Piiratud ajaga pakkumine:
  • 00

    P.

  • 00

    T.

  • 00

    Min.

  • 00

    Sek.

1+1 CAPRISETTE & PARALLEL kohvile
Teine sama pakk kingituseks.

Saa tuttavaks KohviSemu kaas-asutajatega

Aurimas ja Vytautas
#Kohv #kohvipaus #kohvisemu #lood

Me vestlesime Aurimase ja Vytautasega, kahe lapsepõlvesõbraga kes asutasid KohviSemu. See kõik sai alguse väikesest vestlusest pööningul, mis kasvas ning unistusest sai reaalsus.

Kohvisemu edulugu algas Leedus aastal 2010, kui kaks sõpra istusid pööningul ja otsustasid täita oma unistuse kohvitööstuses. Kuidas see kõik alguse sai ja miks just kohv?

Aurimas: Kui sellele nüüd mõelda, tundub et kõik juhtus naturaalselt, nagu oleks see olnud juba ammu otsustatud.

Vytautas: Sel ajal olime just õpingud lõpetanud ja kangekaelse sooviga midagi luua. Me tahtsime ennast testida müügi alal ning kohvimaailm oli alati meile väga südamelähedame. Aurimase vanaisa ja isa olid kohviga aastaid töötanud, seega me läksime kohvifestivalile ideega, tuua Leetu midagi uut. Üsna pea avastasime Jaapani kohvifiltrid ja kahtlusteta tellisime neid rohkem kui küll. Toodete saabumine võttis rohkem kui eeldasime, seega hakkasime mõtlema mida muud veel siin korda saaks saata.

Aurimas: Nii leidsime ühe kohvimasina (kohvipatjadele), avasime üleöö veebilehe ja alustasime väikest äri KohviSemuna – Jaapani filtrite ja ühe kohvimasinaga.

Sugulaste või sõpradega äri alustamine ei ole lihtne, aga te olete olnud sõbrad lapsepõlvest, ning nüüd ka äripartnerid. Mis on teie sõpruse saladus?

Vytautas: Ma ei lahutaks sõprust ja äri meie suhtluses, see on kõik põimunud – me suhtleme põhimõtteliselt iga päev.

Aurimas: Enne kui me sellesse süübisime, ütlesid paljud et me hakkame tülitsema ja sõprus kannatab. Nagu iga sõpruse puhul, kõike juhtub aga see on okei. Meie lähenemine oma sõprusele on lihtne: ükskõik mis juhtub, ei tohi seda endas hoida, vaid kõik kohe südamelt ära rääkida. Pealegi, äri on nii suure kiirusega arenenud et selle kõige kõrval ei ole aegagi tülitseda.

Kuidas kohvimaailm teie algusajast muutunud on ning kas arvate et me liigume hetkel õigel rajal?

Aurimas: Inimesed on aina enam huvitatud uutest moodustest kohvi avastamisel. Igav tassitäis kohvi ei ole nende jaoks enam piisav – röstimine, piirkong ja aeg mängivad lõpuks ometi tähtsat rolli. Inimesed tahavad avastada uusi maitseid, ning otsivad midagi unikaalset. Me tüürime sinna, et olla selle uue laine eesotsas, otsides pidevalt uusi kohvisid, tutvustades uusimaid kohvivalmistamise tööriistu ja olles esimesed kes tutvustavad inimestele kohvimaailma innovatsioone.

Vytatutas: Kui me alustasime, ei olnud kellelgi kodus kohvimasinat, nüüd on sellest saanud trend. Inimesed tahavad kodus kvaliteetset kohvi. Sellepärast on sellest saanud ka üks meie moto: “Hea kohv sinu koju.”

Specialty kohvioad “Ethiopia Yirgacheffee”

Kas sa mäletad esimest korda, kui maitsesid kohvi ja milline oli esmamulje?

Aurimas: See oli ammu. Tegelikult, mu vanaisa, tõeline kohvifänn, pani mu kohvi jooma. Ta ütles et mida varem hakkab kohvi jooma, seda ebatõenäolisemalt pettud armastuses. Ma mäletan et olin siis 13 ja kohvi pärast pole ma kunagi pidanud pettuma ka(naerab). Hiljem Itaalias õpinguid läbides nautisin ma kiireid peatusi suvalistes kohvikutes, joostes läbi et võtta sõõm espressot.

Vytautas: Minu esimene kohvi testimine toimus Aurimase kodus. Mäletan väga hästi, tal oli sinine Senseo kohvimasin. Tõelise müügimehena tegi ja mulle korraliku show. Ta näitas, kui lihtne on seda kasutada, millist nuppu vajutada, ja mis kõige tähtsam – kuidas kõik saavad kodus head kohvi nautida. Ma võtsin sõõmu ja olin veendunud – kohv oli väga õrn ja maitsev, ning sel hetkel arvasin et ka mina pean koju kohvimasina ostma! Peagi hakkasime müüma sarnaseid masinaid ja sellest sai meie elu.

Kuidas kodus kohvi valmistad?

