FRENCH PRESS. Kohvi valmistamise juhend

FRENCH PRESS. Kohvi valmistamise juhend

Harder
Nõuanded
#FRENCH PRESS #Kohv

Presskann on klassikaline kohvi valmistamise vahend. Tavaliselt on see tehtud klaasist ja roostevabast terasest, mis tähendab mitte ainult head funktsionaalsust, vaid ka kena disaini.

Presskannul on palju nimesid: French press, kohvipress, cafetiere või cafetiere a piston, kuid tavaliselt kasutatakse lihtsalt sõna presskann. On üsna huvitav, et see kohvi tegemise vahend ei pärine tegelikult Prantsusmaalt. Kuigi öeldakse, et esimene presskann leiutati Prantsusmaal, kuulub selle patent Itaalia disainerile Attilio Calimani.

Presskann annab tegelikult palju valikuvabadust kohvi tehes: saate teha väikese portsjoni ühele inimesele või suurema koguse 4-6 kohvisõbrale, kui teil on rohkem külalisi. Samuti on seda äärmiselt lihtne kasutada – lihtsalt võtate selle kätte ja teete kohvi. Ei mingeid filtreid või muid lisasid.

FRENCH PRESS. Kohvisemu

Presskannuga valmistatud kohv on täidlane, rikkaliku maitsega ning üsna “raske,” mõnes mõttes isegi keeruline. Terasfilter tagab selle, et valmistamisel vabanevad ubadest kohviõlid. Need õlid aitavad avaneda ka kõige peenematel maitsetel ning joogi täielikul aroomil.

Valmistamise protsess on tegelikult väga lihtne. See võtab ainult mõne minuti ja te peate teadma ainult paari põhilist sammu.

Valmistamine

Elegantse Prantsuse (või Itaalia) kohvi tegemiseks vajate järgmisi vahendeid:

  • Presskann
  • Kohvioad teie valikul
  • Kohviveski
  • Veekann

FRENCH PRESS. Kohvisemu

Samm 1

Pange vesi keema.

FRENCH PRESS. Kohvisemu

Samm 2

Kui vesi keeb, täitke sellega ¼ presskannust. Pange kaas peale ja suruge kolb alla. Raputage kergelt 10 sekundi jooksul ja valage kõik välja. Niiviisi eelsoojendate oma kannu ning kohv ei jahtu nii kiirelt ära.

Võite sama teha ka oma tassiga.

FRENCH PRESS. Kohvisemu

Samm 3

Jahvatage kohvioad üle keskmise jämedamal astmel. Muidugi võite kasutada ka eeljahvatatud kohvi.

FRENCH PRESS. Kohvisemu

Samm 4

Lisage jahvatatud kohv presskannu ja raputage kergelt, et kohv jaotuks ühtlaselt kannu põhjale.

FRENCH PRESS. Kohvisemu

Samm 5

Valage kuum vesi jahvatatud kohvi peale. Esialgu valage nii palju, et jahvatatud kohv jääks tervenisti vee alla. Siinkohal hakkab kohv “õitsema” ning peale moodustub koorikut meenutav kiht.

FRENCH PRESS. Kohvisemu

Oodake 10 sekundit. Selle aja jooksul avanevad kohvi parimad omadused.

Samm 6

Nüüd lisage ülejäänud vesi. Kogus sõltub sellest, mitu tassitäit soovite valmistada. Pange kaas peale ja oodake umbes 3 minutit.

FRENCH PRESS. Kohvisemu

Samm 7

Suruge filter koos kohvipuruga alla. Kogu jahvatatud kohv peaks olema kenasti kokku surutud kannu põhja.

FRENCH PRESS. Kohvisemu

Teie kohv on valmis!

FRENCH PRESS. Kohvisemu

Presskann on üks lihtsamaid ja soodsamaid võimalusi päriselt hea kohvi valmistamiseks. Lihtsa ehituse tõttu on seda väga lihtne kasutada ja puhastada. Parima maitse leidmiseks peate muidugi olema valmis proovima paljusid erinevaid asju.