuna-Ameerikasse ja asuda oma kohvivaldustesse tööle. Tänapäeval on nende maade kohal lennates endiselt tunda Bruno julget ja seiklushimulist vaimu: ethiosari-nimelise hübriid-araabika alamliigi kombineerimine trendika anaeroobse töötlemismeetodiga nõuab ju siiski julgust ja tõsist katsetamise himu!
Sinu Black Crow
Kokkuvõte:
Päritolumaa | Nicaragua
Regioon | Matagalpa
Tootja | Limoncillo valdused
Kõrgus | 1110 m
Araabika sort | Ethiosar
Protsess | Naturaalselt anaeroobne
Röstiprofiil | Keskmine
SCA hinnang | 87.5 100st
Maitsepalett | Pirnid, kirsid, punane vein
Soovituslikud valmistusmeetodid: kõik valmistusmeetodid, kaasaarvatud espresso.
Koostis: röstitud kohvioad.
Hoiustamise tingimused: hoida suletuna pimedas, kuivas ja jahedas kohas.
*****
“Black Crow White Pigeon” on siin, et meelitada teid erakordsete kohvilugudega. Selle loo peategelased – Must Vares ja Valge Tuvi – kehastavad specialty kohvide märkimisväärselt mitmekesist maitsepaletti: tumedatest sügavatest maalähedatest nootidest kuni kergete peente aroomideni. Sellele pikale skaalale sobib iga võimalik imeline maitse, alustades läbimõtlematust pimedusest ja muutudes aeglaselt selliseks valgeks, mis võtab hinge kinni. Iga kohv koos oma ainulaadse looga peidab end ilusas pakendis, mis võib teile meelde tuletada uut peatükki loetavas raamatus: need peatükid on hoolikalt nummerdatud, ulatuvad 1-st 24-ni. Sukelduge uutesse kogemustesse “Black Crow White Pigeon”: avastage lugusid, mida iga peatükk teile räägib, sukelduge ainulaadsetesse maitsetesse ja asuge teekonnale, mis on nii lõhnav, et seda on võimatu unustada. Alustage julgelt oma isiklikku reisi mis tahes peatükist…
Kohvipass
Tihemini küsitud küsimused
Seda kohvi röstivad meie partnerid Leedus ühes parimas kohalikus röstikojas.
Need kohvioad sobivad hästi kõikidele valmistusmeetoditele, olgu selleks espresso, filter või pätikohv.
Specialty kohv sisaldab ainult maailma kõige enimhinnatud sorte. Huvitav, kes seda hindab ja kuidas nad seda teevad? Hinnang on sertifitseeritud kohvidegusteerijate kätes. Nad hindavad neile pakutava kohvi kvaliteeti Specialty Coffee Associationi (SCA) loodud skaala alusel. Hinnatakse nelja kriteeriumi: päritolu, roheliste ubade välimus, valmistatud kohvi aroom ja maitseomadused. Ainult neid kohvisid, mis saavutavad lõpuks 80–100 punkti, võib õigustatult nimetada “specialty”.
See töötlemismeetod on viimasel ajal tõusuteel. See hõlmab hapnikuvaba kääritamist. Tänu sellele muutuvad ubades peidus olevad maitsed veelgi erksamaks, kohv muutub mahlakamaks ja paljastub palju uusi intrigeerivaid noote.
Need on alamliigi Ethiosar araabika oad, Etioopia sort, mis on kohanenud Nicaragua kliimaga.
Küsi toote koht
Väga maitsev, mõnus, nauditav.
Tundub hea, aga eks maitse võib olla igal ühel erinev
Mõnusad hapukad noodid koos magusatega. Hea maitsebalanss.
See oli täielik maitseelamus!
Espressona valmistades on maitse puhas, kerge, selge, portveinine.
Ilma kofeiini kanguseta.
Lôpetades jääb suhu greipfruudi môrkjus.