Kohvimasinad kohvikusse

Filtrid

Näita:

Filtrid
Hind
Tootja
Tüüp
Tüüp
Tüüp
Tüüp
Kapsel sobib
Piimavahustusotsiku tüüp
Valmistatavad retseptid
Kasutatava kohvi tüüp
Kohvi omadused
Juhtimise viis
Röstimisaste
Kohviubade mahuti
Kohvi päritolu regioonid
Piimaanum
Araabika sort
Veepaagi maht
Protsess
Seeria
Seeria
Ekraan
Terade tüüp
Smart äpp
Maht
Andmed
SCA hinnang
Tassisuurus
Koguse valik piimakohvile
Omadus
Koguse valik mustale kohvile
Oamahutite arv
Kohvitüüp
Portsjonite kogus
Kohvikapsel sisaldab
Salvestatud kasutajaprofiilid
Tassisoojendi
Sordid
Piimaga joogid
Kohviubade tüüp
Joogi retsept
Sobilik
Kogus
Sobivus
Säilitab sooja
Tsüklid
Šokolaadi tüüp
Kofeiinivaba meetod
Mokakannu mahutavus
Šokolaadi liik
Funktsioonid
Terade ehitus
Personaalsed retseptid
Kaubamärgid
Soovituslik päevane tasside arv
Veeühendus
Kapselmasina tehnoloogia
Gruppide arv
Kasutavad
Tera diameeter
Kohviveski tüüp
Programmeeritav jahvatuse aeg
Sisseehitatud veski
PID temperatuuri juhtimine
Manomeeter
Kuuma vee otsik
Komplekti kuuluvate toodete kogus
Tüüp
Kampaaniad

Professionaalsetest kohvimasinatest kohvikusse

Kohvimasinad kohvikusse on spetsiaalsed kohvisüsteemid, mis on mõeldud nõudlikuma kaubandusliku keskkonna otstarbeks. Kohvimasinad kohvikusse on iga eduka kohviku alus, andes võimaluse valmistada erinevaid kohvijooke täpselt ja järjepideva kvaliteediga. Sellistel masinatel on kõrgtasemel funktsioonid nagu näiteks mitu otsikut, täpne temperatuurikontroll ning muud võimalused, mis aitavad baristadel valmistada erakordseid espressosid, lattesid, cappuccinosid ja muud.

Kuidas valida professionaalne espressomasin?

Kuigi professionaalsed kohvimasinad on saadaval mitmel eri kujul, on professionaalsed espressomasinad ettevõtete poolt just eriti eelistatud oma kvaliteetsete espressojookide võimekuse tõttu. Sobiva masina leidmisel on aga oluline arvestada oma ettevõtte suurust ja liiki.

Espressomasinad kohvipoodidele

Kohvipoe espressomasina valimisel tuleb kaaluda mitut olulist faktorit. Esmalt hinda seda, kui palju kliente võib tipptunnil olla ning vali masin, millel on piisavalt võimekust sellise töömahuga toimetulemiseks. 2 või 3 käpaga La Marzocco kohvimasinad sobivad hästi kohvikutele, kus on üpris tihe kliendivool.

Nendel masinatel on seejuures ka programmeeritavad valikud, PID-temperatuurikontrollid ja lihtsasti hallatavad auruotsikud. Need on kõik olulised faktorid, mida kaaluda kvaliteetse baristamasina valimisel, muutmaks töö ühtaegu lihtsamaks, ent valmistades kõrgeima kvaliteediga jooke.

Espressomasinad kohvikutele

Kohvikutele tulevad kasuks mitmekülgsed espressomasinad, mis suudavad hallata mitmesugust kliendivoolu. Olenevalt kohviku suurusest võib sobida ka ühe või kahe käpaga masin, kui kliendivool on madal või keskmine. Sellisel juhul sobivad hästi Rancilio kohvimasinad. Kui ootad aga rohkem kliente, sobivad paremini suuremad La Marzocco mudelid.

