Specialty kohviubade komplekt Indonesia Sumatra + Ethiopia Burtukaana + Ethiopia Shakisso
-
Ainult Epoes
Spetsifikatsioonid
Üldised omadused
Mõõdud ja kaal
Tooteinfo
Specialty kohvioad “Indonesia Sumatra”, 250 g
Täidlane kohv magusa pruuni suhkru aroomiga. Karamelline maitse kaneeli nootide ja rikkaliku punase veini järelmaitsega. Eksklusiivne kohv, mis meenutab kuuma veini maitset.
Aceh Regiooni Gayo kõrgustes, Sumatras, Indoneesias on väikefarmerid loonud Gayo Beseri Ühistu et kasvatada erilist kohvi. Selle unikaalne maitse tuleb ideaalsest kliimast, rikkalikust loodusest ja nagu Indoneeslased ütlevad – GILING BASAH – viis kuidas nad kohvi töötlevad. See meetod ei kuivata kohviube peale kääritamist ja pesemist täielikult. Veel niisked oad (hoides niiskust 25–30%) sisenevad spetsiaalsesse koorimismasinasse enne kuivatamise jätkamist. Selle tulemusel väheneb kohvi happesus ja maitse intensiivistub – sel viisil omandavad kohvioad tõelise Indoneesia kohvi maitse.
Tänu oma erilisele kvaliteedile ja maitsele on sellel kohvil Specialty tähis. SCAA järgi on selle hinnang 84 punkti 100st.
RIIK: Indoneesia
REGIOON: Sumatra, Aceh, Gayo
FARM: Koptan Gayo Beseri
KÕRGUS: 1450-1700 m
SORT: Tim tim, Ateng
PROTSESS: Giling Basah
RÖST: Tume
MAITSEPALETT: Punane vein, Pruun suhkur, Kaneel
Specialty kohvioad “Ethiopia Burtukaana”, 250 g
See eriline kohv on väga aromaatne ja magus. See aroom meenutab rabarberit, värskeid mustikaid ja magusat vanilli. See on eriti hinnatud Aafrika kohvisõprade seas, kes eelistavad kõrgeima kvaliteediga kohvi.
Iisrael Degfa kohvitöötlusjaam “Anasora” asub Guji Zone Etioopia mägedes. Töötlusjaam, mis asub Tur jõe lähedal, toodab preemium kvaliteediga kohvi, mis on valmistatud kohalikest Oroma etniliste gruppide 1000 väikefarmeri kohviubadest. Etioopia kohvimaailm on täiesti teadlik Iisraeli Degfa’st, ta on kõrgelt hinnatud oma hoole ja toe poolest kohalikele kohvikasvatajatele, kes toodavad maailma parimat kohvi.
Tänu oma erilisele kvaliteedile ja maitsele on sellel kohvil Specialty tähis. SCAA järgi on selle hinnang 88 punkti 100st.
RIIK: Ethiopia
REGIOON: Guji
FARM: Anasora by Israel Degfa
KÕRGUS: 1600-1800 m
SORT: Heirloom
PROTSESS: Naturaalne
RÖST: Keskmine
MAITSEPALETT: Rabarber, Mustikas, Vanilje
Specialty kohvioad “Ethiopia Shakisso”, 250 g
Neist iidsetest Etioopia Araabika kohviubadest tehtud kohv on meie sortimendi kõige lillelisem kohv – aroom on täidetud jasmiini nootidega, mida täiendavad magusad vihjed mustikatest ja põldmarjadest. Maitses on tunda marjade magusust ja kauakestvat ning meeldivat järelmaitset.
At Haile gebre “Shakisso” istanduse kohv kasvab 1800 m kõrgusel. Istandus on asutatud aastal 2001 ja asub Oromia lõunaosas Etioopia Guji piirkonnas – seal kasvab kohv orgaaniliselt. Farmile on jätkusuutliku põllumajanduse jaoks omistatud Fairtrade ja Vihmametsade Liidu sertifikaadid. See kohv on pälvinud väljateenitud “kuldse” nimetuse, kuna keset farmi asuvad kullakaevandused – kohvitaimede põllud on täidetud kullaotsijate kaevandusšahtidega. Kuigi kohvikorjajatel on kohvi koristamisel tänu sellele lisaohud ja väljakutsed, tasub kohvi ideaalne maitse kõik selle vaeva.
Tänu oma erilisele kvaliteedile ja maitsele on sellel kohvil Specialty tähis. SCAA järgi on selle hinnang 87.5 punkti 100st.
RIIK: Etioopia
REGIOON: Guji
FARM: Shakisso
KÕRGUS: 1800 m
SORT: Heriloom
PROTSESS: Pestud
RÖST: Keskmine
MAITSEPALETT: Mustikas, Mustsõstar, Jasmiin
Tihemini küsitud küsimused
Küsi toote koht
Arvustused