Vytautas: Kontor on minu jaoks nagu kodu, ning seal on meil kolm erinevat kohvimasinate mudelit täidetud erinevate kohviubadega. Kuna ma kodus väga harva kohvi joon (ma töötan koguaeg), on mul Nespresso kohvimasin, mis on parim valik neile kes vähe kohvi joovad.

Aurimas: Oeh, kui pidin hüvasti jätma oma esimese sinise kohvimasinaga, ei olnud mul üldse masinat kuni paar aastat tagasi sain ühe pulmakingiks. Nüüd on minul ja mu naisel kodus Melitta kohvimasin, millel on võimalus kasutada korraga kahte tüüpi kohviube. Täpselt sel viisil elamegi naisega rahus, tema saab nautida oma lemmikuid kohviube mis on sobivamad piimajookidele ja mina naudin kohviube mis sobivad ideaalsele espressole.

Eriline kohviretsept.

Aurimas: Lihtsalt hea ja tavaline espresso värskelt röstitud kohviubadest. See on juba iseenesest ideaalne, nii et midagi uut ei peagi leiutama.

Vytautas: Ma tunnen end sellel alal arenenuna. Meenutades 10 aasta tagust aega, meeldis mulle filterkohv Senseo kohvimasinast. Ma kasutasin palju šokolaadipulbrit, piima ja karamelli, seega nüüd oleks seda raske kohviks kutsuda. Siis oli mul teine etapp – kui intensiivsem töö algas, vajasin ma rohkem energiat ja vaatasin ka kohvi kui energia allikat. Ma jõin peaaegu 100% robusta kohviube – mõru, terav ja tugev! Nüüd eelistan ma pehmema röstiga kohvi mis avaneb maitsete paletina.

Aurimas Vytautasele: Millal oli viimane kord, kui sa jõid pätikohvi?

Vytautas: Üsna hiljuti.

Aurimas: Ma jõin tassikese alles hiljuti oma vanaema juures. Julgen öelda et igasugune kohv on parim just koos temaga juues.

Milline kohv on sinu lemmik ja miks?

Aurimas: Juba mitu aastat on minu lemmik Etioopia Yirgacheffe. Selle maitse on võrratu – midagi muud mul pole öelda, seda peab lihtsalt maitsema.

Vytautas: Aastate jooksul oleme muutunud aina sarnasemaks, sest kaua aega oli ka minu lemmik “Yirgacheffe”. Nüüd avastan ma uusi maitseid, nagu “Maragogype” ja “Kivu“. Nagu ma enne mainisin, mulle meeldib kerge puuviljasus, milles on tihtipeale rohkem meeldivat hapukust. Loomulikult oleneb kõik tujut. Maitsemeel on väga palju seotud psühholoogiaga, emotsioonidega ja mälestustega. Sama kohv võib nüüd hoopis teisiti maitseda. Selle tõttu ongi nii huvitav avastada uusi maitseid ja proovida midagi uut.

Kohvioad "Maragogype" ja "Kivu"

Mis on kohv sinu jaoks?

Aurimas: (Pikk paus) Nüüd on see mõlemat – töö ja elu. Vytai, aita..

Vytautas: Esiteks on need marjad, mis toovad inimesi kokku mitmes mõttes. Kõik algab kasvavatest kohvipuudest, mis nõuavad suurt hoolt ja paljude inimeste vaeva. Teisest küljest on see elu allikas ja ideaalne abi vaesematele riikidele(need riigid toovad siiski kohvi meieni). Pikk ahel neist, kes töötlevad, röstivad, müüvad ja valmistavad kohvi. Ühest küljest on see lihtsalt tass kohvi, teisest küljest aga on see töö mis loob kogukonna. Kohvimasinad nõuavad samamoodi palju tööd. Seal on disainerid ja tehnoloogid ning mehaanikud. Kõik see maitsva kohvitassi pärast, mida me iga päev naudime ja ka teisi nautima kutsume.

Enne uue aasta algust räägitakse palju unistustest ja soovidest: mis on teie unistused ja soovid?

Vytautas: Mul pole suuri unistusi, aga soov on mul igaks päevaks: tuua kokku kõige ebarealistlikum tiim – motiveeritud, sõbralik ja heade kavatsustega, kes suudav pakkuda meie klientidele head kohvi.

Aurimas: Sellegipoolest on KohviSemu rajal nii tõuse kui langusi. Sellepärast ongi minu soov et me ei annaks kunagi alla ja ei lõpetaks keset teerada. Ma tahan et kõik KohviSemus oleks uhked ja naudiks mida nad teevad, nagu mina olen uhke nende üle. Koos saavutame me kõik eesmärgid ning ka ülima eesmärgi tuua kohvi tervesse Euroopasse.

Mida sa soovid meie KohviSemu klientidele keda on rohkem kui 10 riigis?

Vytautaas: Ma soovin teile julgust täita oma unistusi ja minna alati edasi pea püsti – siis tuleb soovitud tulemus kindlasti.

Aurimas: Ja jäta meelde, kõik on lihtsam kui su käes on tass head kohvi – meie Kohvisemud võtame teid alati naeratus näol vastu.