Keskendu ka kasutuslihtsusele ja ekstraheerimise järjepidevusele, kuna kohvikutöötajate baristakogemus võib erineda. Vali programmeeritavate seadetega masin järjepideva kvaliteedi jaoks. Arvesta ka kohvimasina mõõtmetega, kuna paljudes kohvikutes on ruumipuudus.

Kohvimasinad restoranidele

Restoranides on kasutusel professionaalsed espressomasinad toiduelamuse täiendamiseks. Arvesta oma restorani suurust ja liiki; kahe käpaga masin on enamike jaoks piisav, ehkki suuremad restoranid võivad vajada rohkemat. Keskendu masina kasutajasõbralikkusele, kuna restorani töötajatel võivad olla erinevad oskustasemed. Vali mudel, mis soojeneb kiiresti, et kohvi saaks valmistada kiirelt pärast toitu. Kohvimasin peaks sujuvalt ühilduma restorani välimusega, seega peaks selle disain vastama ülejäänud keskkonnale. Sanremo kohvimasin on üks valik, mis sobib kindlasti moodsa stiiliga restorani.

Kohvimasinad pubidele või baaridele

Pubides ja baarides kasutatakse espressomasinaid väiksema kohvimenüü või kohvipõhiste kokteilide jaoks. Väiksema nõudluse jaoks peaksid sobima üksiku käpaga Rocket Espresso kohvimasinad.

Ära jällegi unusta prioritiseerida kasutajasõbralikkust, kuna baarmenidel ei pruugi olla baristakogemust. Vali mudelid, mis suudavad piima vahustada näiteks Iiri kohvi või Espresso Martini valmistamiseks. Arvesta ka sellega, et kohvimasin sobiks baari või pubi interjööriga. Ascaso kohvimasinad on saadaval mitmete värvivalikutega, ent pea silmas, et need sobivad pigem väiksema töökoormuse jaoks.

Mis on espressomasina käpaotsik ning milline valida? 

Kui tahad leida professionaalsed kohvimasinad kohvikusse, tuleb arvestada käpaotsikute arvuga, mis dikteerib seda, mitu espressot korraga valmistada saab. See mõjutab seega otseselt sinu tootmismahtu ja seda, mitu baristat kohvikus töötab.

Ühe käpaga kohvimasin

Kui sul on väike kohvik, piisab 1 käpaga kohvimasinast. Sellised masinad on võrdlemisi kompaktsed ja suudavad nädalas käsitleda kuni 5 kg jagu kohvi. Ühe käpaga professionaalne espressomasin on enamasti ka kasutajasõbralik, sisaldades baasfunktsioone espresso ekstraheerimiseks ja piimaauru valmistamiseks.

Ascaso ja La Marzocco valik on suurim 1 otsikuga kohvimasinate seas, ent ka Elektra kohvimasinad on väärt kaalumist.

2 käpaga kohvimasin

Enamus kohvikutele mõeldud espressomasinaid ongi kahe otsikuga. Kahe käpaga masinad nagu näiteks La Marzocco või Rancilio kohvimasinad suudavad nädalas käsitleda kuni 10 kg kohvi. Sellised masinad sobivad ettevõttele, millel on keskmiselt ruumi ning seega annavad need seadmed ühtaegu suurema töömahu ja parema mitmekülgsuse.

3 käpaga kohvimasin

Eriti rahvarohkes ja suure kohvinõudlusega kohas on mõistlik kaaluda 3 käpaga professionaalset kohvimasinat. Oskusliku barista käe all suudavad sellised masinad valmistada tunnis kuni 60 kohvi. Peaksid aga kaaluma, kas sul on piisavalt ruumi selleks, et mahutada ära raske baristatasemel kohvimasin.

Professionaalse espressomasina boilerisüsteem

Valides parimad kohvimasinad kohvikusse, tuleb arvestada ka boilerisüsteemiga – veetemperatuur mõjutab otseselt kohvi kvaliteeti ja järjepidevat maitset.

Ühe boileriga espressomasin 

Ühe boileriga espressomasinad on pisut aeglasemad, kuna kasutaja peab vahetama kohvi pruulimise ja aurusüsteemi vahel. Tegemist on küll soodsama lahendusega ettevõtete jaoks, mille espressonõudlus pole nii suur, ent see ei sobi nii hästi suurema kohvimahuga kohvikule või paika, kus on vajalik kiire teenindus. Selline veekeedusüsteem on enamjaolt Ascaso mudelitel, samuti on sellega varustatud kodukasutusse mõeldud espressomasinad.

Kahe boileriga professionaalne espressomasin

Kahe boileriga espressomasin on edasijõudnum masin, mis on mõeldud kohvikute ja suurema kohvimahuga asutuste jaoks. Sellistel masinatel on kaks eraldi veekeedusüsteemi – üks on mõeldud espresso valmistamiseks, teine piima aurutamiseks. See tähendab, et espressot ja piimaauru saab valmistada samal ajal, suurendades tootlikkust tipptundidel. Lisaks on masinatel täpne temperatuurikontroll, mis laseb järjepidevalt valmistada kvaliteetseid kohvijooke. Enamikel meie professionaalsetest espressomasinatest ongi kasutusel see populaarne süsteem. ECM kohvimasinad või mõned kindlad mudelid võivadki mahutada täpselt 2 boilerit.

Heat Exchanger espressomasin

Heat Exchanger süsteemiga espressomasinal on üks boiler, mis on varustatud vasktoruga. Selle toru abil saab samal ajal valmistada kohvi ja auru, kuna kohvivee soojendamiseks laenatakse soojust auruboilerist. Sellised kohvimasinad annavad hea tasakaalu hinna ja soorituse vahel, mistõttu on tegemist üpris populaarse valikuga. La Marzocco Linea ja mõned Lelit kohvimasinad on selle süsteemi head näited.

Täpsemad seaded

Kui tahad oma kohviga konkurentidest eristuda, vajad professionaalset espressomasinat, millel on parem temperatuurikontroll, rõhuprofiilid, mitu boilerit, täpsem PID, programmeeritavad valikud, eelinfusioon jne. Kõik need funktsioonid aitavad luua järjepideva ja maitseka tulemuse. Kontrolli ka seda, kas professionaalsed kohvimasinad kohvikkuse tulevad koos spetsiaalse ökorežiimiga. Niimoodi saad vähendada energiakulu.

Kuidas puhastada baristatasemel kohvimasinat?

Pika eluea ja hea töökorra tagamiseks tuleb professionaalset kohvimasinat regulaarselt hooldada. Loputa portafiltrit iga päev, puhasta auruotsikut ja kohvimasina väliskülge ning lase käpaotsikust kuuma vett läbi. Pärast iga kasutust tuleks pühkida ka auruotsikut. Iga mõne päeva järel tuleks vastava puhastusvahendiga lasta masinast vesi läbi selle põhjalikumaks puhastamiseks. Iganädalaselt tuleks puhastada nii otsikuid, portafiltrit kui ka korvikest. Iga kuu tuleks puhastada veeanum ja alus ning muud eemaldatavad osad ning kontrollida vajadusel ka veefiltrit. Vastavad kohvimasina puhastusvahendid leiad meie valikust.

Kui vajad abi

KohviSemu valikus on saadaval professionaalsed kohvimasinad kohvikusse, mis on just mõeldud nii nõudlike kohvisõprade kui ka ettevõtete jaoks. Oleme pühendunud kvaliteedile ja heale sooritusele, tagamaks, et saad järjepidevalt nautida erakordset espressot. Kui sul on küsimusi või vajad abi õige espressomasina valimisel, on KohviSemu konsultandid alati valmis aitama. Lisaks espressomasinatele on meie valikus veel mitmed kohvimasinad, sealhulgas kapselkohvimasinad, integreeritud masinad, filterkohvimasinad ja palju muud iga kohvisõbra maitse jaoks.

Loe veel